Muta är det bästa.

Numera när man är ägare av ett p har jag insett vilket hett villebråd man är. Eftertraktad som få.
Jojemän.
I leverantörers ögon är vi guld värda.
Nästan varje vecka kommer det in säljare. Dom vill sälja dörrmattor, kassaapparater, drycker, plåster och fan och hans moster. Det bästa jag vet är att stå med skeptisk min och med armarna i kors och lyssna på vad dom har att erbjuda. Som regel är det ointressant skit men ibland är det riktigt bra grejer.
Nu i ett par veckor har det kommit en kille till oss från ett konkurrerande kaffebolag, han trugar, pockar och mutar. Vi älskar honom för varje gång han kommer så har han med sig något. Denna gång blev det en liten goodiebag med italienska drycker och lite kaffe.
Vad han inte vet är att vi aldrig kommer att byta bort vårt grymma kaffe.

I veckan ska någon dam komma med varuprover på kanelbullar, tjohej vilket kalas vi ska ha på jobbet, jag och Johanna.Kaffe, choklad, italienska juicer m.m.


Nu kör vi.

Nu har jag samlat på mig nya krafter inför veckan som komma skall. Än en gång strävar vi efter att nå nya resultat och få nya stammisar.

Hej så long.


Måndagar är trötta dagar.

God morgon.

Idag har jag mysmorgon här hemma. Kristoffer väckte mig så fint och försiktigt vid 07:30, han klappade och pussade på mig tills jag vaknade, sen gick han och lagade han gröt till mig.
I´m a lucky bastard.
Eller som Kristoffer nyss sa:
-Vissa har det bra Jill.

Nu halvligger jag i soffan med mysfilt, kopp kaffe, datorn och kopplar av.
Jag älskar min egentid.


Bakfull eller framnykter?

Känner mig bakfull fast jag bara drack ett glas vin igår. Antar att det är trötthet och håglöshet som smittat mig.
Nu vill jag ha kebabrulle med massa stark sås på. Det är man väl värd när man har jobbat en hel dag?

Idag har det varit en underbar dag. Vi måste ha världens bästa gäster!!!
Alla våra gäster är så snälla och tacksamma för det vi gör mot dom. Att få höra att det var det bästa dom har smakat på länge stärker självförtroendet. Vi lägger ner mycket egergi i både kaffet och maten. Det finns inget som förbises och det tror jag känns på smaken. Självklart så bli man ju glad när folk uppmärksammar det lilla extra vi försöker göra.


God morgon.

Sitter och köket och äter frukost.  Det fick bli nötter och vatten. Grötexperten kom hem i 04:30 så han kan jag räkna bort och därmed min gröt.
Vilken tur för mig att jag råkar äga ett café, där borde det ju finnas frukost. =)

Ännu en arbetsdag, det ser ut som om det bli fint väder idag. Fint väder betyder söndagspromenader och spontanbesök på Con Amor, we like.

Dags att ta tag i dagen.

Kärlek till er alla.

 


Paus.

Jag tog en liten paus i mitt Desperate H-titande. Tog mig en bensträckare ut i köket för att ta mig den sedvanliga rundan i skafferiet och kylskåpet. Givetvis så var det inget överraskande såsom några kilon lösgodis, ostbågar och chips utan de sedavanliga svarta bönorna, kikärterna och havregrynen.
När jag för en gångs skull tog mig mig en titt i frysen så fick jag mig en överraskning. Ett paket färdiga köttbullar från Findus. Vad i hela...
Färdigmat får ej köpas eller förtäras i detta hem.
Vem har lagt dom där?
Jag får ta ett snack med Kristoffer när han kommer hem.

Nåväl, eftersom varken min vapensyster eller vapenbroder är hemma idag så blir det inte heller någon 3-rätters så. Jag äter upp dom små rackarna så slipper vi se dom mer.
=)


Praktikanten Kristoffer.

God morgon.

Igår hade vi upplärning med Kristoffer eftersom Johanna var tvungen att åka hem till Tranemo. Han ska jobba med mig idag och för mödan får han gratis mat. Enligt skatteverkets regler får man ta hjälp av närstående släkting eller familjemedlem utan att betala lön, bra va!!!???
Han började jobba klockan 15:00 och efter att ha jobbat i 15 minuter så började han pipa om rast och hunger, suck....ja så det var bara att låta han äta gratismat.

Efter att han hade ätit så skulle han få laga Pesto under sträng uppsyn från mig. Det gick bra om man bortser från att stora delar av den dyra parmesanosten hamnade på golvet istället.

Idag blir det spännande, på riktigt.
Jag är rädd, på riktigt.
Be för mig, på riktigt.


Guten morgen!!!

Ååååh, vad härligt det var att sova fram till 07:30. Nu är jag så pigg och utvilad.
Idag är det torsdag och torsdagar är bra dagar.
På fredag är det löning för Sveriges befolkning och då kommer det bli ännu mer att göra.
Det som är ännu mer lajbans är att Johanna ska vara ledig på lördag, alltså måste jag ha en ersättare.
Min ersättare får bli Kristoffer, han ska få upplärning imorgon några timmar på eftermiddagen. Han får bli min assistent helt enkelt. Plocka disk, häma saker och ta betalt, resten sköter jag.
Eftersom det är lördag kommer trycket bli enormt.
Jag är inte orolig, jag är livrädd.
Så snälla, besök mig inte på lördag om du inte vill bli vittne till ett nervöst sammanbrott.


