Fröken Hjort gjorde sitt jobb.

Oh my!

Det blev faktiskt väldigt gott. Köttet blev mört och moset blev rosa, iiihihihihi! Nu sitter vi här och njuter av ett gott Rioja och varandras sällskap.
Till förrätt blev det vitlöksfrästa champinjoner och huvudrätten hjortgryta med inslag av höst med rosa mos. Nu väntar jag med spänning på Johannas efterrätt.


Här trivs jag.

Att få stå i köket i min ensamhet och dricka vin är en av mina highlights här i livet. Ja, självklart med en mängd produkter som ska tillagas och bra musik i stereon. Jag kan stå här i timmar och fixa med ditten och datten. Mat är livet, vin är livet, musik är livet och livet är till för att levas. Det enda jag saknar är en cigg. Men jag offrar inte mina privilegier för allt i världen.


Min plats i köket, vid spisen.


Gasspis är det enda rätta. Blev introducerad för 4 år sedan. Jag är helt såld och kommer aldrig att byta tillbaka till vanlig spis igen. Över min döda kropp.



Fröken hjort har fått sällskap av grädde, fond, enbär, lagerblad, svamp, morötter, lök, vitlök, dijonsenap, lingon och annat smått och gott. Till detta hade jag tänk en lila mos på potatis och rödbetor. Lite recept och massa spontanitet.
=)


Nu sätter vi igång.

Kom precis hem från dagens arbete. Av med kläder och på med klänning, ja så mycket mer än så blir det inte idag. Visst vill man vara fin när det vankas 3-rätters men strumpbyxor och smycken är överskattat en dag som denna. Nu ska jag ta mig ett glas vin och bekanta mig med Fröken Hjort. Hon och jag ska förhoppningsvis komma bra överrens ikväll då hon har äran att bli mitt huvudtema.


Con Amor vill också fira.

Vi vill också vara med och fira, även om vi står på Con Amor. Idag pyntar vi allt vi kommer över med halloweenfärger.
Ha en skön dag därute i Sverige!


Även sjusovare har chans på god frukost hos oss. Vi har frukost heeeela lördagen.


Våra egenbakade kakor är ljuvliga.



 


Lördag, weha!

Idag fick jag sova till 08:00, så himla skönt. Det hjälper att få sig någon extra timma ibland.

Idag är det lördag och lördagar är bra dagar på Café Con Amor. Vi ska snart ner och förbereda. Idag stänger vi 16:00 så troligtvis så kommer vi från lokalen vid 17:00. Sedan blir det att dra hem och förbereda kvällens 3-rätters.

Jag älskar lördagar och att jobba lördagar är hur mysigt som helst.

Hej så long.


De ska va gött och leva.

Nu har jag placerat mig i sängen. Ögonen började kännas tunga så det är ingen idé att kämpa emot. Jag ska ta och titta på lite CSI innan jag stänger butiken för gott. Om detta varit för 6 månader sedan hade jag varit ute på galej nu. Nu är det 6 månader senare och jag ligger i sängen för att ladda batterierna. Imorgon är det en ny dag med nya upptåg.
Tack för idag.


Nya rutiner.

Denna vecka satte jag träning som fokus och detta har resulterat i att jag har varit ute och sprungit 2 gånger iallafall. Eftersom jag jobbar minst 12 timmar varje dag så har jag har ett knep, ett riktigt bra knep.

Kvällen innan packar jag min lilla 30-litersrygga med träningskläder och ställer innanför ytterdörren. På morgonen gör jag mina vanliga rutiner och när jag ska gå ut genom dörren så nästan snubblar jag på min ryggsäck med träningskläder, vilket påminner mig om att fröken Alexandersson ska träna idag.
När jag varit duktig och jobbat mina 12 timmar tar jag och byter om på jobbet till träningskläder, sedan stoppar jag ner mina egna kläder samt skor och väska i ryggsäcken och sedan tar jag på mig den och stramar åt banden. (Det är en riktigt bra ryggsäck jag har så tänk om om du har en klumpig rygga med dåliga stöd.)
Sedan är det bara att ge sig ut i spåret med några extra kilon på ryggen och efter 40 minuter så är man hemma i en varm lägenhet och tar sig en välförtjänt dusch.

Det funkar.

Om jag hade gått hem efter jobbet och sedan tänkt träna hade jag till 90% slöat till mig i soffan.
Nu kommer jag istället hem pigg och med massa frisk luft i lungorna.

Nu ska jag ha fredagsmys med de bästa. Vi ska beställa pasta från Pastahaus och köpa gooooooooooooodis från 4-gott. Det bästa från 2 världar!

Imorgon blir det jobb och imorgon kväll slänger vi ihop en 3-rätters. Vi har lottat om vem som ska göra vad. Kristoffer ska göra förrätt, jag huvudrätt och Johanna efterätt. Vi brukar käka 3-rätters på lördagar, ibland lagar en alla rätter och ibland lagar vi varsin. Enkelt, gott och förbannat trevlig.

Ha en skön fredag alla vänner därute.


Bjuder på en liten fredagsbild på när jag kom hem efter jobb och träning.


Tokdöd stad.

När man jobbar hela tiden så glömmer man att vanliga dödliga människor har vissa dagar med ledighet som dom fyller med diverse roligheter.

Idag verkar det vara en sådan dag.

Folk sover länge, äter lång frukost, ser på morgontv. Fan vet jag vad dom gör men dom är iallafall inte på vår gata och dom besöker i vart fall inte vårt café.


Icareklamen regerar.

Såg den nya reklamen på ICA igår med praktikanten Pierre. Så underbar, rolig och bra! Äntligen så händer det lite i mediavärlden och på arbetsmarknaden.  Tydligen ska ICA ta in praktikanter med funktionshinder. Bara för att man har ett handikapp så betyder inte det att man inte kan agera, jobba och ha känslor.
Jag antar att killen som spelar Pierre går på scenskola och i detta ögonblick får en av sina drömmar förverkligade.
Sluta häpna och tycka stackars.
Alla är vi lite annorlunda och visst vill vi alla bli behandlade som vanliga människor för det.


Jag har en bra deal!

Jag har en bra deal. En riktigt bra sådan. Jag har inte gjort någonting för att förtjäna den.

Förra veckan frågade Kristoffer mig om vi inte skulle göra en deal. Dealen var att han skulle dammtorka, dammsuga, diska, tvätta och städa toaletten i ett helt år om jag slutade röka. Fattar ni vilken god deal???

För det första så röker jag knappt längre, det kan bli en cigg med rödvinet någon lördag då och då. För det andra så har jag knappt tid att städa längre och det är guld och ha sin egen lilla maiden här hemma.

Nä, jag klagar inte och rökningen slutade jag med  i söndags.

=)


God morgon.

God morgon på er vänner. Jag vet inte hur er dag har börjat men jag startade dagen med att tappa min dyra id-borste rätt ner i toaletten. Nu kan väl bara gå bättre?

Idag är det torsdag och sen är det helg, igen. Det går verkligen snabbt. Som ni säkert förstår så kommer jag att jobba hela helgen.


Att sluta sticka huvudet sanden.

Jag har en tendens till att göra det ibland. Blir saker och ting allt för ångestladdade så kniper jag ihop ögonen så hårt jag kan samtidigt som jag håller för öronen. Jag har byggt upp en stor ångest och oro inför det där med träningen. Jag har inte tränat på 3 veckor. Det har inte funnits så mycket ork över till annat när Con Amor fått all fokus. Om nätterna har jag drömt att jag har varit ute i skogen och sprungit och om dagarna har jag inbillat mig att om det går en enda dag till utan träning så kommer jag inte klara att springa 1 kilometer.Om det skulle ske,  då skulle jag bli helt knäckt och aldrig mer vilja träna.

