Snart påsk med allt vad det innerbär.

Idag är det sista arbetsdagen för den här veckan. Det blir dock en lång dag då vi ska ägna oss åt att skruva, limma, måla och fixa med annat som blivit slitet och nött efter de 6 månaderna vi har haft öppet.

Det känns lite förbjudet att vara ledig i 5 hela dagar men det ska bli skönt. Även om jag bara varit ledig 4 dagar sedan jul så är jag ändå inte sliten eller utarbetad. Jag har god kontroll på både sömn och träning och det tror jag har hjälp mig mycket.

Imorgon ska jag köra mitt 3:e och sista löparpass för denna veckan. Det ska firas med skogsdebut!!!
Som jag har längtat ut i min älskade skog.



Även vi har påskpyntat, i vitt och lila (?)
Min estetiska ådra är något begränsad vilket resulterade i att pinnar och påskliljor spretar åt alla håll.
Som regel har jag en bild i mitt huvud om hur det ska se ut men resultatet blir aldrig detsdamma.
 Johanna tröstade mig och sa att det såg trollskt ut.
=)


Min lilla skatt.

Jag har en lite älskling. Han heter Fiorenzato och han är det mesta som man kan önska sig. Han är glansig och fin på utsidan och riktigt het. Man kan räkna med honom i alla lägen då han är på 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan. Han trollar bort trötthet i ett nafs!
Vissa är avundsjuka på mig och jag kan inte klandra dom. Många vill ha honom, speciellt män. Dom får något fuktigt i blicken när dom får syn på honom.

Jag älskar dig Fiorenzato.


Underbara lilla expressomaskin!




Wehej!

Nu har jag hittat en dator. Snälla Johanna tog med sig sin laptop till jobbet. Förvänta er ett eller två inlägg under dagen.

 

Göteborg strålar, och jag ikapp med Göteborg.
Underbara väder, håll i dig!


Strandsatt!

Ja, det är sant. Jag är verkligen strandsatt. Min mobil har dåligt med batteri och laddaren är på jobbet. Dessutom så sticker Kristoffer till Oslo nu och tar sin dator med sig, buhuuuuuuu!

VAD SKA JAG GÖRA HÄR HEMMA DÅ???

Jag överlever väl, antar jag...

Idag har jag varit på jobbet som vanligt, däremot så fick jag och Johanna ovanligt besök. En tjej som vi lärde känna i Bergen förra året kom och hälsade på. Oj, vad trevligt det var! Det är så roligt när det klickar med en person som man inte träffat så mycket fast ändå har massa att prata om.

Efter jobbet blev det 4,5 km på asfalten. Jag sparar mig för imorgon ska jag ut och tugga 13-15 km. Det är dags att öka nu.
GÖTEBORGSVARVET HÄGRAR I HORISONTEN.

Nu ska jag söndagsmysa i min ensamhet och äta godis tills jag mår illa.

Over and out.


Söndag med allt vad det innebär.

Ett grått och trist Göteborg uppenbarade sig för mig när jag slog ögonlocken imorse. Jag önskar att solen hade varit framme, allt blir så mycket trevligare då.

Gårdagen var fantastisk med trevligt sällskap, musik från svunna tider och grymt god mat.
=)

Nu är den här helgen snart slut.

Idag blir jag gräsänska igen. Kristoffer sticker till Oslo för att jobba några dagar och sedan reser han raka vägen till Björnriket där han ska åka skidor. Han blir borsta i lite mer än en vecka. Jag är lite avis, jag vill också åka till Oslo, jag vill också åka skidor.
Jag, jag, jag. 
Nog vill jag vara på många plater samtidigt.



Brassar käk.


Finklänning på och halvblött hår. Lite lagom fin till middag.






Lördag!

För första gången på väldigt länge så glömde jag slänga in en inlägg idag morse.
Ni får förlåta mig.

Idag är det ju lördag och på lördagar jobbar jag som bekant på mitt lilla café. Det har varit en härlig dag med härliga människor, precis som det brukar vara varje lördag. Efter jobbet så tog jag på mig träningskläderna och körde ett löparpass. Tanken var att jag skulle slå mitt personbästa med några sekunder men jag var fin i kroppen idag och tog därmed och slog mitt gamla rekord med 1 minut óch 20 sekunder.
LYCKA!!!!