Rufs och tufs.

=)


Ännu en myt krossad.

Jahapp, då har vi kommit underfund med att varken tomten, den lyckliga horan eller den glada grisen existerar. Snopet?
Jovars.Jag hade ju en illusion om att våra svenska bönder hade LITE bättre koll på sina djur.
S V E R I G E.
Bror duktig, som alltid vet och kan bäst. Som mer än gärna staturerar exempel för omvärlden på hur man ska göra.
I mitt naiva sinne såg jag röda ladugårdar, stora ängar och mysiga boxar med massa uppfluffat halm i där grisarna låg och gottade sig.
Icke.
Kannibalism, apati och skadade djur.
Seriöst, jag är inte äckelmagad men här drar jag nog sträcket för vad jag pallar.
Nu blir det inte gris på ett tag.

Nu hoppas jag verkligen att min ekologiska kossa i frysen inte har tuggat på någon annan kossa.
Over and out.


Regnet står som spön i backen.

Har varit inne på SMHI för att kolla vädret. Tänkte ju faktiskt ut och springa idag. Det står att det ska vara uppehåll kl 17:00 idag, då ska jag stå i startgroparna med löparskorna på. Fan ta dom om dom har fel.

=)

Vädret i Göteborg (BETA)

På många håll regn, som i kväll drar bort österut. Därefter halvklart till mulet och en del regnskurar. 6-9 grader. Måttlig till frisk sydvästlig vind, vid främst Bohuskusten tidvis hård.

Timme för timme

Visa som: tabell | diagram

Regn10°sydväst SV 12 (18) m/s 991 hPaMolnigtsydväst SV 10 (14) m/s 991 hPaRegnsydväst SV 8 (12) m/s 991 hPaRegnskursydväst SV 8 (12) m/s 992 hPaHalvklartsydväst SV 8 (12) m/s 992 hPaMolnigtsydväst SV 9 (14) m/s 993 hPaMolnigtsydväst SV 9 (13) m/s 993 hPaRegnsydväst S 10 (14) m/s 993 hPa
TidVäderVindTryckNederbördLuftfuktighet
16.00 1.1  mm/t 86 %
17.00 0.0  mm/t 88 %
18.00 0.3  mm/t 89 %
19.00 0.1  mm/t 89 %
20.00 0.0  mm/t 88 %
21.00 0.0  mm/t 79 %
22.00 0.0  mm/t 71 %
23.00 0.2  mm/t 79 %

Morrn.

Jag och tiden leker hela tiden tafatt. Som regel är det tiden som vinner. Nu har halva veckan gått och det är så mycket som jag vill göra men inte får tiden till att räcka till.

Till helgen händer det spännande grejer, vilket jag återkommer till.

Nä, tillbaka till arbetet så att jag för en gångs skull kan vinna över  tiden.


Finbesök på Con Amor.

Idag åkte vi på finbesök på Con Amor. Vi hade väntat att finbesöket skulle komma, dock inte så snabbt som vi räknat med.

Jojemen, polisen klampade in och undrade om vi hade tillstånd för vårt fina arrangemang som vi hade utanför. Vi har en stol och ett bord och en oljelampa utanför därför att det ska bli lite hemtrevligare. Visst hade vi inte tillstånd nej. Vår tanke har varit att suga på karamellen så länge som möjligt. Johanna mjukade dock upp polisen och fick lov att ha kvar grejerna om vi genast skickade in papprerna till den myndiga myndigheten.
Värre var det för vår kära granne några dörrar bort som också driver café, där hotade polisen med att kasta hans grejer om dom såg de stå ute igen utan tillstånd, hoho.

Nu har vi haft två dagar på Con Amor där kvällarna varit väldigt bra. Vi har fått sjasa ut folket vid 19:30 när vi igentligen stänger 19:00. Så här vill vi ha det, fast gärna jämnt fördelat över hela dagen. =)

Nu blir det duschen och sängen. Imorgon är det en ny spännande dag att tampas med.


Tiden går fort när man har roligt.

Nu har jag haft värsta mysmorgonen här hemma. Plötsligt tittar jag på klockan och ser att det verkligen är dags att pallra sig ner till jobbet om jag ska vara där innan 10:00.

Jaja, det är såna här små stunden som gör att man uppskattar ledighet.

Hej så länge!


Mornings.

God morgon kära vänner! Nu har ruggugglan masat sig upp ur sängen. Det fick bli sovmorgon till 7:30 idag, underbart! Tänk vad någon extratimma kan göra för kropp och själ.
Nu sitter jag här i soffan och mumsar på gröt och njuter av egentiden.


Nyss uppkommen ur bingen.


J***ar tv!

Puh, nu har jag suttit framför fejjan i mer än en timma för att lägga upp bilder . Det rimmar illa, jag har inte riktigt tålamodet för att sitta och vänta på att uppladdningen ska bli klar, misslyckas och sedan bli klar igen. Nåväl, nu är det gjort. Nu kan mina vänner även i Mexico och Guatemala ta del av Con Amor.

Nu hade jag faktiskt tänkt sätta mig i soffan och titta lite på tv men tji fick jag. När jag satte mig ner så måste jag satt arslet precis på fjärren för plötsligt så slutade ljudet att fungera och det var inte MUTE-knappen. Jag ger upp.
Så, nu lägger jag mig i sängen och tittar på datorn istället, den är i vart fall alltid med mig.
=)


Tidigt hemma.