Idag tog jag tjuren i hornen. Ibland bestämmer jag mig för att nu jävlar ska det bli gjort och då gör jag bara. Direkt efter closing idag så bylsade jag på mig träningskläderna och slängde på mig ryggsäcken för att sedan sonika jogga några kilometer i Slottskogen. Gissa om jag blev förvånad då andningen kändes som vanligt och benen i princip sprang av sig själva, kroppen hade verkligen saknat att få springa. Det blev en 6-7 kilometer.
Imorgon kommer jag garanterat vara mör.

Nu när jag kom hem efter träningen så hade min kära man lagat mat till mig. Rotfrukter i ugn, fläskfilé och bea.
Det är sällan jag kommer hem till färdiglagad mat och jag kan verkligen sakna det.
Oj,oj,oj, jag har ätit så att naveln står rätt ut.


Mys på Con Amor

 




Gissa vad jag ska göra?



Jojemen, idag ska vi ut och springa. Ja, inte nu på morgonen förstås, då hade jag behövt gå upp 04:00 om jag hade gjort det. Däremot efter jobbet ska jag ta mig en löptur. Jag kan inte sticka under stolen med att jag är lite nervös, det är över 3 veckor sedan det skedde sist så mycket kan ju skett. Kanske jag inte ens orkar springa 3 kilometer?
Dilemma, dilemma.

Nu struntar vi i det och fokuserar istället på dagens arbete.

Ja, och ni som har noterat det så har jag en strumpa av varje, det brukar jag ha, lite festligare när jag har olika mönster och färger. =)

Tack och Hej!


Kärt återseende.

För ca 5 år sedan jobbade jag och Johanna tillsammans med en tjej som hette Emma i Oslo. Vi umgicks  med henne även utanför jobb. Efter något år tackade Emma för sig och flyttade till Göteborg och vi tog väl och drog ut på någon resa. Det brukar bli så när man bor i Oslo. Man hittar sköna människor som man hänger med i ett par månader men plötsligt så kan två vägar skiljas åt och man ses aldrig mer.
Det är många personer som jag verkligen gillat som jag nu inte har en susning om dom ens lever.

I vart fall så dök denna donnan upp på Café Con Amor i lördags, gissa om vi blev glada!

Det visade sig att hon på låååånga vägar hade fått nys om vårt café.
Hon berättade att hon och en väninna hade varit och handlat ett par dagar tidigare, dom stod vid grönsakerna när Emma plötsligt började fjanta sig och prata norska istället, agurk, mais, cherrytomat, bla, bla, bla.
Då kommer hennes väninna på att hon har läst i GP om två svenska tjejer som bott i Norge i många år men nu flyttat hem till Göteborg för att starta café. Emma frågar om hennes väninna kan komma ihåg namnen på dessa tjejer, vilket hon tyvärr inte kommer ihåg. Emma frågar då om, den ena kan ha hetat Jill, och visst gjorde hon det, och så fråga Emma och den andra mööööööjligtvis kunde heta Johanna, jomen det kunde stämma.
Emma rusar hem och rafsar upp lördagens GP ur soporna och hittar vårt lilla reportage.
Ett par dagar senare står hon som sagt på vårt café och skiner.

Kärt återseende, kul att våra vägar skulle mötas igen. Hoppas att vi får tid att ses någon gång igen.
Tack Emma!


När saker och ting inte går som man vill.

I söndags somnade jag 21:00. Kan ni tänka er? Barn och gamla går och lägger sig 21:00!

Igår morse vaknade jag med ett ryck av att det bankade på dörren. Jag fattade ingenting, ja tills jag hörde  Johannas röst från andra sidan dörren.
Jojemen, jag hade glömt ställa om tiden.
Eftersom jag inte hade fått duscha ordentligt sedan i fredags då vi inte haft något varmvatten så¨fick jag finna mig i att än en gång gå till jobbet skitig. Räddningen fick bli en av mina mexikanska sjalar som jag virade som en turban runt mitt hår. Det tog mig 5 minuter att göra mig klar och resutatet blev därefter.

Väl på jobbet skulle jag sätta på kaffe. Av någon märklig grund så blev det översvämmning. Kaffe flöt över hela golvet och givetvis så hade vi en grenkontakt där kaffet rusade fram. I grenkontaken hade vi allt viktigt såsom, kassa, kyldisk, kvarnar, kortmaskin m.m.  Det började blixtra och sedan blidde det svart. Propphelvetet gick!
panik, panik,panik.
Än en gång slog vi våra kloka hovuden tillsammans och löste det hela ganska enkelt.

Resten av dagen flöt på¨någolunda.
Många underbara gäster som rosade oss för våra sallader och vårt kaffe.
En dag framöver ska jag avslöja vårt hemlighet.

Nu är det allt dags att röra på fläsket.
Hej så long!


Jag är glad iallafall!


dagen som inte började som den skulle.

Står på jobbet nu och tar en paus. Långa djupa andetag, in och ut. Försäker låta axlarna att slappna av.

Denna måndag började inte som väntat, försovning, utebliven dusch, kaffeöversvämmning på jobbet och kortslutning.
Blir man inte hysterisk nu så kommer man aldrig att bli det.

Jag kör en uppdatering när jag kommer hem ikväll.


Veckan som varit och mina mål.

Veckan som varit har gått så otroligt snabbt. Jag önskar att det hade varit möjligt att bromsa in tiden lite.
Mina mål som jag satte i början av veckan har gått som räknat.
Vi har satt nytt rekord varje dag på kassan. I fredags och i lördags var det full rulle!
Kosten har det gått sådär med, slarvat med tiderna och ätit KAKOR i massor.
NU ÄR DET KAKSTOPP MED OMNEJD!
Om jag stoppar i mig en enda liten kaka eller något som innerhåller vetemjöl så får jag böta 1000 kr som ska direkt ner i dagskassan.
Träningen saknar jag jättemycket, jag brukar drömma om att jag springer ute i skogena  om nätterna, haha!

Veckan som kommer ska jag sätta nya mål.
Denna vecka är prio 1 träning, prio 2 kost och prio 3 nya rekord.
Mår inte jag bra i kropp och själ så kommer knappast mitt företag att göra det.

Helgen var så himla mysig. Jag och Kristoffer slängde ihop tapas i fredag till Sandy, Janne och Nathalie. Det blev chorizo från Barcelona, spansk omelett, färsk pasta, champinjoner stekta i vitlök, albondigas, oliver och massa olika typer av ost. Till detta avnjöts det självklart gott rödvin från Rioja.

Förr i tiden när jag och Sandy träffades så festade vi och svinade till långt in på morgontimmarna, numera är hon en småbarnsmamma som sliter för att få några timmars sömn och jag är egen företagare som sliter för brödfödan samt sömn.
Detta resulterade i att vi gick och la oss klockan 22:00 i fredags. Mätta, belåtna och helt tillfreds utan vare sig drinkar, disco eller sena nätter.

I lördags vaknade jag oförskämt utvilad 08:30, så otroligt skönt att få sova ut! Efter att ha ätit frukost med mina vänner stack jag ner till Con Amor för lite lördagsjobb. Det var verkligen full rulle, det var fullsatt nästan hela tiden. Det är så roligt när man ser stamkunderna uppenbarar sig, det är en häftig känsla att bli vald.
=)

Lördagkvällen var hur mysig som helst, jag slängde ihop en 3-rätters med hjälp av Kristoffer.
Det blev melon, parma och parmesan till förätt, till huvudrätt slängde jag ihop en renskavsgryta, jag improviserade och resultatet blev grymt. Till dessert hade Kristoffet gjort tobleroneparafit med hallon, en 10-poängare för er som gillar choklad. Till detta drack vi otroligt gott vin, Izadi.
Även denna kväll avslutades innan klockan hann bli 00:00.

