Lycka!!!

Idag ha det varit en lång dag på jobbet och efter att ha jobbat den långa dagen så tog jag på mig träningskläderna för en liten joggingtur/gåtur. Det har blivit så otroligt varmt i Göteborg så jag kunde ha enbart linne på mig istället för långtröja. Vi går minsann åt rätt håll.

Väl hemma så möts jag av en mycket trevlig överraskning.

Före


Efter


Min snälla Kristoffer har snickrat upp hyllor i garderoben för alla mina skor. Det råkar vara som så att jag har samlat på mig en hel del skor under åren och det började tryta med plats. Det gick så långt att Kristoffer undrade om jag inte kunde kasta några par, i samma ögonblick som Kristoffer sa detta så höll jag på att kasta ut honom.
Man kan säga att vi möttes halva vägen var.
Nu har jag världens bästa walk in closet med världens bästa skohylla i.

Tack min vän!!!


En bra start på veckan.

Veckan började fint, det fick bli en härlig sovmorgon ända fram till 08:30. Det var behövligt ska jag säga.
Jag har en spännande vecka framför mig. Con Amor ska göra sin första catering, jag ska springa mitt andra lopp och till helgen ska jag få se ett giftemål mellan mina fina vänner Mikael och Sofia.
I mellantiden ska jag även hinna med och jobba samt träna.
=)

Lika så bra att köra igång.



Slut på veckan, slut på Jill.

Det har varit tungt att gå upp nu i dagarna två. Jag har ställt klockan på 08:30 och det har varit segt att resa sig upp ur sängen. Det börjar ta på krafterna att leva som jag gör.

=)

Idag stod vi nere på jobbet och undrade vart allt folk var. Det var inte en kotte ute på gatorna och när klockan var 12:00 hade vi haft två kunder. Tack vare en av våra stammisar så blev vi informerade om att  det var mors dag, vilket troligen hade att göra med den låga aktiviteten. Jag och Johanna tog ett kort styrelsemöte och efter 30 sekunder så hade vi bestämt oss för att stänga för dagen. (det är fint att vara chef ibland)

Vi ägnade istället  dagen åt att söndagsköra runt på landsbygden och folisofera men eftersom vi satt stilla så hade jag hade svårt att hålla ögonen öppna. Jag vill bara sova hela tiden, det är så jäklar jobbigt!

Jag avslutade i vart fall dagen med att chocka kroppen med 1 mil i skogen, hihihi.

Nu blir det sägen, fy fan vad tråkig jag är.

Imorgon kör vi igång med en ny spännande vecka!


Skype is the shit!

Jag trodde kanske aldrig att jag skulle få användning för Skype men nu har jag det.
Idag har jag pratat med min pappa som är ända borta i Tokyo och jobbar. Det känns skithäftigt att vi kan se och prata med varandra utan någon fördröjning och helt gratis!!!
Skype is the shit helt enkel.


Tips.

Här kommer ett tips.
Som ni vet vid det här laget så älskar jag att höra olika smoothies. För att kunna göra goda är det en bra idé att alltid ha massa frukt hemma. Apelsin är en bra bas, likaså banan och avocado. Nästa gång du gör en smoothie, släng ner en halv avocado, konstistensen blir mycket tjockare och så får du i dig massa nyttigheter. Ha alltid ett gäng jordgubbar, hallon eller blåbär i frysen. Köp på sommaren eller plocka och frys in.

Lyxa till det ibland med att slänga ner en skvätt kokosmjölk tillsammans med apelsin, mango och ananas. Du kommer ett få en underbart god drink!




Trevlig helg på er!

Vill bara önska er en trevlig helg.

Hemma hos Fröken Alexandersson börjar det bli dags för dessert, det hör liksom till mina helger. Idag blir det en enkel lösning som innerhåller frysta jordgubbar och vispgrädde (ovispad).
Mums!




Fredag, wohoooo!

Nu är det fredag och fredagsmys.

Vi sitter vid fönstret på jobbet och mumsar på frukost medan vi morsar på folk som går förbi.
Himlans trevligt är det.

Idag blir det en bra dag, det har jag bestämt.



Helgen hägrar.

Känner ni det? Helgen hägrar.
Det är en efterlängtad helg som ska firas med god mat och god dryck,ja som sig bör hemma hos Fröken Alexandersson.

Idag hade vi en fantastisk dag, vi slog nytt kassarekord. Det känns helt sjukt för ändå känner vi knappast att det varit jobbigt. Det underlättar ju såklart att vi jobbat sida vid sida i så många år, det flyter liksom på av sig själv.

Minns ni beställningen som vi hade förra veckan? Vi fick massa positiv feedback på maten, studenterna älskade det. Ibland undrar jag vad vi gör annorlunda mot andra men jag antar att det är vår passion och långa erfarenhet som spelar in.

Jag har även hunnit med att beta av veckans första träningspass, det blev 4 intensiva kilometrar med mina nya skor. Hej vad det gick undan!!!

Imorgon är det fredag och alla vet väl vid det här laget vad det innebär.
Upp med tuppen 05:15, susa ut och handla råvaror för att sedan ha morgonmys på Con Amor.

Som jag längtar! (Ja förutom att stiga upp 05:15 då)


Jills belöningssystem del 3

God morgon folkens! Härligt med sovmorgon. Idag drog jag mig ända till 08:00, jag har börjat förslappa mig, hihi.

Minns ni skorna som jag skulle belöna mig med om jag sprang duktigt?
Ääääummmm, jag var visst värd dom ändå. Varsta snygga löparskorna som sitter som en smäck. Jag var hos Löp & Sko och köpte skorna. Grabbarna där vet precis hur dom ska gå tillväga för att hitta en sko med den perfekta passformen, stödet och dämpningen. Förhoppningsvis så kommer inflammationerna i benen släppa efter vart.

Sen råkade jag visst köpa mig ett par nya heels, det var kärlek vid första ögonkastet och köpet var direkt nödvändigt för mitt eget bästa.

Jag slutar som sagt aldrig förvåna mig själv.
=)


Mina nya älsklingar.


Mina nya älsklingar nr 2.