Måndagar är måndagar. Både business och kroppsligt. Affärerna är alltid tröga på måndagar och min kropp tokvägrade springa de obligatoriska 6 kilometrarna hem idag, efter 3 kilomter blidde det tvärstopp.
Idag är jag hemma tidigt, tänkte passa på att göra sånt som jag inte hinner annars. Plocka, tvätta, organisera och dona. Helst skulle jag vilja slänga mig i soffan och knäppa en öl men, men.
Först, en liten titt på datorn.


Gäsp!

Huga, idag var jag inte pigg.

Det märkliga var att både jag och Kristoffer vaknade 04:20 och trodde att vi skulle upp.
Det ännu mer märkliga är att när man ett par timmar senare ska upp så är man död.
 
Det blåser ordentligt här i Göteborg idag. Det får mig att tänka på min gamla hemstad Karlskrona där det blåser varje dag och gärna motvind hur man än vänder och vrider på det.
Jag saknar Karlskrona, jag har inte varit hemma sedan i påsk.

Nä, nu måste jag sluta svamla och ta tag i dagen.


Underbara söndag.

Om ca 1 månad är det jul.
Om ca 1 månad ska jag få ledigt för första gången sedan vi öppnade upp den 12 oktober.
Jag börjar längta, och det bästa är att det kommer att gå jättesnabbt. Vi har bestämt att vi ska stänga i 5 dagar, det kommer att bli välbehövligt.

Nu är det söndagsmys. När jag gick hem blev jag så sjukt sugen på stuvade makaroner och falukorv att jag nästan dog, så det var bara att handla mjölk, makaroner, falukorv och ketchup. Vi äter inte sånt egentligen så inget av det fanns hemma. Det måste vara flera år sedan jag åt det sist.
Nu är jag mätt och belåten, nu är det dags för skumbad, weha!

MUMMA!God morgon på er!

Igår var det verkligen en lyckad kväll. Vi åt och drack gott och avslutade sedan kvällen med ett frågespelet När och fjärran.

Till förrätt blev det salamitallrik med Tokajivin som jag personligen släpade med mig hem från Ungern förra året.

Till huvudrätt så hade Kristoffer slängt ihop ryggbiff marinerad i calvados och provensaliska kryddor med stekt popatis och svamppytt, till detta en getostsallad.

Efterrätten blev vit och mörk chokladmousse smaksatt med hallon och passionsfrukt.
Allstå, det var så sjuuuuukt gott! Restaurang är överskattat, hemmalagad mat rockar fett.
Är man 3 som delar på ansvaret så tar det knappast lång tid att slänga ihop det heller.

Idag är det riktigt skitväder, mörkt, grått och regnigt. Tror knappast att det kommer att ske mycket idag.
Ha en skön dag ni lediga människor.


Nu är det mys!

Nu är vi i full gång.

Kristoffer står i köket och skramlar medan jag och Johanna tittar på TV och dricker vin. Det luktar otroligt gott och det vattnas i munnen. Det ska va gött och leva.

Postkod och vin.

 


Det här är Gerald, han hämtade jag hem från Guatemala. Jag har en förkärlek till träiga män i skelettform. =)
Han håller uppsikt här hemma, så att inget händer mig.
Jag kan känna mig trygg.


Inget behöver vara tråkigt bara för att man är hemma.

Så är det.
Nu ska vi lyxa till att här hemma.
På med glitter, läppstift, klänning och klackar.
Nu är det dags att korka upp gott vin och förbereda förrätt.


Slå klackarna i taket!!!!!!!!!!!(för mig också)

Kom precis hem.
Idag är det lördag och på lördagar ska man hitta på roliga saker.
Idag blir det 3-rätters  och spelkväll här hemma.
Vi har än en gång lottat.
Förrätt: Jill
Huvudrätt: Kristoffer
Efterrätt: Johanna
Det ska bli spännande och se hur detta kommer att att arta sig.
Efter middagen blir det spelkväll.
Herregud, vad präktigt.
I och för sig så blir det knappast präktigt när vi är i farten.
Må bästa kvinna/man vinna!


Slå klackarna i taket!!!!!!!!!!!(för mig också)

Kom precis hem.
Idag är det lördag och på lördagar ska man hitta på roliga saker.
Idag blir det 3-rätters  och spelkväll här hemma.
Vi har än en gång lottat.
Förrätt: Jill
Huvudrätt: Kristoffer
Efterrätt: Johanna
Det ska bli spännande och se hur detta kommer att att arta sig.
Efter middagen blir det spelkväll.
Herregud, vad präktigt.
I och för sig så blir det knappast präktigt när vi är i farten.
Må bästa kvinna/man vinna!


Trötter.

Idag var det liiiiiiiiite segt att gå upp. Hade svårt att somna igår också, blä.

Fredagar är bra dagar.

Ikväll blir det mys o soffan med godis och filtar. Som jag längtar.


Tagit sikte på sängen.