Idag vaknade jag än en gång utvilad och peppad till 1000 för jobb.
Det regnade idag vilket resulterade i att det var ganska lungt hos oss på Con Amor.
I det hela har det varit en bra helg.

Om söndagkvällarna har jag vissa rutiner, en av dom är att tappa upp ett hett bad. Jag brukar ligga och ta igen mig efter en hård arbetsvecka samt fundera på nästa.

 Givetvis så har vi inget varmvatten, det har inte funnits något sedan i fredags. Pannan har visst gått sönder och vår hyresvärd  är visst lite slö. Inga element fungerar och inget varmvatten.
Visst är det typiskt???
Är detta min belöning efter att ha jobbat 14 timmar om dagen 16 dagar i rad???
Är detta tacken KARMA???
En liten, liten sak begär jag och vad får jag?
Det är bäst att det händer något bra imorgon.

Jaha....det blir till att koka upp lite vatten så att jag åtminstone kan svabba av mig och tvätta håret.
Håret ser ut som om jag har doppat det i olja.




Jag var lite dålig på att ta bilder i helgen men här kommer några.


Underbara lilla Nathalie och jag har busat hela helgen.


Mys vid frukosten.

Mitt alldeles egna söndagsmys efter en hård arbetsvecka.


Lite tid=lite bloggande.

Sitter och avnjuter en frukost med goda vänner.
Om en stund så ska jag ner till Con Amor och jobba ett par timmar.
Helgen har gått i ett och jag har verkligen inte haft en enda sekund över.

Ikväll ska jag ta och lägga in ett inlägg.


Fredagar är fredagar.

Det får bli en kortis. Kom precis innanför dörren, ska laga tapas och fixa lite innan Sandy, Janne och lilla söta Nathalie dyker upp.

Vi har haft en förträfflig dag idag. Folk verkar gilla det vi gör och det är ju helt fantastiskt.
Det var fullsmockat från 12:00-16:00. Det satt folk överallt och åt musiga sallader och drack kaffe.
Idag var en kille inne och köpte 2 sallader, efter ett par timmar ringde han ner och sa att det var de bästa salladerna han någonsin ätit, till råga på allt ville han köpa ytterligare 2 sallader för att ta med hem.
JAG BLIR VARM INOMBORDS!

Nu ska jag ta ett glas vin och njuta av min någolunda lediga tid.

Förresten så ringde Kristoffer och sa att jag hade varit på radion igen! Christer i p3 körde en återblick och än en gång kom "kaffe med kärlek" på tal.
Visst lagar vi kaffe med kärlek allt.


God fredag!

Wehej, äntligen fredag. Jag var extremt trött idag, tack och lov behöver jag bara gå upp 06:00 5 dagar i veckan.
På helgerna öppnar vi lite senare vilket tacksamt ger mig lite sovmorgon. LYX!

Helgen är fullspäckad. Min vän Sandy och hennes lilla familj kommer på besök. Det ska bli supemysigt!
Vi ska äta god mat och bara ha det bra.
Jag antar att man ibland får offra lite sovtimmar för att kunna få umgås med nära och kära.




Det går inte direkt att dölja tröttheten här inte.


Att sakta gå hem genom skogen.

Jag gillar skogen, även om den är mörk. Det är skönt att kunna strosa och fundera på livet. Ingen stress, inga måsten, ingeting.




Du korta dag.

Dagen har svischat förbi mig. Vid lunch hände något, plötsligt så vällde det in folk som ville äta vår sallad. Den är grymt god och det är kul att ryktet har spridit sig.

Idag fick jag en glädjande nyhet. Vi har blivit recenserade av cafébloggen, en blogg som håller till här i Göteborg. Alltså, jag blir helt varm då jag tänker på det.

Det vi vill få fram i vårt koncept har hon skrivit ner i text. Jag kunde inte fått ner det bättre själv. Läs på www.cafebloggen.blogspot.com

Imorgon får jag besök.
Ska försöka planera lite nu.


Panka.

Det är helt dött, knappt en människa har varit här idag.
Nu överdrev jag väl lite, men det känns tomt.

Nu vet vi varför.

Studiebidraget.

Studenterna är panka. Imorgon kommer studenterna att få pengar igen och då kommer det att spenderas på gott kaffe...


Drömmar, kolakakor och chokladkakor. Yummy för dom som inte har kakstopp.


God morgon Sverige.

Står på jobbet med en uppiggande cortado i handen, min favoritdryck framför allt. Hälften espresso, hälften skummad mjölk. Ute är det kallt och mörkt. Bilarna susar förbi.

Vi öppnar om en par minuter men innan dess har vi mysmorgon. Bob Dylan strömmar ur högtalarna, ljus är tända överallt och lokalen är varm och tillmötesgående.

En riktigt god morgon på er.




Morgonfrukost på Café Con Amor.


Surdegsbröd från Alvar och Ivar.

Från mig till Johanna.


En kortis.

Är hemma nu men jag glömde givetvis både strömsladden och kameran på jobbet.
Batteriet indikerar ilsket att den är inne på sista svängen och vilken minut som helst så kommer den att ge sig.
Dagen har hur som helst varit bra, bättre omsättning än förra onsdagen, weha!

Imorgon är det torsdag.
Bara ett konstaterande.

Imorgon kommer det upp lite bilder på bloggen igen.

Ciao!


Uppföljning.

God morgon på er folkens!

Måste ge er en liten uppföljning på måndagen.

Vår babsmaskin kommer att bytas ut till veckantill en sprillans ny. Det var visst glapp i sladdarna. Förhoppningsvis så kommer den  nya att stå pall lite längre.

Vår termometer som var stendöd har även den blivit hämtad och ska bli ersatt av en ny.

Angående den dubbla transaktionen för modemet som jag köpte förra veckan så hade Swedbank gjort fel, det hade visst hänt många, många fler att kortet hade dragits 2 gånger. Pengarna är numera tillbaka på kontot.

Saker och ting löser sig, härligt!

Ang de för stora skorna från Tradera så finns dom till salu för den sm vill köpa för 200 pix.
=)


Tack Larsa för de visa orden.


Kåååååv.

Igår fick jag en kåv. En riktigt fin delikatess från Barcelona. Lätt den bästa chorizon jag har ätit i hela mitt liv.
En vän till mig kommer från Barcelona, hans snälla mamma och pappa skickar korv till honom men jämna mellanrum.
Ingen blir gladare än jag.
Att äta spansk chrorizo med ett gott Rioja är som en dröm.
=)

Idag har det varit en bra dag. Vi har slagit både förra måndagen samt förra tisdagens resultat.
Vi är långt ifrån nöjda men det är en bra start.
Tack alla som pratar om oss.



Dåligt väder.

Dåligt väder ute betyder mys på Café Con Amor.
Reggae i högtalarna, ljus tända och skön atmosfär.
Snart kommer lunchrushen, den är efterlängtad.
Ha en skön dag där ute i Sverige.


Morning has broken.

Beckmörkt ute och beckmörkt inne.
Igår la jag mig 22:00 och somnade bums. Det är så skönt att lägga huvudet på kudden och somna.

Sitter här och funderar över dagens utmaningar. Undrar vilka tekniska grejer som ska strula idag. ;)

Nä, vi lägger gårdagen bakom oss och så tar vi tag i denna dag.

En liten stund till ska jag sitta här i mörkret med min gröt och samla kraft.


Dessa förbannade motgångar!!!