Mitt mål är att snitta 5 minuter per kilometer och jag är där snart!!!

Efter denna totala lycka ska jag nu ta mig ett glas rödvin och slänga ihop en 3-rätters. Den är mer en regel än ett undantag på lördagarna. Under dagens lopp har räkor fått ligga i en marinad med chili och vitlök, dom ska få gästa stekpannnan i några minuter innan dom avnjuts.

Till huvudrätt blir det oxfilé med potatisgratäng och bea.

Desserten blir enkel, jag tog med mig min egenbakade brownie från jobbet. Den kommer att få sällskap av lite vispad grädde.

NU, nu blir det valfria låtar från You Tube och en härlig lördagsstämmning i köket.


Svettig Jill och små räkor i mumsig marinad.


Skavlan.

Igår var det en lugn kväll här hemma, jag drack något glas vin åt gott. Jag passade på att se på Skavlan, jag måste ju säga att jag tycker att han är grym. Hans sätt att intervjua människor och våga ställa frågor som ingen annan skulle våga ställa eller får något svar på lyckas han med galant. Jag älskar att lyssna på det norska språket, jag saknar det så fruktsansvärt ibland. Sjävlklart så snackar Skavlan svorsk för att svenskarna ska förstå men jag får ändå min dos.
Det var många intressanta gäster, däribland The Ark. Det fick mig att tänka tillbaka i tiden och bli nostalgisk.

För 10 (!) år sedan bodde jag i Karlskrona och jobbade på en nattklubb som hette Bio Bar. En av delägarna på Bio Bar på den tiden var en man som kallades Spiken, han var även nöjeschef på Café Opera. Det fina i kråksången var att denna lilla man kunde fixa ganska kända band till Karlskrona och det gynnade oss anställda på nattklubben. I vart fall så hade han fixat dit The Ark.
Det gynnade att jobba på nattklubb, man behövde aldrig betala i dörren på andra ställen och man drack alltid drinkar till reducerat pris.

Jag minns att jag kom sent till nattklubben, jag hade varit och förfestat och var inte intresserad av att se The Ark. När jag kommit innanför dörren så stötte jag på Spiken, han eskorterade mig in i lokalen medan vi samtalade. Plötsligt så kommer det fram en kille och pratar med Spiken, det var något bekant med honom och han var ganska het. Spiken presenterade oss och vi stod en stund och pratade.
Gissa om jag blev lite irriterad då det 5 minuter senare gick upp att det var Ola Salo.

Resten av den kvällen stod jag i någon så kallad VIP-hörna där Tha Ark blev nedklängda av unga fans. Det jag minns bäst var att det var gratis drinkar vilket jag givetvis utnytttjade istället.
;)

Det var lekstuga på den tiden. Vi bara festade och hade roligt mest hela tiden.
En annat grymt minne är när vi hade efterfest med Kent, den bästa efterfesten ever.
Det är dock en annan historia som jag kanske berättar en annan gång.


Fredag!

Äntligen är fredagen här igen! Veckan har verkligen gått hur snabbt som helst. Nu sitter vi här med vårt fredagsmys. Hallon, yoghurt, honung, espresso, bröd, grönsaker, smoothie och massa annat gott.

Nu ska jag berätta en rolig händelse som utspelade sig i veckan. Först måste vi backa tiden till 2004-2005.

Jag och Johanna jobbade i Oslo på ett café som låg på Storgatan, det var roliga tider med mycket jobb och mycket fest.
I vart fall så kom det in en svensk kille varje dag som köpte kaffe av oss. Han jobbade på Carlings lite längre ner på gatan som så många andra svenskar gjorde på den tiden. Vi tog alltid några ord, inget mer.
Åren gick och både jag och Johanna drog oss vidare och gamla stammisar glömdes bort.