Igår kunde jag inte somna. Det gick bara inte. Ända sedan jag frigjorde mig från mitt förra jobb i maj har jag sovit otroligt bra varenda natt. Innan dess hade jag ett rent helvetesår bakom mig med sömnsvårigheter.
NÅVÄL, igår kväll var det stopp. Tankarna började genast surra. Hade jag sovit för många timmar natten innan då jag fick sovmorgon till 08:00? Eller var det espresson som jag provsmakade vid 17:00? Kanske la jag mig lite hungrig? Den västa frågaställningen är nog ändå, ska problemen komma tillbaka???
Nu ligger jag iallafall i sängen och om jag inte känner helt fel så tror jag nog att ögonen svider lite.
Go natt Svealand.


Effektiviteten är på topp.

Jag har hunnit jobba 10 timmar, sprungit 6 kilometer, duschat och nu håller jag på att laga rotfrukter i ugn. Det bästa med detta är att klockan bara är 18:30, herregud jag kommer hinna göra massa ikväll!

 


Jag och min stora trut.

När kaffemaskinsteknikern var här i måndags för att hämta in espressomaskinen för reparation så önskade jag att jag aldrig mer behövde se fanskapet.
Man kan säga att min önskan uppfylldes på ett annorlunda sätt.
 
Idag ringde vår kära tekniker och fällde domen, det skulle kosta apmycket att laga det som var fel MEN eftersom han gillade oss så erbjöd han sig att köpa vår skrotmaskin och för en nätt summa pengar istället låta oss köpa loss lånemaskinen.
Samtidigt så har vi fått ett erbjudande från da Matteo och att köpa loss en maskin av dom. Deras maskin är gudomlig! Den är vit, vacker och otroligt stilren MEN den skulle nog inte passa in hos oss, den är helt enkelt för fancy för att göra sig hos oss.

Ja, så numera har vi en ny espressomaskin. Om jag får säga det själv så är det grym, jag älskar den från topp till tå. Lite fattigare men mycket lyckligare.

Det är roligt det är med shopping säger jag bara.
=)Vår nya bäbis som vi ska vårda ömt.


Förlåt.

Ok, förlåt hela mänskligheten.
Jag menade inte att låta så hård innan.
Ni får självklart sitta inne och kura.
Men snälla, kom tillbaka imorgon.
Snälla?


Regn, regn, regn.

Ok, jag kan inte klandra folk. Det är inte kul att gå ut i sånt här väder, det är kallt och vått.
 Men seriöst, masa er ut och köp lunch för bövelen!
Sen kan ni gå tillbaka till ert mysiga krypin och aldrig mer gå ut.

Seså.


Ok, nu kör vi.

Utvilad:check

Laddad:check

Ok, nu ska jag traska ner till jobbet. Jag längtar faktiskt till att få jobba nu.
Nu håller vi tummarna på att denna dag blir bra.


Mornings.

Har sovit ut idag, ända till 08:00, så jäklar skönt. Kristoffer gick upp 06:00, han gillar att sitta i soffan och se på nyhetsmorgon, spela fotbollsspel, kolla chelseaforum och ta det lungt på morgonen. När jag menar lungt så menar jag att han har över 3 timmar på sig om morgonen innan han måste gå.
Jag väljer att sova när jag väl får chansen.
=)

Nu är jag iallafall uppe, sitter med en kopp kaffe i handen och gillar läget.
Ska göra det en stund till innan jag fixar mig.


Gårdagens bak.


Belöning till snälla flickor.

Lycka när det kommer paket på posten. Det har tagit 4 veckor att frakta hem dom från Hong Kong. Nu är dom mina. Jag är besatt av heels och har svårt att sluta köpa även om jag knappast är ute och partajar nu för tiden. Nu har jag ytterligare 2 grymma par i samligen. Jag tar på dom, svassar runt, tar av dom, tittar på dom och suckar förnöjt.
Jag är en sucker för skor, så är det bara.


Grymma Zebraheels som ska komma till användning någon gång i framtiden.


Dessa grymma 50-talsinspirerade pjucksen kommer jag dock att kunna använda nu i vinter, wehaa!


Han är rolig han min man.

Innan när jag hade lite mera tid så brukade jag slänga ihop thaimat här hemma. Eftersom jag älskar stark mat och Kristoffer är lite mer känslig så brukade jag komprimissa och laga lite mildare. Dock slog det aldrig fel att det blev lite pip och gnäll om styrkan från kristoffers sida.

Idag när jag kom hem stod min kära man i köket och lagade röd currygryta. När jag kollade ner i grytan så såg den lite konstig ut, väldigt mörk och röd. När jag smakade höll jag på att trilla baklänges. När jag lagar denna gryta brukar jag ha i mindre än 1 matsked currypasta, Kristoffer slängde i 3 matskedar. Duktig pojk.
Nu sitter jag här med ett stort flin på läpparna och sneglar på min pojk som med nöd och näppe klarar äta sig alldeles egna thaigryta.
Stoltheten lär han dock få svälja ner med vattnet.


Paneng Gai med svart ris.


Paket.

Idag har jag varit en duktig tjej och sprungit efter jobbet.
När jag kom hem efter löparturen så låg det en avi från posten på bordet, jag kastade mig i bilen och hämtade detta paket. Ni får se sen vad det kan vara.


Passar på.

Passar på att laga mig en kaffe till. Älskar vår lånemaskin, den är grym.
 Kanske jag vägrar att lämna tillbaka den igen. 


God morgon.

Mörkt ute mörkt inne.