Jills belöningssystem del 2

Ja, jag känner att jag ska belönas. Dels för att jag jobbar så hårt utan att gnälla och dels för att jag tränar så duktigt. Eller så borde jag bestraffas för att jag sprang så dåligt i lördag, benen borde klippas med en gång.
Nej, nu fokuserar vi på det viktiga, belöningen.

Minns ni inlägget längre ner, då när jag började spåna på belöning. Den enda som kommenterade belöningen var Carin Trolle, hon tyckte att jag skulle köpa en bil istället för skor.


GUESS WHAT!


En Porsche hade suttit fint, lite som handen i handsken kan tyckas.


Eller varför inte en Lotus?


Efter ett noga övervägande så fick det istället bli en Polo, weeeeeeeeeeeehaaaa!

I sommar kommer ni se mig susa omkring i "Röda Faran". Jag ska snabbt och smidigt kunna ta mig från A till B. Bilen kommer att vara fullpackad med förnödenheter som kan användas under sommaren.

Herregud så duktig jag är.


Jills belöningssystem äro outgrundliga.

Jag sprang knappast Göteborgsvarvet på 1:55, utan 6 minuter slöare. Belöningssystemet skulle sättas i rullning om jag klarade mitt mål.
Av någon märklig grund så är belöningssytemet igång iallafall.
Jag vet inte riktigt vad som hände men det är väl klart att jag ska belönas!!!

Här kommer en liten tjuvtitt.

Ikväll ska jag visa er, minsann...


Till och med en idiot kan klura ut vad som gömmer sig i påsen.


Onsdag.

Nu är det bara 1 månad kvar till vår långledighet, tjohoooo! Det ska bli så skönt. Jag längtar som ett barn på julafton. Den lediga tiden ska förvaltas väl, det ska läsas. solas, sovas och njutas så till den fulla grad. Måtte det bli en fin sommar så att jag kan få lite sol på kroppen.

Nog om det.

Det är fortfarande 1 månad kvar och fram tills dess så är det hårt arbete som står på schemat. Dags att ta tag i denna dag.


Midnattsloppet!!!

Igår stack jag ut i skogen för en promenad men kroppen kändes pigg så det fick bli en lugn joggingtur på 1 mil istället. Det kändes många gånger bättre än vad det gjorde under Göteborgsvarvet, vilket såklart gjorde mig frustrerad. Jag borde knappt kunna röra mig två dagar efter ett sådant lopp, ännu mindre springa 1 mil på 57 minuter, vilket knappast är snabbt, mer behagligt.

Nu har jag fått mersmak. Tog precis och spontananmälde mig till Midnattsloppet som går av stapeln i slutet av augusti och som består av 1 mil. Det kommer nog ge en härlig kick att springa en sensommarnatt tillsammans med tusentals andra. Jag söker kickar som ni kankse har fattat vid det här laget.
Nu har jag någonting att göra under mina ledighet i sommar.
=)



Frukosttips.

Godmorgon! Unnade mig lýxen att sova ända fram till 07:30 idag.

Nu ska jag sitta och ha långfrukost i soffan för jag börjar inte förrän 10:00 idag.

Här kommer ett tips på en god frukost:'

Ta en stor avocado, dela i två och snitta i ett rutmönster med en kniv, ta sedan en sked och gröp ur. Du kommer att få fina tärningar utan kladd. Ta några skedar keso, inget lightskit, låt de två rörorna bekanta sig med varandra på en djup tallrik.
Ta sedan en apelsin, skala och släng ner i mixern, öppna frysen och ta fram jordgubbarna, häll i tills du skäms, ta sedan några till. Mixa, mixa, mixa.

Under tiden tar du fram kaffebönor, har du en kvarn så är du kung, annars får du ta vanligt kaffe.
Brygg omänskligt många koppar, tänk att du behöver kaffe för hela morgonen.

Sätt dig sedan i soffan och betrakta ditt mästerverk, ät med andakt och njut av morgonen.


Söndagen i bilder.

Åååååh, vilken underbar ledig dag jag hade igår.
Sist jag hade en ledig dag var i påsk så det var ju ett tag sedan.
 
Söndagen började med att en ivrig Johanna kom ner vid 10:30, vi bor ju grannar vilket är väldigt smidigt. =)
Vi bestämde oss för att ta en söndagstur i bilen, jag, Johanna och Kristoffer.
Här är våran dag i bilder:



Lördagens Mexikanska fest blev lika mysig detta året. Tack alla som slöt upp.


Strålande solsken på väg ner mot Kungsbackas skogar.




Vi hittade ett underbart litet lantcafé ute i skogen som vi blev helt kära i.


Cafeét hade olika sektioner som var indelade i tidsepoker, det jag såååå fint!








Efter att ha inspekterat hela cafeét så satte vi oss i solen och drack kaffe.


Vissa passade på att bada i det fina vädret.


Vi tog oss en promenad ned till sjön.


Efter att vi var färdiga med att fika så åkte vi vidare, på vägen hittade vi en jättefin maskrosäng. Vi kunde inte låta bli att springa runt där och ta ystra glädjeskutt till andra bilisters förtjusning.




Efter att ha skuttat på den fina maskrosängen så besökte vi en gammal bygdegård där vi satte oss för äta vår pick-nick. Såklart så blev det våra egna mackor. =)


Till min förtjusning hittade vi en lanthandel, jag ÄLSKAR lanthandlar.


Efter att ha bilat runt hela dagen så stack vi till Skatås för en runda Freesbeegolf. För er som inte vet vad det är så är det som minigolf fast med en freesbee och banor som är över 100 meter långa ute i skogen.


Jag var knappast bäst men inte heller sämst.

Jag och Johanna vill inget hellre än att vara lediga varje söndag framöver. Tur att det bara är 1 månad kvar till vår semester.


Måndag.

Åååååh, jag hade världens underbaraste lediga dag igår! Jag kommer att ha dagen färskt i mitt minne så att jag inte glömmer hur härligt det kan vara att ha ledigt.