Trött bli jag! Men för den sakens skull ger jag inte upp.

Vi har en kortmaskin, en helt vanlig kortmanskin som kostar oxfilé varje månad men som ska underlätta för våra kära fina gäster. Givetvis, ja, givetvis så krånglar den. Ibland vill den inte alls, den bara står och tuggar. Då får jag lust att dra ut dess innerhåll och stampa på den tills den ligger i tusen bitar på golvet.
Givetvis gör jag inte detta, det sker bara i mitt huvud när jag står och väntar på att kortmaskinen ska krångla färdigt för min gäst.

En annan sak är vår splitternya livsviktiga termometer som ska kunna mäta upp temperaturer i  produkter med bara ett knapptryck. Givetvis så är den död, stendöd.

I förra veckan gick jag och köpte ett modem, ETT MODEM! När jag skulle bokföra idag så har butiken eller banken dragit mitt kort 2 gånger.
Halleluja!

Det är bara att ringa och tjata, som vanligt.

Jag tror ju att det inte bara finns motgångar, det kommer att vägas upp.
Om inte annat så lär jag mig varje dag att hantera och tackla nya problem.
Jag kommeratt bli proffs  en vacker dag.
=)

Ännu en av dagens motgångar: Minns ni att jag köpte loss skor på Tradera?
Idag hämtade jag det ena paret, i storlek 39! Ni som vet att jag är 1,63 kort kan räkna ut att jag inte är en 39.


Dagens käk, det förbjudna vetemjölet. Försök stoppa mig.


Guten morgen!!!

Måndag, ny vecka med nya tag.
Det är nog bara jag som längtar till måndagar. Jag har lagt upp lite mål för veckan som kommer.

1: Nya rekord ska slås.
2: Jag ska äta riktig lunch varje dag, samt äta frukt.
3: Jag ska hinna träna minst 1 gång.

Om jag ska vara ärlig så är jag nöjd om jag klarar 1 av dom.

Det ska bli spännande att se hur denna dag blir efter lördagens artikel i GP. Antar att det kommer att komma in både en och annan nyfiken själv som vill prata med oss.

Nä, nu måste jag slänga i mig gröten så att jag blir stor och stark.


Det där med att prioritera.

Att prioritera har fått en helt ny innerbörd för mig. Att duscha, äta, sova, städa, blogga allt måste planeras och  övervägas.

Prio 1 är sömn, utan sömn kommer jag inte att klara hålla skeppet flytande.
Prio 2 är mat. Tyvärr har jag slarvat ordentlig både med att äta och dricka, äter kakor när jag blir hungrig, vilket INTE är bra. Jag kommet blir tjock och må dåligt. Jag vet, jag har provat förr.
Prio 3 blir att duscha och blogga. Jag gör det varje dag men inte lika länge som innan.

Idag ska jag ta ta tag i prio 3, idag ska jag ta mig ett långt varmt bad och lägga in ett långt inlägg. Jag saknar skrivandet.

Ni kanske undrar hur det gått för oss i helgen?

I fredags hade vi nytt kassarekord, vi stängde lite tidigare och så hade vi invigningsfest för vänner och familjer.
Min mamma och pappa kom även upp för att se på resultatet.
Det var en trevlig tillställning där vi bjöd på snittar, kakor, vin och öl. Ingen behövde gå hungrig eller otörstig därifrån.

I lördags kom nästa glada överraskning. Än en gång nytt kassarekord. Göteborgsposten hade ett inlägg med bild i delen "2 Dagar" om oss. Alltså, vad mer kan man begära??? Varenda Göteborgare läser lördagstidningen. Hela lördagen och söndagen har folk kommit in och tittat, berömt oss för stället och för maten.
Vi har ju gjort egna recept på både hummus, pesto, räksallad, aioli och kakor, vilket gör att man blir extra stolt.

Vissa har kommit in och frågat om det var vi som pratade i P3 Christer förra fredagen, vilket är otroligt då jag bara nämde "kaffe med kärlek". Folk har fattat grejen, det är så himla coolt!!!

En hel del kaffenördar har också hittat till oss, de kommer för att testa oss. När man lagar deras espresso står dom som en hök över en och övervakar.
Tyvärr så gör vår espressomaskin FÖR varmt vatten vilket resulterar i att smaken blir lite bränd och detta har vi fått kritik för av de flesta av dom. Vi får bara ta åt oss av kritiken och ska försöka korrigera detta.
Alternativt så får kaffenördarna hitta ett annat ställe där dom kan övervaka processen.

ANNARS:

Jag är så sjukt tacksam!
Tack alla som väljer att hänga hos oss, tack alla er som nämner oss, tack alla er och bloggar om oss.
Tack alla er som visar sitt intresse och engagemang.
Ni är så snälla mot mig.
Jag är otroligt glad!



Prepp i köket innan invigning.

Mumsiga snittar.

Gottigt.


En samling glada människor på vår övevåning.


Svåra att motstå.


Ägarinnan i egen hög person.


Detta möttes jag av igår när jag kom hem från jobbet.
 Min man gick verkligen in för Beer-fest hemma hos Erik.
= )




Lördag

God morgon kära vänner!

Igår var det en bra dag. Nytt kassarekord och god feedback. En dam tyckte att vår kaffe mocca var den bästa hon någonsin druckit en annan man tyckte att esspresson var fantastskt god. Det värmer i hjärtat när folk ger oss så fina ord.
För varje dag som går så ser vi hur folk hittar tillbaka. Kaffefolket har hittat oss. Fler ska komma.
Jag har världens bästa jobb.
Varje dag får jag göra det som jag tycket är roligast i hela världen.
Att laga kaffe.






Kaffe med kärlek i en av våra populäraste koppar.


Invigningsfest.

Ikväll stänger vi lite tidigare, det ska nämligen stunda till invigningsfest. Jag vet knappt hur vi ska få  till det då vi har varit på jobbet varje dag och planeringen har varit minimal.

I vart fall kommer mina föräldrar upp, jag har inte sett dom sedan i somras så det ska bli skoj. Dom såg lokalen när vi precis tog över den så nu ska det bli skoj och se vad dom tycker om det slutgiltliga reultatet.

Jag vill passa på att be om ursäkt för att jag är så dålig på att höra av mig/svara på mess, mail och i telefon. Jag har helt enkelt häcken full och mitt minne tryter. Jag hoppas att ni har överseende för detta.

Puss


Morgonhälsning från en trött men glad Jill.


Att ta två steg fram och ett bak.

Så är det, jag tar hela tiden 2 steg fram och ett bak.

Det har varit motigt bitvis på Café Con Amor, speciellt när det har kommit till de tekniska grejerna.
Elektriker har kopplat fel, elektriker har kopplat bort, vvs-montörer har kopplat fel, kylarna har varit felkopplade och lamporna har ballat ur.
Jag och Johanna har löst varenda liten bit genom att ringa, ringa, ringa, tjata, tjata, tjata.
Vi börjar bli bra på det.
=)

Idag höll vi på att ge upp.

Vi hade beställt bredband från Telia. När vi fick bredbandet så upptäckte vi att det inte fanns något modem med.
Iväg for jag och köpte router, som jag trodde var detsamma som modem, men icke, tillbaka till affären och köpa modem. Jag försökte koppla in skiten men det gick inte. Ringde Telia, det visade sig att det inte fanns någon koppling i vårt telenät, bla, bla, bla.
Telia skickar ut en telegubbe, gubben fixar och trixar och får ledningen till att fungera.
Än en gång så försökte jag men icke.
VARFÖR SKA DET INTE VARA LÄTT NÄR MAN SKA GÖRA DET SJÄLV???