 Jag längtar tills det blir lite ljusare så att jag kan ut och springa i skogen på morgonen. Visst har dessa mörka dagar sin charm men jag tror redan att jag fått nog.

Det är vid den här tiden på året som jag börjar fundera på en ny resa som brukar avverkas i slutet av februari.
Detta år blir det inga funderingar eller bokningar av resor. Eller, funderingar finns det alltid. Resor finns ständigt i mina tankar och det är lov att drömma...


Att springa i uppförsbacke.

Ja, vare sig man vill eller inte så kommer det motgångar. Förr skulle jag bara skicka problemet vidare, det kan jag inte längre. Nu är det jag eller Johanna som måste lösa problemet.
Förra söndagen var det beckmörkt på Con Amor när vi kom på morgonen, alla proppar var intakta och vi kunde inte hitta något fel. Det var bara att ringa jourelektriker på momangen , han kom jättesnabbt och åtgärdade felet i ett nafs.
Denna söndagen krackelerade espressomaskinen, fullständigt. Alla lamporna började blinka och skiten tokstrejkade. Detta gav oss gråa hår då ALLA vill ha latte eller dylikt på söndagar. Idag fick vi ringa service, givetvis så var det inget litet fel. Kretskortet (hjärnan) i maskinen hade ballat ur, samt att ett rör hade kalkat igen, hela maskinen är nu på service och jag ska vara ärlig, jag vill inte se räkningen när den kommer.

Ok, det kommer lite gott ur allt det onda. Vi har fått en lånemaskin som fungerar som en gud, nu vill jag inte ha tillbaka vår gamla espressomaskinen någonsin.
För det andra så hade våra båda grannar inbrott i helgen. Vi klarade oss, konstigt nog. Inte ens rutorna gav dom sig på. Jag vet inte vad jag skulle göra om vi hade åkt på det också. Förmodligen slitit mig i håret och skrikit rätt ut och slagit sönder något. Tack och lov att vi slapp det.


Sovmorgon.

Säg mig. Finns det verkligen något bättre än sovmorgon en måndag?

Idag gick Kristoffer upp vid 06:00 men jag passade på att ligga och dra mig ända fram till 08:00, underbart. Nu ska jag göra mig oirdning och köra ut till Partihallarna, ska passa på att shoppa en massa saker till Con Amor. Det är nästan lika roligt som att shoppa till sig själv. =)


Söndagsmys.

Det obligatoriska söndagsmyset har tagit vid efter ännu en dag på jobbet. Halvliggande i soffan läser jag tidningarna samtidigt som jag håller ett getöga på någons blogg.

Snart ska det tappas upp bad och sedan bli det bingen med Desperate H.
Oh yes! I love sundays!Reportage om oss!

I fredags fick vi se reportaget som gjordes för över en månad sedan. Tidningen som reportaget är i går ut till restauranger över hela Sverige. Vi är ganska nöjda, fast bilderna önskar man alltid kunde vara lite bättre. Journalister är roliga, dom formulerar verkligen om det vi sagt för att det ska se bättre ut. Jag hoppas att detta kan ge lite nyfikenhet från andra krögare. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Det obligatoriska lördagsmyset

Igår hade jag det lyxigt igen.

När jag kom hem satte jag mig på en stol i köket och tog ett glas rödvin medan jag tittade på min nakna kock som lagade mat åt mig. Jag fick pastramiinlindad kyckling fylld med soltorkade tomater, basilika och chevré, till detta blev det rostade rotfrukter och bea, yummy!
Han är grym min karl som pysslar om mig i tid och otid.

Det blev en kväll framför tv:n men när klockan närmade sig 23:00 så började det svida i ögonen, som vanligt på tråk-Jill.


Ordningen är återställd.


Mannen står i köket och lagar mat,
jag sitter på stolen i bakgruden och dricker vin ur bag in boxen och tittar på.

Tecken på ålderdom.

Igår var det fredagsmys för hela slanten.
 Jag låg i soffan med mina sköna filtar från Guatemala och massa kuddar och bara kopplade av, Kristoffer hade tänkt upp massa ljus överallt, så mysigt och så behövligt.
När klockan närmade sig 21:00 började det svida i Fröken Alexanderssons ögon, jag ansträngde mig att vara vaken fram till 22:00, sedan la jag mig i sängen och drog en ursäkt om att jag bara skulle lägga mig och blunda medan jag lyssnade på tv:n. Kristoffer gick inte på den ursäkten och 1 minut efter att jag lagt huvudet på kudden slocknade jag som en klubbad säl.

Det bästa med att lägga sig tidigt är att man vaknar utvilad tidigt.
Nu sitter jag här, det är lördag morgon, regnet smattrar mot rutan och det är riktigt svenskt höstrusk ute.
Jag är laddad, förhoppningsvis så ska vi ha en bra dag på Con Amor idag.'


Nu är det minsann fredagsmys!

Oj, vad skönt det är att vara hemma i soffan. Sköna, underbara, mjuka soffan som så vänligt tar emot mig med öppna armar.

100-årskalajset var fina grejer. Det serverades smörgåstårta och gräddtårta, jag ÄLSKAR tårta. Det är inte ofta man får mumsa i sig smörgåstårta nu för tiden så det var ett välkommet inslag.

Nu forsätter vi fredagsmyset här hemma, jag har köpt chips och smågodis, snart ska vi köpa kebabrulle.
Jag får minsann ta milen imorgon ute i skogen.
=)
Nä, nu myser vi och skiter i följderna.