Idag är det måndag och jag är förvånansvärt pigg i kroppen. Jag trodde att jag skulle kravla upp ur sängen men det gick relativt smärtfritt, lite smärta i ena foteleden och lite träningsvärk i ljumskarna, det är allt.
Idag ska jag ut på långpromenad för det är fortfarande vila för min del men en promenad gör gott för lederna.

Fler bilder från söndagen kommer upp ikväll.

 




Göteborgsvarvet.

Alltså, det har varit så händelserika dygn att jag knappt hunnit fatta att det är söndag kväll och att helgen närmar sig sitt slut.

Igår var det en spännande dag. Göteborgsvarvet var helt sjukt!!! Det myllrade av folk överallt men kände mig som den mest ensamma personen i världen där jag gick omkring i min ensamhet medan alla andra hade någon som peppade dom. Tack och lov så hade jag mina vänner i tankarna istället.

Värmen var obeskrivlig. Det var 25 grader och folk stupade till höger och vänster, det var helt enkelt för vamt för att springa  2.1 mil.

Största kicken var när det var 1 minut kvar till startskottet, musiken dunkade ut ur högtalarna, människor runt omkring mig laddade, själv stod jag och drog djupa andetag och blundade. När startskottet gick så sprang jag iväg i en väldans fart.

Efter 5 kilometer började benen dommna, dagsformen var inte perfekt och jag visste att det nu var dags att inse att jag hade 16 smärtfyllda kilometrar framför mig. Jag bet ihop käkarna och metodiskt betade av kilometer för kilometer.

Längs med vägen hade snälla människor satt ut vattenspridare, det var obeskrivligt hett och det sög musten ur en fullständigt.

Jag gick i mål på 2 timmar 1 minut och 6 sekunder. Jag vet att jag kan springa snabbare men värmen gjorde sitt och dagsformen var inte perfekt. Jag fick i vart fall slå dom som jag hade som mål att slå, jag slog till och med Stefan Holm som sprang in på 2 timmar och 4 minuter, visst är det sjukt???
Min placering blev dock 2519 och det är ju bra av de ca 25 000 damer som ställde upp.

Jag är nöjd som tusan! Nästa år ska formen vara ännu bättre, jag ska ner på 1 timma och 50 minuter.
=)

Nu blir det vila i ett par dagar sedan kör vi på nästa lopp som är om 9 dagar, då satsar vi på 5 km på 26 minuter.
=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)=)


På väg mot start, pirr pirr i magen.

'




Lycklig Jill efter 2,1 mil!


Jag är en vinnare!

För 10 månader sedan bestämde jag mig för att det var dags att korrigera livsstilen lite, jag tog helt enkelt och anmälde mig till Göteborgsvarvet. Jag hade i princip aldrig löpt innan, mest power walks.

I samma veva startade vi upp Con Amor och jag insåg att hårt arbete låg framför mig. Hårt arbete har det blivit. Jag har sprungit i snöstorm, jag har sprungit i iskallt slask, jag har sprunigt i lervälling, jag har sprunigt  då jag varit trött. Jag har haft blodsmak i munnen, jag har velat kräkas och dö.
Jag har jobbat 7 dagar i veckan men ändå lyckats få loss 3-5 träningspass i veckan.
Jag är stark och jag vet att jag kommer att klara detta, frågan är om jag kommer att klara det på de tiderna som jag vill.

I min värld är det bara att göra ty man klarar fan i mig allt om man bara vill!

Jag känner mig som en vinnare.
Nu kör vi som vi aldrig kört förut.




Ser ni vilket fint linne jag har fixat??? Snacka om grym marknadsföring!!!


Laddar.

Idag är jag med på noterna igen. Det ska bli kul och jag längtar tills startskottet går av. Tyvärr är inte det förrän vid 15:30 så jag kommer att behöva ladda i ett par timmar till.

Upp tidigt idag. Varit nere på Con Amor och rekat lite. Det grymmaste crewet att alla är på plats!
Jag önskar er lycka till darlings!




Jag vätskar upp BIG TIME!


Tävlingskläderna är tvättade, skorna någolunda rena, startnumret på plats.

Nu ska jag sätta igång och laga mat. Ska ju ha Mexikansk fest här hemma ikväll. Fattar inte varför man alltid ska ha 1000 bollar i luften samtidigt.




JAG ÅNGRAR MIG!!!!

Jag ångrar mig!
Är det ok att backa bandet lite???
 Fan, vad har jag gett mig in på???
Ska jag springa 2.1 mil imorgon???
50 000 deltagare, 200 000 åskådare.
Jag var full när jag anmälde mig!!!

Nä, vet ni vad?
Jag ska bara stoppa undan de nervösa nerverna och fokusera på att genomföra loppet.
Det ska bli spännande, minst sagt.


Morgonmyset avklarat.

05:15 ringde alarmet idag. Då var man inte så pigg.

Nu har vi i vart fall hunnit handla och avklarat vårt obligatoriska morgonmys på Con Amor. Idag hade vi uppslutning av 2 andra personer. Det är kul för våra gäster uppskattar detta arrangemang lika mycket som oss.
Vi spelar lite skön morgonmusik som ger en hint om att det är fredag, vi minglar med våra gäster och fyller på kaffe till dom som vill ha.
Alla är välkomna på morgonmys, ju fler desto roligare.


Shopping.

Efter jobbet idag så gick vi ner på stan.
Alltså, mitt café ligger nästan i centrum men även fast det gör det så blir det aldrig av att jag strosar runt i butiker efter jobbet. Jag har liksom annat och göra än att shoppa.
Idag hade jag dock tid över, men det beror enbart på att jag ligger inne med vila från träningen.

Kristoffer ville köpa kläder, jag gick mest runt och mummlade om hur hungrig jag var.
När Kristoffer provade kläder satt jag mest utanför och suckade.
I vilket fall som helst så lyckades vi gå hem med shoppingpåsar båda två.
'









Kolhydratsfest!!!

Ja, det är inte bara på lördag det är fest. Festen börjar redan idag, nämligen kolhydratsfesten!
Nu ska förråden laddas upp med pasta, pasta, pasta.
Idag blir det mustig köttfärssås med grädde, rödvin och oxbuljong  och såklart spaghetti.
Alltså, detta är ju helt fantastiskt!
Måste springa lopp oftare.