Medan jag stod i butiken och slet i mitt hår hörde jag en höst bakom mig som sa:
-Om du har problem med internet så kanske vi kan hjälpa dig, vi jobbar med datorer.

2 underbara gäster uppenbarade sig och tog sig 2 timmar av sin tid till att fixa med modem/router och betalningsterminal. Det finns en mening med allt här i livet, visst är det så.

Numera kan alla våra gäster surfa på vårt internet samtidigt som vi kan ta betalkort.
Tack televerket!

Om ni undrar varför jag varken nämner träningn eller kost så beror det på att träningen ligger lite på is för tillfället. Saknar löpningen jättemycket men nuförtiden är tiden knapp då 14-16 timmar ägnas åt jobb. Om jag skulle räkna ut min timlön så skulle det nog kallas slavarbete.
=)


Dagens middag, torkad frukt. Illa Jill, illa.


God morgon du kalla, tysta mörka dag.

God morgon.

Jag sitter här i mörkret och äter metodiskt min gröt med banan och äppelringar.
Kristoffer tog sovmorgon idag vilket resulterade i att jag blev tvungen att laga gröten själv. Det blev inte alls lika god som hans.

Idag var det lite motigt att gå upp, det får jag erkänna. Sängen och dess sköna innerhålll lockade mer än kallt golv och nakna fötter.

Nu är jag dock uppe och nu ska det smidas planer för denna dag.


Lycka i dubbel bemärkelse!

I torsdags slarvade jag bort min splitternya kamera som jag fått av Kristoffer (skall dock inte förglömmas att han söp bort min gamla).
Jag har varit lite ledsen över det hela, skämts har jag också gjort. Jag har aldrig slarvat bort en kamera innan. Ok, jag har tappat kameran i vattnet, tappat i golvet och på sådana sätt brukt upp ett gäng kameror, men aldrig blivit av med en.
Idag rotade jag runt i tvättkorgen och gissa vad jag hittade där?
Jojemen, min kamera!
Gissa om jag är lycklig igen.
Fråga min inte vad den gjorde där.

Nu kommer det att poppa upp ett gång bilder här på bloggen igen.

Idag var bättre än igår, för varje dag som går upptäcker nya människor oss.
Det är en häftig känsla när människor väljer oss för att dom gillar stället och maten.

Idag var en annan journalist inne och tog lite "efter"-bilder, han gjorde en intervju med oss för ett par veckor sedan då vi fortfarande höll på att renovera.
Vi är tacksamma för all publicitet som vi kan få för tillfället.


Vi har ganska mycket tid över för tillfället och vad gör man då?
Jo, man bakar massa småkakor!


Jo, man tackar!

Idag är jag ganska slut. Man blir vanligtvis det när man jobbar från 07:00-21:00.
Det får helt enkelt bli kort och konsist på bloggen.
Jag och Johanna har hittat en succéfaktor, vi ska spinna vidare lite på den.
Till helgen avslöjar jag.
=)

Idag fick vi fina ord av da Matteo. Dom skriver den 3:e största kaffebloggen i Sverige.
Vi är tacksamma!
Tack!


Läs den här och se på bilderna.

http://damatteo.blogspot.com/


Morgonlyx

Ja, jag ska verkligen inte klaga. Varje dag gör min snälla fina sambo frukost till mig. Jag får välja mellan 3 olika alternativ.

1: Yoghurt med nötter

2: Keso med avocado

3: Gröt med banan.

Idag blev det gröt med banan. Min sambo är expert på gröt, grymt va?

Detta kallar jag vardagslyx.

 

 

 

 

 

 


Baka, baka liten kaka.

En bra start på veckan får jag säga.

Första dagen på Café Con Amor var riktigt bra! Med tanke på noll marknadsföring så är det dumt att klaga. Idag har trevliga vänner tittat in. Nu när man inte längre har någon fritid så är det tacksamt att vänner kommer på besök.
=)
Göteborgsposten tittade också in och tog lite foton. Det kommer att bli en notis i lördagens tidning, vilket vi inte tackar nej till.

Nu är det dags för egentid.


Baka, baka liten kaka.

En bra start på veckan får jag säga.

Första dagen på Café Con Amor var riktigt bra! Med tanke på noll marknadsföring så är det dumt att klaga. Idag har trevliga vänner tittat in. Nu när man inte längre har någon fritid så är det tacksamt att vänner kommer på besök.
=)
Göteborgsposten tittade också in och tog lite foton. Det kommer att bli en notis i lördagens tidning, vilket vi inte tackar nej till.

Nu är det dags för egentid.


Öppning av Café Con Amor

Ja, kära vänner. Idag är dagen som jag väntat på i flera år. När jag var 18 år drömde jag om att starta eget, att jag 10 år senare skulle förverkliga min dröm trodde jag inte.

Vi har renoverat i 2 månader, det har varit motgångar och slit men till 99% ren glädje och entusiasm. Våra själar ligger inbäddade i Café Con Amors väggar. Det finns inte en fläck som inte fått vår tanke och omsorg.
Vi hoppas att detta ska genomsyra gästerna som kommer.

Nu sitter jag här med ett fånigt leende på läpparna och längtar ner till mitt älskade Con Amor. Vi har en viktig dag framför oss, allt måste vara perfekt, för idag ska vi sätta standarden.

Jag vill från mitt hjärta tacka alla som engagerat sig, inspirerat, uppmuntrat och stöttat.
Ni har verkligten hjälpt mig att hålla mig fokuserad och alert.

Jag ska ut på en ny resa, denna gång blir det inte fysiskt utan snarare fysiskt. Jag är totalt livrädd för första gången i hela mitt liv.

Massa pussar, kramar och kärlek.
Eder Jill


Trött

Tror ni att det är lov att lägga sig i sängen nu?
Det borde det vara va?
Om inte annat så får jag dispans idag.
God kväll kära, fina vänner som följer min blogg.


Hemma!

Jag vet att uppdateringen har varit lite dålig i det sista, men tiden har varit knapp. Det har inte blivit någon som helst matlagning eller sovmorgon. Nu sitter jag och bloggar samtidigt som jag slafsar i mig yoghurt som ska liknas vid kvällens söndagsmiddag. Jag har faktiskt inte ens haft chansen att springa på över 1 vecka.
Buhuuu, oj vad det är synd om mig.
Eller?

Klart som fan att det inte är.
Detta är min livsstil och jag har valt att leva ett galet, stressig och oberoende liv i symbios med min harmoniska, lugna sambo liv.


En hallspegel funkar finfint som meny.





God morgon.

Antar att de flesta av er ligger i era varma sängar och snusar nu.

Inte jag.

Jag ska ner till Con Amor nu. Vi ska börja baka och producera upp lite. Kanske, kanske vi slår upp dörrarna idag.

=)

Hej så länge...




HEJA SVERIGE!

Idag har vi fixar och donat. Nu glänser köket och vi är tillfreds.

Nu äter vi pizza och dricker en öl, det är vi allt värda idag.

Jag kan inte hitta min kamera, jag börjar undra om jag har lyckats slarva bort den. Hur kan man i så fall slarva bort en sprillans ny kamera i nyktert tillstånd?
Jag slutar aldrig förvånas.


Dagen efter.

Jag känner mig bakfull idag, även om jag inte drack en droppe igår.
Antar att det var alla spänningar som släppte.

Igår var det en intensiv dag.
Vi började med att skubba golvet i köket, milimeter för milimter.
Det är OTROLIGT hur skitigt vissa har det i sina kök.
Kan även ha att göra med att vi är extrema pedanter.