För några dagar sedan stod både jag och Johanna på jobbet. In kom en kille, eller man eller vad man nu ska kallar folk som närmar sig 30-strecket. Han beställer kaffe, och vi båda fick en känsla av att det här har hänt tidigare. Vi tittar på varandra och han sa:
-Har inte jag köpt kaffe av er tidigare???

Så otroligt att våra vägar fick korsas igen. Vi båda har blivit lite äldre och lite mognar(inte i huvudet, snarare i kroppen). Vi har alla 3 flyttat från Oslo, varit ute och rest för att sedan bosätta oss i Göteborg när vi tröttnat på det flyktiga livet.  Han jobbar fortfarande med demin och vi jobbar fortfarande med kaffe. Fast nu är det under andra omständigheter. Vi äger, han är någon form av chef.

Mina år i Oslo har öppnat upp många dörrar.
Visst är det otroligt???

Jag önskar er alla en underbar fredag.

Fredagsmys på min övervåning på Con Amor.


Många bollar i luften.

Kom hem för en lite stund sedan från veckans första träningspass med löpningen. De första 4 km var jobbiga, det sved i benen och kroppen var gnällig, men som en blixt från klar himmel så försvann allt ont och de sista 8 km var supersköna. Jag tog det lungt idag, knappats löpning, snarare jogging, ingen press eller stress.
Alltså 12 km blev det idag. I helgen ska jag lyckas klämma in ett eller två pass till.

Nu står jag i köket, lite halvsvettig och med träningskläderna på. Jag har lovat att laga mat idag, gulasch ska det bli. Det som jag inte planerade in var att allt visst tog lite längre tid än vad jag trodde. Så, nu står jag här och skalar potatis så att det flyger skal, samtidigt som jag frenetiskt bryner kött och stretchar benen. Åh, så effektiv man får vara.
Efter maten blir det städning.
Herregud, jag måste vara på väg att bli sjuk.


Ser ni min garderob bakom mig??? Den står på min to do-lista efter maten. Det ser ut som om jag rafsat ut allt och sedan slängt in det igen.


Förtydligande av svaret!

Haha, texten som jag klippte in blev minimal. Man skulle nog behöva förstoringsglas för att se den.

I vart fall så fick jag som svar att hönor i vecka 19-23 kunde ha en "omognad" vilket kunde leda till att dom släppte 2 gulor eller att dom inte släppte någon gula alls. De ägg som det inte släpptes någon gula i sorterades bort.

Alltså, detta var naturens gilla gång och att vi skulle se det som en bonus.

Åter till Anna ifrån Bergen. Det där med tur och önskningar med 2 gulor. Jag har nu upptäckt 50 dubbla ägg. Då måste jag få en jäklar massa önskningar och en jäklar massa tur.
Gött!

Jag har bara en önskan och det är att denna dagen ska bli fantastisk.

Over and out.


Jag har precis fått 25 önskningar!!!

Fick en kommentar av Anna från Bergen, ang äggen. Hon menar att det i Norge är tur att få 2 gulor i ett ägg och att man får önska sig något. Jag säger bara WOW!!!

Med tanke på att jag knäckte ett brett, flak (eller vad det nu heter på svenska) med 25 ägg på med dubbla gulor så borde jag få önska mig 25 önskningar, weeeehej!

Här är svaret från kronägg ang dubbla gulor:

"Dubbelgula beror på ”omognad” i hönans äggproduktion, ganska vanligt att det händer hönor mellan vecka 19-23. Hönan släpper helt enkelt två äggulor samtidigt, precis som hon kan släppa ägg utan någon gula alls, men dessa ägg sorteras bort i packeriet. Så detta är inget humbug utan naturens gång, se det som en bonus."



Har ni sett på maken???

Jag skulle baka en kaka här på jobbet. Döm av min förvåning då 2 gulor ploppade ur vadera ägg. Det ser helt sjukt ut, fast lite festligt på samma gång.
Ser jag dubbelt eller har de svenska hönorna fått fnatt???

Jag har mailat stjärnägg för en kommentar.


Mer färg åt folket!