Riv en hel parmesanost över så ska du se att du hamnar i himlen.


Ariiiibaaaa!

Till helgen blir det lajbans. Först och främst så ska vi jobba på lördag från 08:00, när jag har jobbat ett par timmar ska jag springa 2,1 mil klockan 15:30  och det är nu det kristiska momentet kommer:
Klockan 19:00 har jag och Johanna arrangerat Mexikansk afton hemma hos oss!
Det är 3:e året i rad som vi kör detta efter att ha varit i Mexiko och blivit förälskade i maten och kultúren.

Frågan är hur vi ska hinna.

På söndag så ska vi vara lediga, alltså vi har inte varit lediga sedan påsk så det ska sitta fint.
Jag antar att jag kommer ligga i vertikalt läga på soffan och gny.


 


Vilket väder!

Ooooh lord, vilket väder vi har haft idag.

Otur för mig som jobbat ett uppfriskande 13-timmarspass. Jag tog dock på mig joggingskorna och gick en lång promenad efter jobbet. Eftersom jag är lite senil så glömde jag såklart kameran på jobbet, hade velat visa er hur fint och levande det är i Slottsskogen nu när det är så grönt och alla människor rör sig där.
Det får helt enkelt bli en annan gång.

Nu är jag trött, trött, trött. Det blir till att slänga sig i sängen med en god bok och med spänning invänta morgondagens äventyr.


Tips.

Idag är det varmt och när det är vamt så är man sugen på något kallt.

Om ni liksom jag har frysta hallon och jordgubbar så är det bara att ta en näve av vadera, släng ner i mixern med lite kallt vatten och lite flytande honung. Mixa, mixa, mixa! Plötsligt så har ni en underbart god iskall drink som är full av nyttigheter.




God morgon!

Vilket fint väder! Ooooh boy!
En liten fågel viskade i mitt öra att det skulle regna hela dagen men den lilla fågeln verkade ha fel.

Jag sitter i soffan och förbereder mig på dagen som jag har framför mig. Idag har jag bestämt att vi ska ha den bästa och roligaste dagen någonsin. Visst går det???

Ha en fantastisk dag där ute i landet, och i Tokyo också för er som vistas där!
=)



Samtal mellan mig och mina ben.


Jill:
Nämen tjena benen! Vad tyckte ni om dagens träningpass?

Benen: Jovars...

Jill: Jovars???

Benen: Nä, det kändes lite onödigt.

Jill: Det var väl inte ett dugg onödigt, det var ju skönt!

Benen: Tyckte du ja...

Jill: Ok, jag fattar. Ni är fortfarande upprörda över förra veckans halvmara på asfalt?

Benen:...

Jill:
Men, alltså. Det var inte meningen. Ni var ju också med på det!!!

Benen: Jo, men inte de sista kilometrarna, då ville vi lägga av men det ville inte du.'

Jill: Ok, jag förstår. Förlåt. Hur ska jag kunna gottgöra er?

Benen: En rejäl laddning Voltaren och ett par nya skor.

Jill: Nya skor? Men för att få ett par nya skor så måste vi klara lördagens lopp på mindre än 2 timmar!

Benen: Hrmm, ok OM vi lovar att inte krångla på lördag OCH klarar 1 timma och 55 minuter så är vi värda ett par nya joggingskor och ett par fräcka partyheels.

Jill: Herregud, vill ni ruinera mig fullständigt???

Benen: Själv göra, själv ha, som man brukar säga.

Jill: Ok, om ni lovar att bättra er och sluta krånga så förbaskat så lovar jag att köpa två par nya skor. Deal?

Benen: Ooooh, yes baby! It´s a deal!

Jill: Ok, då säger vi det. Ingen mera träning och så ger vi järnet på lördag.

Benen: Sluta tjata så förbaskat Jill. Stå du för ditt ord så står vi för vårt.

Jill: Förlåt, ni har bara en tendens att göra mig lite nervös men då släpper jag det nu. Så!

 


Tisdag.

Goddagens folkens!

Jag vet inte om ni minns att jag nämnde för några veckor sedan att vi hade ett spännande projekt på gång. Nu är affären i lås. Vi ska få beställningar från Högskolan, vilket är helt fantastiskt. Det kan röra sig på runt 45-150 stycken luncher varje gång de gör en beställning! Fatta att vi är i vårt esse, weeehaaa!Imorgon är det dags för vår första beställning på 45 enheter. Vi ska göra den så sjukt bra, dom kommer aldrig ångra att dom beställde av fröknarna Con Amor.
=)

Idag har jag även låtit kroppen få jobba lite, det blev ett ganska känsloladdad squashpass. Jill mot Kristoffer.
Det var som vanligt en tuff match med ett högt tempo. Vi skrek, gestikulerade och grät (nästan).
Kristoffer vann, jävlar skit.


Viktigt att strecha, vilket jag är sjukt dålig på i vanliga fall men nu när loppet närmar sig så är det bara att hålla god min.


Tisdag!

Idag blir det ett sista pass innan det blir allvar på lördag.
Ett bra tips är att alltid ha ryggsäcken packad med träningskläder och sedan ställa den vid dörren där man knappats kan missa den.
Jag tar med mig ryggsäcken till jobbet och byter om när jag har slutat, sedan är det bara att springa hem eller springa långt bort.
Det smidiga med detta alternativet är att man inte hinner förslappa sig i soffan och att det tar minimalt med tid.
Nackdelen är att du måste ha dubbel uppsättning av jacka och skor och att du måste hålla reda på plånbok, mobiltelefon etc.

Nu är det dags att ta tag i denna dag.
Hej på er!


Sommar, sommar, sommar!