Jag gjorde något igår som jag aldrig skulle gjort i vanliga fall.
Antar att jag skulle kunna gå över stock och sten för mitt företag.
=)
Vi satt nämligen i bilkö, kön sniglade sig fram och vi var superstressade, samtidigt lyssande vi på Christer i P3.
Programmet handlade om vad man tänkte på just nu.
Jag han varken tänka eller känna efter, jag bara agerade.
Jag plockade helt sonika fram mobilen och ringde in till programmet och kom med.
Jag sa att jag  tänkte på att jag från och idag skulle laga kaffe med kärlek för resten av mitt liv.
Haha, helt galet!
Jag ville få fram mer om Café Con Amor men det är svårt att inte gå över gränsen i radio. Numera kan jag lägga till ännu en sak på min lista "saker som jag aldrig trodde att jag skulle göra"

Smygöppningen blev över förväntan.
Fredagar är mysdagar och alla som är i branchen vet hur lite det är att göra en fredagkväll.
Vi öppnade 19:00 och stängde 23:00.
Under den tiden hade vi 13 kunder, vi hade räknat med noll så det var ju bra!
Tanken var att vi bara skulle synas igår, prata med förbipasserande och bara ha det bra.



Idag återstår det mer jobb innan vi kör igång den riktiga öppningen på måndag.
Herregud, jag längtar bort hela helgen!

Tyvärr så havererade min dator för en tid sedan, detta resulterade i att mina bilder på lokalen innan vi rev försvann.
Jag hittade dock lite.
Före och efter, håll till godo.





Innan






Efter



Före



Efter


Före


Efter




Före


Efter.
Stolt ägarinna.






 


Tack.

Det är allt jag har att säga om denna dag.

Den blev lång, rolig och fantastisk.

Jag berättar mer imorgon.

Kram


En tyst minut.

Sitter här i soffan och tar en tyst minut.
Jag tänker över dagen som komma skall.
Det blir en lång dag.
Idag ska jag skrubba varenda vrå i köket.
Ikväll ska vi visa vad vi kan.
Nu mina vänner, nu kör vi.


Kaffe med kärlek.

http://damatteo.blogspot.com/search?updated-max=2009-10-05T13%3A11%3A00%2B02%3A00&max-results=7

Klicka på länken, ett litet, litet inlägg om oss på Da Matteos Blogg.

Folk, tassar, smyger och cirkulerar runt oss nu.

Det drar ihop sig.

=)


Fredag, ladadiladada.

Fredagar är trevliga dagar.
Denna fredag kommer att bli lite trevligare än alla andra.
Det kommer att bli lite mer speciellt idag.

Om, och jag säger om gudarna är med oss så kommer vi att göra en liten smygöppning ikväll i samband med Kulturnatta här i Göteborg. Det kommer att bli ett enkelt upplägg och tanken är att vi ska visa oss samt känna lite på våra produkter i samband med köp.

Jag är otroligt lycklig.

Flickorna i Bergen: Tack för alla fina ord, dom värmer massa. Jag förstår om ni inte kan komma ner bums men kom ner när ni har lite tid över. Jag och Johanna saknar Bergen och er.


Tid sökes.

Tid?
Någon som har lite tid till övers?
Det är allanballan nu i mitt liv.
Måste vila geniknölarna nu, imorgon väntar en dag utöver det vanliga.
Höll ögon och öron öppna.


God morgon.

Eftersom jag har fått så många frågor angående Kusmi Te så kommer här lite svar.
;=)
När vi köpte lokalen så köpte vi även upp det befintliga lagret, därmed dessa teer.
Jag har aldrig jobbat med dom innan med dom ligger i tiden och är väldigt populära.
Det är inte många ställen som säljer detta te i lösvikt utan det är mest heminredningsbutiker och dylikt.
Vi kommer dock att använda detta te till dom som vill köpa sig en kopp.

Jag har inte provat alla typerna men jag är ganska säker på att Chaien är ett säkert kort.
Bara att koka upp vatten, skumma och värma mjölk och tillsätta lite socker. Vips så har du en förbannat god kopp te.

För Er som jobbar i inredningsbutiker så skulle jag satsa på att beställa hem burkar med fin design. Folk går på burkens utseende och är inte lika noga med innerhållet.
=)
Glöm heller inte att grönt te aldrig får koka, det ska heller inte dra längre än 30 sekunder. Annars blir det lätt bittert och förlorar sina nyttigheter.

Hoppas att någon blev lite klokare.


Att springa i uppförsbacke.

Ja, så är det ibland. Det blir uppförsbackar i livet men då bestämmer jag mig för att springa.

Idag har vi slitit som djur med att få ordning på lokalen. Vi skrubbar, målar, silikonar och desinficerar allt som kommer i våg väg.
 Tyvärr så kan vi inte koppla in en diskmaskin så då måste vi anställa en rörmockare, och rörmockaren har inte alltid tid eller lust att hjälpa så snabbt som vi vill. Vi mutar, pressar, hotar och ber på våra bara knän då vi blir måste använda oss av hjälp från utomstående. Det funkar hyfsat får jag säga.

Idag har vi lyckats med det osannolika 2 gånger.
Först skulle jag flytta ett kylskåp och då råkade jag givetvis stjälpa ut några liter VIT färg på golvet.
 Då skrek jag hemska könsord som jag ska bespara er.
Det var bara att lägga sig på alla fyra och torka glas och färg.

En halvtimma senare var det Johannas tur, hon lyckades spilla ut SVART färg på golvet. Då var det Johannas tur att skrika hemska könsord och sedan lägga sig på alla fyra och torka färg.
Vi tröstade dock oss med att vi iallafall lyckades spilla vit färg på det ljusa golver och svart färg på det mörka golvet.




Johannas incident, hi, hi.


Visst börjar det arta sig?

Övervåningen, full av kärlek.
=)

 


Nu så.

Nu kanske har lagt märkt till mina rutiner?

Ett inlägg skrivs alltid runt 07:00 och ett andra inlägg kommer vid 08:00, sedan dröjer det oftast en hel dag innan kvällsinlägget kommer. Jag är en inrutad rutinmänniska. Rutiner är viktigt då tiden ibland är knapp i mitt liv.

Om ni minns så hade hade jag lagt bud på Tradera häromdagen. Gudarna var med mig till viss del, jag vann 3 av de 5 buden, tack och lov. Nu väntar jag på att jag ska få hem mina nya heels. Sen blir det INGA mer skor för min del. I vart fall inte på ett tag.




Höstmys

God morgon på er folkens.
Klockan närmar sig 07:00 och jag sitter i soffan men en kopp te och myser. Det är höstrusk ute så de sedvanliga ljusen är tända överallt i lägenheten.
Nyhetsmorgon är på i bakgrunden, jag förundras över hur pigga och fräsha programledarna ser ut. Det måste vara en massa smink, det måste vara så.


Morgonfrilla á la Jill


Nu händer det grejer!

Oj, idag har det varit ännu en lång dag men rolig dag.
Vi kämpar mot klockan, varje dag.
Det kommer att bli en händelserik vecka och det börjar bli dags att inställa sig på öppning.
.
Mitt liv kommer framöver att se ut så som det gör nu, gå tidigt hemifrån, komma hem sent.
Jag kommer vara den där kvinnan som alltid jobbar sent, aldrig hinner laga mat, tvätta eller umgås med barnen.
Sambon har markservice medan jag drar in cashen.
Haha, nä jag bara skojar.
Fast det ligger nog en viss sanningshalt i mitt påstående.

Idag var de förra ägarna inne och kollade, dom blev en smula stumma då dom såg vad vi gjort med lokalen.
Från att varit en liten mörk chokladbutik till ha blivit ett ljust, stilrent café med övervåning var nog inte helt vad dom väntat sig.
Dom tyckte i vart fall att det hade blivit jättefint och det gör oss glada.