100-års kalas.

Idag ska jag på kalas, 100-årskalas. Då menar jag inte 4 stycken som fyller 25 år.

 Det är Kristoffers mormor som ska firas och damen har hållt i sig i 100 imponerande år. Visst är det häftigt? Tänk att få uppleva allt som sker på 100 år liksom.
Vill man leva i 100 år? Att hela tiden se sina nära och kära dö och försvinna. Jag tror kanske att jag inte skulle vilja det, fast iof så tror jag väl inte att chansen är stor med tanke på mitt stressande leverne.

Ha en skön dag och ge varandra en extra kram, ty man vet ej när man trillar av pinn.


Status:


Står på jobbet med en cortado i handen, reggae i högtalarna och blickar ut över bilarna.
Än så länge har dagen fortlöpt under kontroll.

Fredagen den 13:e.

Än en gång fredagen den 13:e, uuuuhuhuhuhu. Nä, jag är inte så vidskeplig och jag tror att det kommer bli en bra dag.

Igår var det också en bra dag.
När man startar upp ett företag med mathantering så måste Miljö och hälsa att komma och godkänna  eller stänga verksamheten. Igår var det vår tur.
Helt oanmäld staplade inspektören in och gjorde en inspektion.
Eftersom jag lätt stressar upp mig såg jag hur många saker som helst som kunde vara fel. Vi har ju jobbat i branschen i 7 år så vi kan det här nu men man blir mer och mer kritisk och petig för vart år som går.
I vart fall så blev vi godkända och fick även en stjärna i kanten där han skrev "prydligt och rent kök", wehaaa!
Han tyckte även att vi hade ett välplanerat kök, vilket var kul att höra eftersom vi själva har ställt iordning det.
Att få ros av en inspektör från Miljö och hälsa är som att få ett erkännande att man han koll på läget, det är otroligt roligt.
=)

Nu är det dags att göra något vettigt med denna dag.


HAR NI KAFFE?


Den frågan kan vi numera kanske slippa med denna superstora meny!

Lunch på Con Amor.


Hur lite pengar jag än tjänar så kommer jag alltid att äta kungligt.

Idag är dagen.

För exakt en månad sedan slog vi upp dörrarna till Café Con Amor. Vart tog dom 4 veckorna vägen? Jisses. Det är fortfarande lika roligt att gå till jobbet och jag hoppas att denna känsla ska hålla i sig i många år.

Vår första månad har varit bra, vi har legat lite under våra önsketal men vi kan omöjligen klaga efter att ha öppet så kort tid. Vi har redan lyckats skapa rutiner bland människor och stammisarna är ett faktum.
Igår kväll hade vi ett knökfyllt Con Amor, folk var helt underbara och delade bord med varandra. Det är precis den hjärtliga känslan vi vill ha, att dela systerlig och broderligt.

Efter att nu ha jobbat 1 månad utan uppehåll känner jag mig konstigt nog inte så väldans sliten, sä länge jag får mina små sovmornar så klarar jag mig helt fint.

Nu är det dags att sticke ner till jobbet, tänkte ta och äta lite frukost där nere innan jag börjar.


Långdag.

Trevlig men lång dag.

Idag har vi fixat till lokalen lite. Vi har inte haft en riktig meny, fram tills idag. Numera kan folk läsa vad vi har på vår meny längs hela väggen. Vi har målat med svart kritfärg på väggen, sedan är det bara att skriva loss, sudda och skriva loss igen. Vi hoppas att det blir bra för i skrivande stund håller färgen på att torka på vår vägg.

 


Fin men svårläst meny.

Johanna penslar loss.

Tadaaaaaaaaaaa!
Bara vänta tills imorgon då vi ska skriva på den.


Mysmorgon.

Har en riktig mysmorgon på Con Amor. Stammisar kommer förbi, tar några ord, köper en kaffe och springer sedan vidare.

Jag går runt med en kaffekopp i handen och njuter av min tillvaro.


God morgon Sverige.

God morgon på er. Jag har i och för sig redan varit vaken i två timmar men för kroppen som är stel och gnällig är det fortfarande morgon. Det brukar hjälpa med kaffe konstigt nog.

Redan onsdag idag, panik. Jag som lovade mig själv att jag skulle träna 3 gånger denna vecka, hrm får nog ligga i hårdträning till helgen. =)

Idag drar vi igång ett nytt projekt här på Con Amor. Visar bilder lite senare.


20 minuters lunch utan avbrott, lyx.

Lyxig dag idag. Nu lyxar jag till det på lunchen. Jag får i och för sig äta lyxig lunch varje dag men idag kör vi på lite extra. Sallad med kycklingfilé, manchego, hemmagjord pesto och surdegsbröd.
Om jag vill får jag äta manchego varje dag, det ni folkens, det är lyx det.


Sovmorgon, en lyx.

Ja, det var riktigt lyxigt att få ligga kvar i sängen idag när klockan ringde vid 06:00. Jag låg och drog mig ända till 08:00, så himla skönt.
Jag och Johanna har bestämt oss för att dela upp det lite. Vi har jobbat 30 dagar i rad med minst 12 arbetstimmar om dagen, det är dags att skära ner lite, vi behöver vila.
Idag var det som sagt min tur att få ligga och dra mig, jag börjar inte förrän 10:00.
Det som är så fint med att jobba så här mycket är att man verkligen uppskattar livets små under såsom sovmorgon, långdusch och egentid.