Jo, jag lever i en värld där allt går om man bara vill. I min värld kan även ganska stora beslut tas på ganska kort tid. Att köpa Con Amors lokal tog sisådär 1 minut för mig att bestämma, en halvtimma tog det innan jag och Johanna skakade hand på att vi skulle göra det ihop. En vecka senare hade jag sagt upp mig från mitt gamla jobb och hela 2 månader senare fick vi beskedet om att vi fick köpa lokalen. Det var en jobbig väntan men väl värd all väntan i världen.
Nu är Con Amor vår alldeles egna bäbis som vi älskar över allt annat på denna jord.


Vi gillar att skaka hand på saker, speciellt viktiga saker som vi bestämmer mer på känsla är på förnuft.
För några veckor sedan var det dags att skaka hand igen.
Det var en söndag, vi stod på jobbet och började plötsligt glida in på sommaren. Planen var att stänga er Con Amor för vi visste att det skulle vara heldött på gatan som vi ligger på hela sommaren så vi skulle i princip gå back på att ha öppet. Våran plan har varit att sticka till Norge och jobba eftersom vi skulle vara panka. Vi blev båda lite nedstämda då vi insåg att vi än en gång skulle vara borta från vänner och familj och inte ens få vara lediga. Plötsligt utbrister Johanna:
"Ja, jag får ju alltid bo hemma hos mamma och pappa i skogen, där bor man ju gratis iallafall och några pengar lär man ju knappt göra av med."
I samma stund som Johanna nämnde detta så kom jag på att jag minsann också har en mamma och pappa men som bor ute på en ö och där får man säkert också bo gratis om man är en snäll 28:årig, pank, egenföretagare.
Så jag sa:
"Men Johanna, vad tror du om att ta 6 veckors semester hemma hos mamma och pappa?! Hade inte det varit skoj så säg???"

30 sekunder senare hade VD:n och Vice VD:n skakat tass på att det blir 6 veckors fattig semester i sommar hemma hos mamsen och pappsen.
Jag har inte bott hemma på riktigt sedan jag var 17 år så detta ska bli spännande.

Min tanke är ju såklart att jag i sommar ska kunna umgås med er vänner därhemma i Karlskrona och på Hasslö som jag under så många år inte har hunnit med att träffa. Jag kommer att vara hemma hela juli och en bit in i augusti och jag LÄNGTAR!

Jag längtar efter att ta en öl i solnedgången, och jag längtar efter att få umgås med alla igen.
Jag längtar hem och jag är så jävlar glad över att vi tog detta beslutet.

Vi ses till sommaren!








Dålig uppdatering.

Dålig uppdatering som får skyllas på...ja, jag har faktiskt ingen aning.

Ikväll hade jag tänkt berätta en liten kul sak för er. Ett litet avsnitt om hur det rör sig i mitt huvud, det är inte alltid lätt att förstå sig på. Jag slutar aldrig förvånas över min själv.

Nu tillbaka till arbetet.


Söndag.

Söndagstur i skogen, det är grejer det!
Det blev ingen löpningen eftersom kroppen inte har varit bra idag heller.
Nu är det 6 dagar kvar tills loppet går av stapeln och jag har gått ner på vila. Med vila menar jag knappast att jag ska ligga på soffan och slappa utan det är numera slut på ansträngande träningspass. Kroppen ska vara hungrig efter löpning på lördag.
Något kortare pass kommer det bli i veckan men mest långa promenader där mental träning kommer att vara avgörande.

Nu finns det ingenting mer jag kan göra, träningen är avslutad för detta loppet, kroppen kommer inte kunna ta upp mer träning innan. Finliret blev tyvärr lite avbrutet men nu är det bara att köra. Jag har börjar inse vad jag har gett mig in på och även börjat acceptera mitt vansinne.

Jag är redo, är ni?


Hittade en skön fotölj ute i skogen.


Det visade sig att den sköna fotöljen var full av kåda. Så nu har jag kåda över hela arslet.


Skatås.


Hittade små söta troll i skogen.



Delsjön.


Jag, en söndagmorgon.


Neeeeeeeeeeeeej, nit, nit, nit!

Igår var en skitdag. Efter att ha jobbat ett par timmar så börjde golvet gunga, kroppen värkte och jag blev otroligt svag. Jag fick helt enkelt sätta mig ner och göra så lite som möjligt de sista timmarna.

När jag kom hem bäddade jag ner mig i soffan men en påse ostbågar och låg där hela kvällen. Jag får inte vara sjuk. J.A.G F.Å.R I.N.T.E V.A.R.A S.J.U.K!!!
Kristoffer är krasslig, han har haft hosta och varit snorig i en vecka.
Vi har regler här hemma, ingen närkontakt, sånär som en puss på kinden då men längre än så kommer han inte.

Idag känns det bättre men det det gör mig knappast glad då min plan var att ute och springa milen i skogen.

Jag önskar mig bara en sak och det är att skiten som tagit över min kropp ska släppa nu, NU, NUUUUU!!!!


3-rätters med hedersgäst.

Igår blev det 3-rätters igen, så jäklar trevligt. Förutom järngänget som består av mig, Kristoffer och Johanna så fick även Johannas lillsyster vara med samt världens underbarste hund som vi var hundvakt åt.

Förrätten bestod av vitlök och chilifrästa räkor som fick sällskapa avocado, nätmelon och lime. Otroooligt gott!

Huvudrätt fick bli mustig renskavsgryta med pressad potatis och stekt sparris.

Desserten bestod av tryfflar med smak av cognac och en annan sort med passionsfrukt.

Vi har det bra vi.
Eller, det är ju vad vi gör det till såklart.


Det fina folket har anlänt.


Kristoffer var dessertansvarig, han är grym.




Fiiina Sticky!


Cognac, tryffel och vårt egna underbara kaffe.


Halvfartsdagen

Detta är en dag som går på halvfart.
 Det är nästan som om hela dagen är totalt meningslös.

Vissa jobbar, andra är lediga. Somliga har åkt bort medan andra stannar hemmar och kurar. På Con Amor står jag och Johanna, vi jobbar på halvfart och förundras över hur död en gata kan vara en fredag, en fredag som mest liknas vid en gråzonsdag.

Om en timma stänger vi ner och sedan blir det 3-rätters för hela slanten!


Belöning: Sovmorgon.