Folk har börjat hänga på låset, det har blivit ett visst kaffesug bland de förbipasserande.
Vi kan knappt bärga oss innan vi får sätta igång med den första gästen.
=)

Nu måste jag göra mina avslappningsövningar så att kroppen håller ett tag till.




Taggad och redo för ännu en dag i paradiset.

Vad tycker ni om soffan?
Vi älskar den så himla mycket.
Johanna hittade den i en vintagebutik, vi målade den svart och lät klädseln vara kvar.
2 tillhörande stolar är också på gång.


Norge är bäst!

Ja, enligt FN så är Norge det bästa landet att bo i.
Ja, lillebror. Njut av av få stå i rampljuset ett tag. Vi svenskar blev slagna. Ska det stå på löpet i både VG och Dagbladet idag tro?
"Vi er bedre en Söta Bror!"

Jag kan bara hålla med fullständigt. Norge är fantastiskt, på riktigt. Landskapen är bland dom vackraste i världen, luften är frisk, välfärden är bra, dialekterna är underbara, arbetsdagarna är kortare och lönen är mycket tillfredsställande.
Norge är "The American Dream" för oss svenskar. Förväntansfulla korsar vi gränsen i tron om att bli rika, vissa lyckas och andra kommer hem med brustet hjärta och krossade drömmar.
Vi får dock inte glömma det exponerande heroinet, prostitutionen och hemlösheten.
Norge är ett rikt U-land som jag älskar och saknar.


Guten morgen.

Visst känns det som om man har dragit nitlotten när klockan plötsligt ringer och man sover som bäst?

Jaja, det är bara tungt dom första 5 minuterna, sedan är det bara mysigt att sitta uppkrypen i soffan med ljus tända överallt.

Idag ska vi jobba på lokalen som vanligt och ikväll blir det fotbollsmatch, den sista för säsongen.
Vi får se om tid finns.



Svenska hollywoodfruar.


Ha,ha,ha, jag döööööööööör!
Det är så underbart att se dom.
Kristoffer kallar dom för Hollywoodasen.


Hit, dit och sedan överallt.

Det har varit en lång och rolig dag idag.
Kom precis hem till min kära lägenhet, det finns inget bättre än att få krypa upp i soffan efter en lång dag.
 
Idag har vi kört bil i hela Göteborg, jag har haft körkort i 3 år men jag kan lova er, JAG KAN INTE KÖRA BIL.
Detta känns patetiskt eftersom jag är självständig och vill klara allt själv.
Det råkar vara så att jag aldrig ägt en bil och jag kör bil ett par gånger om året. Detta har resulterat till att jag helt glömt bort alla regler och så. Ni kanske kan lägga ihop 1+1 för att förstå att det blir lite tokigt när jag är ute i trafiken.

Dagen har bestått av ett par highlights.

1: En kille kommer in i vår lokal idag, det visar sig att han är reporter på Göteborgsposten, han vill recensera vårt ställe när vi har öppnat. Han fick mitt nummer så skulle vi höras av.
OM, vi spelar våra kort rätt så är detta grym marknadsföring för oss.

2: Vi har varit på IKEA och shoppat loss, glädje att få äta köttbullar.

3: Varit och sett på ett antikt bord hos en privatperson, tyvärr var bordet för gängligt så vi var tvugna att tacka nej. Det fina i kråksången var att den snälla tanten hade ett annat slagbord som stod nere i källan som hon skulle slänga, vi fick det.

Nu måste jag få något i magen innan jag börjar gnaga på trösklarna.

Tjohej!





Lunch på IKEA är fina grejer.







Nu börjar vi jobba.

Nu närmar sig klockan 08:00 och arbetsdagen börjar för min del.
Jag brukar gå upp 06:30 för att slippa stressa på morgonen, jag vill kunna gå runt med min kopp te i handen och hasa. Så länge jag får mina 7-8 timmars sömn så kan jag gå upp vilken tid som helst.

Om vilken minut som helst kommer Johanna att knacka på dörren och stiga på. Vi kommer att dricka en kopp kaffe och gå igenom dagens händelse.
Så här börjar vi varje arbetsdag och jag klagar inte.




Måndagar är trötta dagar.

Wä, jisses så trött jag var idag när klockan ringde. Mörkt som natten var det ute också...värre kommer det att bli. Frukosten var fattig idag, nästan ingenting fanns i kylskåpet. Det fick bli några skedar yoghurt och linfrön.

Idag kommer vi att vara nere i lokalen hela dagen, det är mycket som ska fixas med. Övervåningen är färdig och det är dags att röja upp och städa.

Nu är det köket kvar som behöver sig en omstyling.
Dags att dra upp tempot.


Slappa söndag.

Söndagar är inte dumma dagar.
Jag vaknade med en grym huvudvärk, får skyllas på rödvinet som jag drack igår.
Ja, just det. Igår drack jag alkohol för första gången på 4 veckor, det var ok.
Jag ska inte tillbaka där jag var innan, men jag ska tillåta mig att ta ett glas i tid och otid.
Det som jag insett nu är att det är värdelöst att vara bakfull, jag har legat på soffan hela dagen och stirrat ut i tomma intet. Träningen drabbas också och det är inte ok.

Det var trevligt igår, absolut.
Vi köpte 2 otroligt roliga spel på loppisen som blev stor succé bland alla inblandade.
Vi höll till klockan 01:00, sedan tog det stopp, vi orkar inte längre vara uppe halva natten.

Det går inte ens att srkiva något vettigt när man är bakfull, jag känner mig dum i huvudet på riktigt.
Vi har det så för idag.
Imorgon kommer jag tillbaka med nya krafter.

Nu ska jag vräka i mig chips och godis som om det inte fanns en morgondag.




Johanna och Kristoffer läser igenom reglerna till våra nya spel.


Kristoffer och Johanna är riktigt nöjda över våra inköp.


Spelkväll hemma hos söta Katten.


En slagen hjälte.




En liten bit av dagen avklarad.

Härliga lördag.

Vi har åkt runt på landsbygden och letat möbler med vår hyrda skåpbil. Vi är ett grymt team, jag, Johanna och Kristoffer. Vi hittade det vi skulle samt lite mer.

=)

Vi hamna på en aktion i ett litet samhälle som jag redan glömt namnet på. När vi stegade in var det som om alla byns gamlingar hade bestämt sig för att gå på aktion just denna dag. Vi sänkte medelåldern med 50 år.

Vi var även på loppis i ett litet samhälle som heter Dalsjöfors, den är grym. Folk vallfärdar från sockens alla hörn för att roffa åt sig godbitar. Det är allt från konsthandlare som inspekterar tavlor till barnfamiljer som behöver ett nytt köksbord. Det är verkligen hit man ska om man vill hitta gamla, unika och vackra saker för några tior.
Inne i Göteborg säljer antikhandlarna sakerna för det 3-dubbla.
Loppisen är ideell och pengarna går till olika projekt, otroligt bra tycker jag.

Efter att man hittat det man ska så får man sätta sig i fikadelen och köpa kaffe och småkakor. Små snälla tanter säljer kakor, ni vet såna där små "mormorskakor" som bara en mormor kan baka.




Mycket nöjd.


Aktionen ute på bygda.


En superhjälte susade förbi.


Ikväll blir det minsann spelkväll hemma hos oss. =)


En bit svensk kultur. Fika.


Jag fick bulle och saft....för det får jag på lördagar.


Gipsy-style, loppis och pick-nick.

God morgon på er!

Antar att ni inte går upp 07:00 frivilligt på en lördag och det gör väl inte jag heller i vanliga fall.