Enjoyguiden är här och vi med den!

Den nya Enjoyguiden har kommit till Göteborg. För er som inte vet vad detta är så ska jag kort berätta det.

Det är ett häfte som ser ut som en pocketbok fast tjockare. På varje sida finns fördelaktiga erbjudanden på restauranger, cafeér, hotell och evenemang. Konceptet är köp 2 betala för 1. Man köpter alltså denna bok för några 100-lappar, sedan florerar man runt bland stadens utbud. Har du utnyttjat den 3-4 gånger så har du tjänat in pengarna för boken. Det fina är att man kan läsa lite om varje ställe, detta resulterar i att folk hela tiden hittar nya ställen att gå på.

Det är här vi kommer in i bilden. För några veckor sedan kom det in en man på jobbet, han erbjöd oss deras sista plats i Enjoyguiden, den sista! Vi tackade genast ja eftersom vi vet hur populär denna bok faktiskt är.
Nu finns vi där, bland dom andra cafeérna. Det känns bra, lite som att bli erkänd av staden.


Enjoyguiden är här och vi med den!

Den nya Enjoyguiden har kommit till Göteborg. För er som inte vet vad detta är så ska jag kort berätta det.

Det är ett häfte som ser ut som en pocketbok fast tjockare. På varje sida finns fördelaktiga erbjudanden på restauranger, cafeér, hotell och evenemang. Konceptet är köp 2 betala för 1. Man köpter alltså denna bok för några 100-lappar, sedan florerar man runt bland stadens utbud. Har du utnyttjat den 3-4 gånger så har du tjänat in pengarna för boken. Det fina är att man kan läsa lite om varje ställe, detta resulterar i att folk hela tiden hittar nya ställen att gå på.

Det är här vi kommer in i bilden. För några veckor sedan kom det in en man på jobbet, han erbjöd oss deras sista plats i Enjoyguiden, den sista! Vi tackade genast ja eftersom vi vet hur populär denna bok faktiskt är.
Nu finns vi där, bland dom andra cafeérna. Det känns bra, lite som att bli erkänd av staden.


Jodå, jag lever och jag är inlåst.

Det var en stund sedan jag skrev ett inlägg nu. Det blir som sagt så ibland, tiden räcker inte till.

Ja, jag sitter som sagt inlåst i min lägenhet. Jag får inte öppna dörren får någon, inte innan jag frågat vem det är. Detta är stränga regler från min kära sambo. Ja, ni som inte visste det så lever jag ett liv i skymundan.

Nä, så illa är det inte men det händer lite otäckheter här i området. Det är visst någon psykiskt sjuk man som förföljer kvinnor eller knackar på hemma hos dom och försöker sedan våldta kvinnan. Vi har ingen portkod utan vem som helst kan traska in och vi bor precis innanför porten, jag har även en tendens till att alltid glömma låsa dörren, även om natten när Kristoffer inte är hemma.
Nu har jag däremot fått stränga regler, som ska följas, av min stränga pojkvän.


Ett kallt tips i höstmörkret.

Jag sk ge er ett litet tips. En liten vitaminkick som gör gott för på hjärta och själ.

Ta ett par clementiner, de små med tunt skal på, släng ner dom i mixern och låt dom sällskapas av ett gäng frysta jordgubbar. Ju fler jordgubbar ju tjockare juice. Mixa, mixa, mixa. Häll upp i glas, pynta om du känner för det.
Detta är en vitaminkick som heter duga och det smakar gudomligt gott.
Seså, do it!


Före.Efter.


Världens bästa jobb.

Jag måste ha världens bästa jobb. Igår var en fantastisk dag. Jag står här på Café Con Amor och gör det jag tycker är roligast i livet. Galet, underbart och befriande.
Jag återkommer senare med detaljer.
Nu ska vi förbereda inför dagens härliga fredagsrush, sedan blir det allt en liten after work.
Det är vi värda, jag och Johanna.
=)


Livets små orättvisor.

Jag har ganska speciella frukostrutier. Variation finns inte i mitt register, jag äter en sak varje dag tills jag inte klarar av det mer. Jag blir som besatt helt enkelt. Sån är jag.
Smoothie
Nötter och yoghurt
Keso och avocado
Ja, alla är uttjatade.

Problemet är att jag idag skulla laga gröt. Lätt som en plätt tänker ni då, men icke. I vanliga fall så kokar Kristoffer gröten till mig, han är experten. Idag fick han dispans, han var nämligen ute och drack öl igår med sina klasskamrater och då kan man få slippa att gå upp 06:00 och koka gröt tycker jag.
I vart fall så kokade jag gröten och om det nu finns en liten chans att misslyckas med gröten så tror jag nog att jag lyckades med det.
Jag glömde hälla i salt, lät den inte koka tillräckligt länge och hade i för lite vatten.
Detta resulterade i en smaklös sörja som jag slevade i mig och nu sitter jag här med överjäst mage och illamående upp i halsen.
Det var gröten det.
Vad ska jag nu äta på morgonen?

Jag driver eget café och har matlagning som stor passion men jag klarar inte av att laga gröt, underbart!

Ha en fin dag.


December?