Ja, idag belönade jag mig själv med sovmorgon.
Givetvis så vaknade jag vid 06:00 men låg i dvala fram till 08:00. Det är ju viktigt att man vilar efter ett så hårt pass som jag körde igår. Det var sååååå skönt.

Nu är det morgonmys för hela slanten för jag behöver inte dra mig ner till jobber förrän 10:00.
=)

Jag har kommit på en annan belöning om jag klarar loppet undet 2 timmar:
Ett par nya löparskor!
Jag köpte mina för dryga 6 månader sedan med dom är så slitna att lilltårna pekar ut. Dom är väl använda såklart!


Nu ska jag fortsätta mitt morgonmys.


Weeeeeeeeeeeehaaaa!

Häpp!

Haft en underbar dag på jobbet, trodde att det skulle vara lungt och stilla en dag som denna men det blev tvärtom. Texas, som man säger på norska. Texas, big time!

När jag slutade vid 17:30 så kände jag mig full av energi så jag beslutade mig för att än en gång ta på mig träningskläderna och ge mig ut på en långtur i ett långsamt tempo på max 14 km. När jag väl sprungit en stund så kändes formen otroligt bra så jag drog på lite extra medan jag lät tankarna vandra. När jag kommit till 11 km så började benen dommna lite men då kom en uppenbarelse, en äldre liten man kommer upp jämsides och börjar tjöta med mig. Han håller ett högt tempo och jag beslutar att haka på fram till 14 km för att sedan bryta.
Han pratar om dittan och dattan medan vi springer, jag säger mest ja eller nej.
Kan ni förstå hur svårt det är att hålla en konvensation när jag springer i 11 km i timmen???

När vi nått 13 km halar den jävlen fram en Snickers som han viftar framför näsan på mig. "Här har du en morot, den delar vi på när vi tagit 14km!" Det var bara att bita ihop och köra på.

När vi väl tagit 14 km och delat på Snickersen så tackar jag för mig men det går inte gubben med på. "Nä,nä, nu har du nästan sprungit hela Göteborgsvarvet, nu kör vi på det sista"
Samt som gjort, upp på Avenyn, han pratar och pratar och pratar, vilket är bra för då glömmer jag att mina vader vill sprängas och slitas i stycken.
Ner för Avenyn, massa vackra folk i balklänningar, uteserveringar fulla med folk och såklart  jag och den lilla mannen som båda dryper av svett där vi kryssar fram bland folk.

Sista kilometern var tuff, men jag fick massa pepp och tog mig fan runt. efter passet fick jag energidryck och banan samt skjuts hem av den snälla mannen som fortfarande pratade oavbrutet. Nu har jag en träningspolare för livet för det var inte sista gången vi sprang tillsammans.

Sånt här måste bara hända mig va?
Herregud så roligt man kan ha.
=)


Söndag eller torsdag?

Ja, idag är det torsdag fast det är söndag. Ja, ni fattar.

Alla är lediga, förutom vi då. På Con Amor har vi öppet alla dagar, ingen vila här inte. Däremot så öppnar vi ínte förrän 11:00 idag.

Jag startade min dag med att dra täcket över huvudet när klockan ringde 06:00. En halvtimma senare masade jag mig upp och slevade i mig frukost. Efter frukost så tog jag på mig träningskläderna och gav mig ut i skogen för att ge  gärnet med en löptur på 5 km och powerwalk i 5 km.

Förra veckan så dog en tant ute i skogen som jag springer i. Hon hade fått ett träd över sig. Det är lite lurigt därute för i vissa områden så råder totalt förbud mot uppröjning av träd och dylikt eftersom tanken är att naturen ska ha sin gilla gång. Fast det är nog inte meningen att tanter ska dö på kuppen.
Det är alltså någon form av reservat, jag springer igenom nordamerikansk skog, asiatisk skog, europeisk skog, det är vattenfall, sjöar, trollskog och vitsippedalar.

 Det är sjukt fint därute och det är sällan folk där eftersom det är en labyrint av stigar och dåligt skyltat. Det passar mig perfekt och jag har ägnat många timmar åt att reda ut detta nystan ska ni veta.

Jaja, jag tog mig hem helskinnad.
Nu är det dusch och sedan jobb för min del.

Ni andra får ha en skön ledig dag.


Och regnet det bara öser ner....

Det regnar, det verkligen skvalar ner. Det är nästan overkligt.
Min tanke var ju en löptur på sidådär 10 km efter jobbet men endast en idiot ger sig ut frivilligt i detta väder.
Eftersom jag är en halvidiot så var jag på väg att dra på mig träningskläderna men insåg att regnet och kylan skulle påverka mitt immunförsvar och att bli sjuk passar sig verkligen inte 1o dagar innan startskott.

Nu sitter jag istället i soffan och latar mig, inte dumt alls.
Om en liten stund ska jag på bio, det får bli den nya Robin Hood. Ska bli mysigt att sitta inne i mörkret i salongen och snaska på lite godis. Det är jag knappast värd men jag gör det ändå.


ett slott, en långresa eller varför inte en bil?

Igår när jag kom hem ifrån löpningen så kom jag ju på den lysande idén att jag måste ju få någon form av belöning om jag klarar att springa på under 2 timmar på Göteborgsvarvet. Visst borde jag få det???

Jag började bolla med Kristoffer så jag sa: "kanske jag kan få köpa mig ett par nya skor?" Det tyckte Kristoffer lät ganska vettigt även om jag redan har alldeles för många, men så kom en uppenbarelse, "kanske jag ska få köpa mig en biiiiiil???"
Då sa Kristoffer "det där med skor lät bra Jill"

Om ni kommer på en bra belöning så är förslag hjärtligt välkomna!

Förresten, idag är det 10 dagar kvar innen loppet går av stapeln. Vet inte varför jag fick för mig att det var 10 dagar kvar för 2 dagar sedan.
=)


För att få en bil så är det viktigt att dagsformen är bra på dagen D. Jag startar min dag med att strecha, inga onödiga skador här inte.


Allt beror på dagsformen.