Jag visste väl det.
Läste dagens Metro, det står att det i vår är fritt fram att mixa stilar från olika kulturer.
Haha, äntligen!
Jag mixar hej vilt och har gjort i många år.
Det är vackert med färger och mönster, så är det bara.
Äntligen verkar Sverige fatta.

Jag har alltid legat steget före,
jag visste väl det.
;)




Dessa godbitar som jag köpte på Tradera i höstast kommer att användas flitigt i vår.


Back on tracks!

Kanonstart med träning klockan 06:30 idag. Det är skönt att träna så tidigt, dels för att det inte är så mycket folk på gymet och dels för att man hinner vakna i kroppen innan man ska på jobb vid 10:00. Idag blev det triceps och rygg som fick jobba. Jag har insett vikten med en stark rygg för att klara jobba och träna löpning.

Idag blir det möte med en fotograf innan jobbet, vi ska se om vi kan komma fram till lite spännande beslut. Håll tummarna för att det går vägen.


Skitträning!

Såg fram emot att ta en långtur i löparspåret nu när jag slutade vid 16:00. Första kilometern kändes bra sen gick det käpprätt åt h.......! Började må illa, få ont i vaden och hela kroppen kändes allmänt trött och gnällig. Det är viktigt att lyssna på sin kropp så jag beslutade mig för att bryta. Fyyyyy vad sur jag blev, bestämde mig för att gå en långpromenad istället. Det blev 7 tjuriga kilometrar.

Det är tungt med bakslag.

Nu lägger vi detta passet bakom oss och fokuserar på mogondagens styrkepass.


Väderleksrapport kl 06:30.

Idag vaknade jag klockan 06:00 av att det smattrade mot rutan. När jag blickade ut såg jag den gråste av dom gråaste dagarna uppenbara sig. Det var längesedan jag fick se regnet och det var efterlängtat. Förhoppningsvis så försvinner all snö och om vi har tur så fryser det inte på igen.

Jag längtar ut i skogen förstår ni, jag har inte varit ute i skogen på 3 månader och jag längtar så till att få springa runt på den mjuka barrmaken igen. Det är bland det bästa jag vet.

Det är en riktigt ruggig dag idag men jag ska göra det bästa utav den.


Tillbaka till lördagen.

Ja, som jag nämnde tidigare så for vi upp till Grästorp för inflyttningsfest på lördagen.
En vän till mig har hittat en underbar kvinna där, skaffat sig jobb som kostchef över Grästorps komun samt flyttat in í en lägenhet på 150 kvm. Glömde jag nämna att han är blott 26 år?
 Jodå, vissa ordnar det för sig minsann! Hoho.
Det var därför vi for upp, för inflyttningsfesten...


Det var en trevlig tillställning som sträckte sig över allt för många timmar. Vilket jag fick känna av dagen efter då jag var som en död fisk. Det är trevligt att få komma ut bland folk ibland, självklart så träffar jag massa folk på jobbet varje dag men det är inte riktigt samma sak.

Nu blir det inget mer kalajs på ett tag.
Tro mig.




Lägenhetsinnehavaren till vänster.


Vi har ganska så roligt med små medel.


Det artar sig.

Ibland tror man aldrig att man ska piggna till efter ett hårt fylleslag men nu vill jag nästan säga att jag är helt återställd.
Det har krävts en hel det läsk, pizza och chips för bästa återställning, det är tur att det inte sker allt för ofta nu för tiden. =)
 Man börjar bli äldre, så är det bara.
 Förr i tiden så kunde man gå ut och festa, sova 2 timmar och sedan jobba. Nu är det omöjligt....och det känns väldigt avlägset.

Imorgon kickstartar vi träningen med långpass på asfalt. Nu är det slut med lättja och fjanteri.


Måndag.

Igår låg jag som en död fisk i soffan hela kvällen. Jag fattar inte varför man blir så dålig nuförtiden när man kalajsar.

Idag blev det knappast någon träning. När klockan ringde 06:00 så kände jag knappats att jag var sugen på att gå upp. Det fick helt enkelt bli sovmorgon till 08:00 istället. =)

Nu måste jag dricka mitt kaffe så att jag inte somnar sittandes i soffan.


Wääää.