Idag blir det utflykt, jag älskar utflykter
Vi har hyrt skåpbil för att sedan ta oss ner till Tranemo och Dalstorp där vi ska hämta upp lite inventarier till lokalen som har blivit målat. Inredningen kommer att bli enkel, pinnstolar och träbord, snyggt, enkelt och mysigt.

Det blir en sväng förbi någon loppis också, vi är på jakt efter några bord till som ska få pryda vår övervåning.
Vi hade tänkt passa på att plocka svamp också men det regnar och är tråkigt så det struntar vi i.
Nu måste jag kile, uppdatering och bilder kommer i eftermiddag.




Gipsy á la Jill.
Halsband:Inköpt i New York
Armband: Gina Tricot, Sverige
Linne: H&M, Oslo
Kjol: Fått av lillasyrrans kompis
Yllestrumpor: Gina Tricot, Köpenhamn


Fredagar är bra dagar.

Älskar fredagar, på riktigt. Hela dagen har varit hejdundrans trevlig.
Det är något visst med fredagar, man blir lite gladare, unnar sig någon extra (muffins), shoppar (tömmer plånkan på medel) struntar i att träna (lathet) och planerar att laga mat för att sedan hämta pizza.
Underbart.

Jag sitter i soffan och här ska jag sitta tills jag inte orkar sitta mer, då ska jag lägga mig i sängen.




Vi började dagen med att gå ner till lokalen och laga oss kaffe,
 det är viktigt att mjukstarta, inte stressa.

Efter morgonkaffet kom journalisten och intervjuade oss. En hygglig kille i vår egen ålder, eller kanske han var lite yngre. Vi pratade och pratade, han fotade och fotade. Det var en trevlig timma vi hade tillsammans.
Vi hotade honom med lemlästning om han tog och publicerade en fulbild på oss i tidningen


Sedan satte vi igång med pappersarbetet, som är ett evighetsjobb utan dess like.


Plötsligt dök det upp 3 män som började montera upp tvålhylsor och servetthållare till vårt förtret. Har ni någon gång provat tänka när ni någon borrar vid ert öra?


Varje dag dyker det upp någon nyfiken besökare. Vi tar gärna tiden för oss att prata och förklara vad vi gör för så gammal som ung.




När vi tyckte att vi hade jobbat färdigt tog vi och promenerade in till staden för en lunch.



Vi intog lunchen på ett av Göteborgs populäraste cafén. Än en gång förbannade vi oss själva över att vi aldrig lär oss. Vi bara gnäller över maten, tycker att kvalitén är sådär och lovar därefter att aldrig mer gå dit.
Det är dock ett trevligt ställe att titta på folk.




Akademibokandeln fick även den celibert besök. Jag älskar att läsa och jag slukar böcker med hull och hår.
Hit går jag för att få inspiration om jag har torka. Ge mig gärna tips på böcker, då blir jag evigt tacksam.




Sedan mötte jag upp sambo och vänner för en dejt i det fina vädret.
Nä, ingen av dom är sambo. Han fick inte vara med.




Efter dejten gick jag bananas och tömde plånkan på skönhet.



Avslutningsvis köpte jag mitt fredagslektyr och placerade rumpestumpen i soffan.

En helt vanlig dag i Jill Alexanderssons liv.

Eller nä.

Jag är en hårt arbetande kvinna som någon gång ibland behöver lite annat och tänka på än jobb.
Den här dagen var guld värd.

 


Jag har en plan.

Huden är inte som när man var 18.
 Då var huden spänstig och fin man fick minsann inga kuddmärken i ansiktet eller glåmig hy om man jobbade för mycket. Eftersom jag känner mig lite ung för botox så satsar vi istället på mirakelprodukter. Bra ansiktskrämer och i.d smink ska få göra jobbet. Dyrt men absolut värt att, hoppas jag.

Helst av allt skulle jag vilja få vara solbränd, osminkad och ha solblekt hår á la Thailand men jag antar att det ligger ganska långt bak i registret för tillfället.




Huga, huga, huga!

Nu tar vi tag i det här. Detta ska bli en bra dag. Massa saker ska bli gjorda. Jag ska gå nöjd från jobbet senast 16:00. Jag ska vara en god sambo och laga mat ikväll.

Önsketänkande

 

Förrsten så blev jag så uppe i varv när jag tänkte på skor innan så nu...ja, jag har helt enkelt gått ut på Tradera och lagt bud på 5 olika heels. Fan, ibland är jag lite för impulsiv för mig eget bästa.
Snälla gode gud, gör så att alla buden inte går igenom.

 


Fredag med tillbehör.

Ja, fredag då. Det var ju hyggligt att helgen redan är här, weha. Idag har vi mycket att stå i, många grejer som ska fixas och trixas.

Måste bara visa gårdagens inköp. Jag har letat i flera år efter dessa godingar, jag lovar. Skor är min största passion, dom passar hur mycket man än fläskar på sig. Trogna, älskade skor. Jag skiter fullständigt i modets linjer när det gäller vissa grejer, det ska helt enkelt sticka ut och jag gillar att sticka ut.

Liknande skor hade min mormor och jag tyckte alltid att dom var så fina när jag var liten.
Igår stötte jag som sagt på dom i en second handbutik. Dom stod på en hylla och sken, änglamusik klingade i mina öron. Jag kastade mig över dom, ingen annan än jag var värd dom.
Dom var ganska för stora men det löser vi med raggsockar, det blir en härlig barnkänsla a la 5 år i för stora gummistövlar.

Vi ska nog komma överrens, jag och mina nya skor.




Visst är dom fina? Vita skinnstövlar med spetstå. =) En härlig bit svensk kultur.


Lång dag.

Vissa dagar blir långa, så är det bara.
Nu la jag precis ner det sista pappersarbetet för idag. Dags för lite avkoppling innan det är dags för sömnen.
Idag har jag.....gissa!

Jo, jag har målat!!!
Varje dag hittar jag nya stället att måla, det har blivit en besatthet som jag knappast kan råda bot på.

Imorgon är fredag, och inte bara det.
Imorgon ska en journalist komma och intervjua oss, det ska bli sååå spännande.
Man vill ju vara lite extra fin imorgon inför plåtningen så ikväll ska jag allt leta hårborsten som varit borta sedan i lördags.

Varje dag är en spännande dag. Folk som går förbi vår lokal brukar stanna upp och titta in, många undrar när vi öppnar och vad vi ska servera. Jag önskar att jag kunde öppna imorgon men får tyvärr ge mig tåls lite till.
Processen är otroligt kul, det blir jobbigare sedan när verkligheten knackar mig på axeln, men än så länge njuter jag av vår skapelse till fullo.
Jag antar att det är så här det känns när man får
 barn.



The never ending story.


Nu har veckan gått sådär fort igen!

Skit också, jag hinner inte med.

Jag måste vara den enda som inte ser veckoslutet med blida ögon. Stress, stress, stress. Idag fortsätter renoveringen, ska silikona lite här och lite där.

Igår fick jag en trevligt telefonsamtal. Det var en journalist som fått nys om vårt projekt. Han ville göra ett reportage om oss, ställa lite frågor, ta lite före och efter-bilder. Självklart tackade jag ja, det är grym marknadsföring! Fler journalister tack.

Nu ska jag sitta här i soffan och mysa lite till, ta djupa andetag och drick mitt te.Kockan är bara 07:00 och  detta är min egenstund då jag varken stressar eller tänker på jobbet.

Min kära sambo går alltid upp en kvart innan mig, han fixar frukost, brygger kaffe och tänder ljus, sedan tar han och väcker mig försiktigt. Jag rekomenderar detta som en bra start på dagen. =)





RSS 2.0