Varför kan inte alltid dagsformen vara tipptopp?
Idag var det riktigt skönt att riva loss de ynka 6 km hem. Jag kände mig stark och hade ett jämnt flås.Vissa dagar kan det svida i hela kroppen och benen vill knappt lyfta från marken, då är det bara att bryta.

Löpning är en tuff sport, mycket tuffare än den mesta jag har sysslat med. Att vara uthållig och hålla modet uppe även när det är som tyngst är inte alltid lätt. Jag trodde inte att jag skulle bli så beroende som jag har blivit.

Nu är det dags för duschen för om en lite stund är det natten för mig.

Hej vad denna dagen gick fort!


Sovmorgon.

Idag ringde klockan med sitt gälla alarm vid 06:00 som vanligt. Fast idag gick jag inte upp som vanligt. Tanken var att skulle ut och ta milen i skogen men jag insåg att vilan var minst lika viktig så jag somnade resolut om och vaknade inte förrän 07:30. Nu är jag utvilad och har en lång stund på mig innan jag ska ner till jobbet som jag börjar klockan 10:00.
Det får helt enkelt bli ett pass ikväll som kompensation.

Att vila kroppen är minst lika viktigt som att röra på sig, tyvärr är jag ganska dålig på det då det alltid är så mycket som jag ska hinna med. Nu ska jag mysa i soffan en halvtimma till innan jag ska ta tag i tvätt och annat tråkigt.


Morgon i mitt kök.

Kickstart!

Kickstartade måndagen med 1 mil på asfalt.
 Kändes bra eftersom jag numera knaprar Voltaren i vart fall 3 dagar till.

För en gång skull står det tomt i huvudet och jag har inget att skriva så jag tror att vi har det så.
Hej på er!


Måndag.

Ok, så här ligger det till.

Om 10 dagar ska jag springa Göteborgsvarvet, mitt mål är att springa det på 01:59:59. Detta kräver en viss ansträngning från min sida såklart.

Jag börjar bli nervös, på riktigt. Tänk om inte benen håller, tänk om jag skadar mig, tänk om jag drabbas av mjölksyra efter 5 km? Det börjar alltså bli dags att ladda big time för det stora loppet på 21 km. Det är många faktorer som spelar in för att kroppen ska gå som en klocka.
Nu tar vi bort alkohol, cigg, godis, halvfabrikat och ägnar oss bara åt att äta fett och proteinrik mat.
Lika så bra att helgardera sig liksom.
=)

Jag är rädd.

Måndag morgon, 07:00. Borde vara på jobbet nu men jag sitter hemma och målar naglarna samtidigt som jag frenetiskt slevar i mig gröten som ska hålla mig på fötter under förmiddagen.


Jag har hittat paradiset.

Ja, jag ljuger inte.

Efter att ha jobbat hela lååånga dagen så tog jag bilen ut till ett område som heter Skatås. Detta är rena rama drömmen för motionärer. Upplysta spår, sandade vägar, olika distanser från 5-18 km mitt ute i skogen. Jag blev helt skakig av lycka när jag fick power walka fram på de fina vägarna. Hela jag ville springa för glatta livet men eftersom jag gladeligen satte i mig en flaska rödtjut igår så fick jag snällt gå.
Det bästa är att jag kan ta mig dit 10 minuter med bilen.

Efter att ha gått 1 mil så tog jag bilen till pizzerian och köpte en stoooor pizza!
Nu är det söndag, tjohej!


Tack för klänningen!

Tack lillsyrran för den fina klänningen!




Löööördag!

Home alone! Wehaaa!!!

Jag.Vin.Cigg.Carin=
3h lång Happy Hour!!!
Tackar för allt!




God morgon världen.

Idag är det minsann lördag, tjohej! 
Bara för att det är lördag idag så blev det knappast någon sovmorgon. Nej, jag var uppe 06:00 och skjutsade min Kristoffer till en svensexa som ska hållas idag. När jag ändå var uppe så passade jag på att ta ett varv i slottsskogen.
Nu blir det duschen för om en liten stund ska jag ner på jobbet och förbereda inför dagen. Vi har börjat få en massa beställningar och det är såklart jätteskoj.
Som det ser ut nu så har vi stora chanser att få våran bästa vecka någonsin.
Vi har flyt nu.


Fredagsmyset fortsätter.


Ååååh, vad härligt jag har det nu!
Sitter och lyssnar på Jack Johnson, dricker vin och tänker tillbaka på svunna tider.

Eftersom det är fredag är allt lite hafsigt, jag sitter här i mina Thaibyxor, är lite småskitig efter en långdag på jobb och luktar skaldjur om händerna, Kristoffer hann visst inte ens få på sig en tröja till middagen.
Fint folk, fint folk.

Förätten blev sallad på cherrytomater, machesallad, riven parmesan, lite god olivolja och på toppen strödde jag lite flingsalt med röktoner.

Huvudrätt blev ju då soppan på fina fisken och parmesansticks. Rackans så göttans det blev!

Nu vankas det dessert!
Kristoffer är nere och köper smågodis till mig som jag ska få snaska på tillsammans med Kvarteret Skatan på SVT Play i sängen.

Tack för en härlig dag, nu har jag banne mig gjort mitt.



Delikat förrätt som ger plats till det som komma skall.




Att dricka rödvin till sjömat är fyfy, men som ni säkert vet så skiter jag i sådant trams.
 Jag gör det jag vill göra och det har jagalltid gjort, färdig med det. Så.



En soppa som smakade över förväntningarna.


Fredag.

Ja, nu har jag hållt igång sedan 05:00 imorse. Dagen har verkligen bara flygit fram.
Jag älskar dessa dagar.

Nu mina kära vänner är det fredagsmys! Jag har precis kommit hem från jobbet och står nu redo i köket för att slänga ihop kvällens käk. En flaska vin står på luftning och ingredienserna väntar på att bli använda.

Kvällens käk blir en krämig lax och räksoppa spetsad med saffran och vitvin till detta parmesansticks.
Detta är avslappning för mig. Jag kan stå i timmar i köket med ett glas vin i handen och lite bra partymusik i bakgrunden.



Lax och räkor som längtar efter att få gifta sig med grädde, saffran och vin.