Tack Emelie.
 Jag skrev att det var december imorse, det är ju dock november, hähä. Jag och namn kommer inte alltid överrens, nästan aldrig om jag ska vara ärlig. Namn på personer är mitt värsta, j a g kommer inte ihåg, någonsin! Tack och lov så har jag andra kvaliteér som gör att jag kan klara av vardagen och sköta mitt företag. =)

Revisorn var hos oss idag, hon är så himlans bra!
Allt såg ut att stämma, någolunda. Det var bara lite småpill som vi ska korrigera, tur var väl det.
Jag hade byggt upp en jättegrej av det hela.
TÄNK OM ALLT ÄR FEL OCH SKATTEVERKET KASTAR MIG I FÄNGELSET???
Tack och lov så slapp jag det denna gång.

Nu är det dags för smågrisar att sova, som min mamma alltid sa.
Så, nu kastar jag in handduken.
Tack för idag.


God morgon.

Det blev en lång dag igår.
Det märks att vi har gått in i december, fok drar åt svångremmen inför jul.

Igår efter jobbet gick vi till Da Matteo. Vi pratade, lagade espresso och bara hade det bra. Dom är trevliga grabbarna på Da Matteo och jag hoppas att vi ska kunna ha ett långt samarbete.

Idag är det nytt möte. Idag kommer revisorn. Det ska bli intressant. Förhoppningsvis så har vi gjort rätt och mötet går snabbt. Om, om vi har otur så har vi bokfört fel och revisorn måste göra om allt, då ligger vi risigt till.

Dags att ta tag i denna dag.


Glömt kameran

Ni får fölåta mig men jag har glömt kameran hemma idag.

Det blir alltså inga bilder idag.

Efter jobbet ska vi på ett spännande möte med Da Matteo. Vi ska laga lite kaffe och umgås. Vi får hoppas att dom har något ess i rockärmen.

Även om jag har sysslat med baristatekniker i 7 år som finns det trender även här. Kanske det är dags att bli lite modernare.


En riktigt god morgon.

För första gången i mitt liv så vaknade jag självmant, utvilad 05:50 idag.

Hur kan det vara möjligt undrar ni då.

Jo, går man och lägger sig i sängen vid 20:00 och släcker lampan 20:30 så är detta fullt möjligt.

Anledningen till att jag lägger mig så tidigt är för att jag i princip har slutat att titta på tv. Numera blir det lite om fredagarna och lördagarna, annars så sker det sällan att jag tittar på tv. Jag började skära ner på tv-tittandet för ett halvår sedan, jag kände mig så uppbunden och det passade inte mig.

Numera lägger jag mig och läser eller kollar på ett avsnitt av Desperate Housewives på datorn och som regel så börjar ögonen svida runt 21:30.

Jag börjar bli gammal, jag vet.
Däremot så gör jag mer saker nu än när jag var yngre, jag hinner jobba över 230 timmar i månaden, träna 3 gånger i veckan och slänga ihop 3-rätters om helgerna.

I skrivande stund står jag på jobbet med en kopp kaffe i handen, Edith Piaf sjunger för mig i bakgruden och utanför på gatan kör bilarna förbi. Här står jag i min egen lilla bubbla med ett fånigt leende på läpparna och bara är otroligt lycklig och utvilad.


Regn ute...

...men sol inne! I vart fall på Con Amor. Vi har tänt upp massa ljus och myser. Idag var det lite segt att gå upp men efter en kaffe cortado så vaknar man, garanterat.


Nu vankas det läsning.

Jag älskar att läsa, det har jag alltid gjort.
Otippat va?
Nu har jag en hel bunt med tidningar som väntar på att bli lästa. Vagabond, Allt om Historia, Aftonbladet, mm.
Underbara söndagar.


Nämen, fritid?

Jag är hemma nu, det är en konstig känsla måste jag säga. Ensam är jag också, Kristoffer är på fest med sina klasskamrater. Jag gillar dock ensamheten, det ger mig tid till att tänka och få vara.

Jo, det var lungt idag så vi stängde tidigare. För det första så är det en speciell helg och för det andra så är det fotboll idag, IFK-AIK. Hela Göteborg sitter bänkade framför sina tv-apparater och hejar för allt dom är värda.

Det är konstigt att plötsligt ha massa tid som ska fyllas. Massa och massa men att komma hem 15:00 är lyxigt. Det är så ovanligt nu för tiden att jag knappt vet vad jag ska göra. Jag sitter här och stirrar rätt in i väggen och mummlar för mig själv.

Nä, så illa är det inte. I-poden ligger på laddning, om en stund ska jag bege mig ut i min kära skog på en joggingtur, sedan ska jag köpa mina tidningar och tappa upp ett bad, shit va nice!
Ja, sen får jag väl ta och betala lite räkningar och sånt trist som jag inte haft tid till i veckan.


Så kom söndagen.

Det var den helgen det. I och för sig så är det knappast någon skillnad för mig eftersom jag jobbar alla dagar i veckan. Helgerna ger mig dock lite sovmorgon och lagad mat, det gör inte vardagarna.

Desserten var finemang igår. Det var en fryst citroncheescake, så sjukt gott! Det blev en liten bit till frukost också. =)

Det kommer nog vara lungt idag. De flesta dödliga och odödliga var väl ute och festade igår tänker jag.

Nu är det dags att ta tag i denna dag.


Mums, mums, mums!

Söndagsmys


RSS 2.0