Egentid!

Nu har jag varit ute och sprungit/gått. Ja, det gick och springa i 4 km sedan började benen krångla, det var bara att lägga av och gå resterande 6 km, det är verkligen ingen idé och stressa fram något.
Jisses, så förståndig jag kände mig där. =)

Vad göra när man kommer hem döhungrig och inte pallar laga mat?

Jo, man rafsar fram lasagne ur frysen (egenlagad såklart), river upp lite parmesan, sköljer lite sallad och toppar med lite körsbärstomater.
Till detta fisktabletter och en historiatidning.
Funkar minst lika bra som vilken söndagsmiddag som helst!
Tjohej, nu är det ensamtid!!!


God morgon kära läsare.

Solen lyser på mig även idag, vilket är hur skönt som helst.
 Det är underbart att stå här på jobbet med en espresso i ena handen och se hur staden vaknar.
 Fler och fler bilar brummar förbi, morgontrötta människor hasar sig fram.
Vi är alla på väg någonstans.


Jag vill ut nu.

Står på jobbet och gör det sista.
Snart ska jag få gå ut i det fina vädret och ta mig en långpromenad hem.
Ivrig.






Vad hände?

Alltså, igår drog jag på mig en akut trötthet vid 17:00 när jag stod på jobbet. Saken blev inte lättare av att jag skulle ut och springa ett ganska tufft pass vid 18:00.
Sagt som gjort, jag gav mig själv ett par lavetter och mummlade för mig själv "skärp dig nu Jill" sedan bar det av.
Det var en skön löptur och när jag väl kom hem så hade min fina karl lagat mat till oss.

När klockan var 20:00 kröp jag ner i sängen och 20:30 så tror jag nog att jag somnade. Idag vaknade jag 08:00, tror nog att det var behövligt.

Nu är jag pigg som bara den och jag ser verkligen fram emot en dag på jobbet.

Ha en underbar dag!


Nyhetsmorgon.

Tisdag morgon, tidigt.
 Skönt att få sjunka ner i soffan i en 20 minuter och slöglo på Nyhetsmorgon innan man tar tar i dagen. Så fort jag reser mig upp ur soffan, (vilket sker om 5 minuter) så vet jag att det kommer att det kommer gå i ett fram till 20:00 ikväll. Jobb, träning och matlagning står på schemat.
Jobb:  12 timmar.
Träning: 6 km
Mat: Svamprisotto med massa parmesan och grädde.
Det mina vänner är en upplyftande dag ska ni veta.



Laddar


Dagen närmar sig sitt slut.

Ja, i vart fall för min del. Det har varit full rulle hela dagen och nu är jag helt slut.

Jag startade dagen med 1 mil i skogen, en riktigt skön kickstart på veckan. Efter milen så stack jag till min kiropratktor, han är duktig. Sist jag var där var för över 1 år sedan vilket får anses som godkänt.
Han vände och vred, böjde och knäckte mig så till den mildra grad.
Nu känner jag mig som en helt ny människa igen.
Förhoppningsvis så kommer jag inte behöva besöka honom förrän nästa år.
=)

Nu sitter jag här i soffan och lojt surfar på internet.
En liten stund till ska jag sitta uppe men när klockan närmar sig 21:00 ska jag nog krypa till kojs. Läser en så sjukt bra bok som jag för allt i världen inte vill missa.



En bra start på dagen.

God morgon kära vänner. Och vilken morgon sen!
Solen lyser in på mig genom fönstret där jag sitter i soffan och låter kroppen vakna.
Klockan är bara 06:30 men jag känner redan på mig att det kommer bli en bra dag.

Nu blir det frukost, om en liten stund ska jag ge av mig till skogen där jag ska springa runt bland träden och le fånigt för mig själv.



Laddar med mycket frukt nu på morgonen.


God moooorgon Götlaborg!


Sköna söndagar.

Vilken helg! Herregud. Jag börjar bli för gammal, så är det bara.

Fredagen började 05:15 på morgonen och avslutades 22:00 efter att ha blivit full på 4 öl på after worken. Lördagen vaknade jag utvilad men med spängande huvudvärk som fick botas med cola och kaka på jobbet. Efter jobbet på lördagen så blev det ännu en after work hemma hos oss som höll i sig ända till midnatt. (tanten kan än)
Idag var huvudvärken något mildare men även denna gång fick cola och kaka sällskapa min gom.

(Det är svårt att hinna med allt men jag anser att jag gör så gott jag kan.)

Idag stängde vi Con Amor lite tidigare, tog en omväg förbi pizzerian för att sedan än en gång sätta oss vid vår damm och njuta av solen med flåttig mat.
Efter maten tog jag på mig träningskläderna och tog en lång promenad med Kristoffer uppe i Skatås.
Fantastisk avslutning på en trevlig helg.

Veckans träning har varit obefintlig i mina mått mätt. Det har blivit några långpromenader men knappats något mer eftersom kroppen inte har varit i fas.
Nu har jag och min kropp fått vila (ifrån träning iallafall) så nu blir det 2 veckor med stenhård träning innan vi lägger in lite vila inför den stora dagen.

För er som är nya på bloggen; jag driver ingen hysterisk anorexiblogg, däremot en hysterisk träning-inför-Göteborgsvavet.



Stora Delsjön.


Jag blev så ivrig av det fina vädret att jag tog ett par löpsteg.


After work

Det finns en dag som jag gillar lite mer än andra dagar, det är såklart lördagen.

Igår när  kom jag hem efter jobbet vid 17:00, så vandrade jag direkt in i köket, öppnade kylskåper och tog fram vitvinet, på med jackan och ut i solen för att avnjuta en after work vid vår fina damm som vi har 3 steg från lägenheten.

Länge leve lördagarna!

Hatten på!


Där bor vi, jag, Kristoffer och Johanna i huset bakom.


Sbvårt att tro att det är mitt inne i Göteborg.


Tips

Ta 2 bananer, 1 mango, 2 apelsiner,1 lime och en näve isbitar. Släng ner allt i mixen, pressa i limen.



Tadaaaa!


RSS 2.0