Jag hade skoj igår, tro mig.

Idag på min lediga dag har jag det inte lika skoj.

Jag återkommer imogon när krafterna åter kommit tillbaka.


God morgon världen.

Pling!

Idag vaknade jag med ett ryck klockan 07:00. Jag kände med en gång att det var på tok för tidigt för att gå upp så jag har legat här och myst i 1,5 timma. Skönt att få ligga och dra sig när man faktiskt har tid till det.

Idag blir det en härlig dag på jobbet, som alla lördagar brukar bli. Efter jobbet svidar vi om till festkläder och drar till grästorp där vi ska på inflyttningsfest.
Imorgon är vi lediga, det kommer att kännas konstigt...väldigt konstigt, väldigt konstigt.

Nä, nu måste jag göra ett ryck.


Fredag!

Nu sitter jag här, gött, gött, gött!
Det är fredag och jag har bänkat mig i soffan. Ikväll finns inte mina vapendragare vid min sida, det är lite tomt men jag tror nog att jag ska klara mig.
Jag har laddat upp med giooodis, mystofflorna sitter på fötterna och kuddarna är uppfluffade.
Nu är det fredag minsann!


Mystofflorna i högsta hugg!


Fredagen är här!

Fredagsmys hos oss i skrivande stund. Johanna läser tidningen, jag sitter med datorn och Kristoffer äter koncentrerat sin yoghurt med hallon. Om en liten, liten stund när espresson runnit ner så kommer vi alla att vakna till liv och bli sociala, fram tills dess så sitter vi här i varsin bubbla.


På väg till jobbet för fredagsmys.


Härliga torsdag!

Haft en fantastisk dag.
 För att ha en fantastisk dag i mitt liv behöver man varken vinna på lotto eller vara ledig.
Det har kommit så många underbara människor och besökt oss idag, alla fina ord värmer mer än något annat på denna jord.

Idag hade vi ett besök av två unga herrar som var nyfikna på oss, förhoppningsvis så kommer vi att inleda ett samarbete som kan vara av stor betydelse för vår framtid.
Jag återkommer givetvis om det går vägen.
=)
Pratade även med min gamla chef från Oslo på telefon, jag saknar honom faktiskt. Han är klok och har många fina tips på lager, det är av honom jag har lärt mig det mesta inom branschen. Jag hoppas att vi snart kan ses igen för ett inspirationsmöte.

Det är verkligen mycket som sker nu både med jobbet och med träningen, allt känns otroligt bra!
Givetvis så kommer det snart att komma ett nederlag, men fram tills dess ska jag bara njuta av det jag har.


Vet ni vad detta är?

Nääää, det är varken potpurri eller snacks.
Det är te. Under tiden som vi har existerat här i Göteborg så har jag bekantat mig lite med en kund som med jämna mellanrum kommit in och fikat. Det visade sig att han var importör av te samt jobbade som föreläsare om te.
 I mitt stilla sinne så kunde jag inte tänka mig någon bättre karl att prata te med. Jag är ingen expert men vill lära mig.
Igår fick vi in prover från hans företag.
OH MY GOD!
Te har aldrig luktat så förföriskt eller varit så vackra att se på.
Rosa rosenknoppar, stora jordgubbsbitar, vackra färger.
Jag blev paff.

Idag ska vi provdricka de olika sorter vi fick, ställa dom mot våra tunga storsäljande Kusmi som ligger så rätt i tiden.
Det är upp till bevis.
David mot Goliat.
Jag har en förhandsfavorit och jag hoppas att det håller hela vägen.


Ny dag nya möjligheter.

Japp, då var sista träningen för denna vecka avklarad. Det hanns med 2 löparpass 4 respektive 6 km, samt 2 pass på gymet. Nu är det vila veckan ut. Egentligen så hade jag velat lägga in ett pass till men jag hinner verkligen inte. Imorgon är det fredag och då är det långdag på jobbet för att sedan gå hem och fredagsmysa. På lördag jobbar vi och efter jobbet så åker jag och mina vapendragare till Grästorp för inflyttningsfest. På söndag så kommer jag garanterat inte vara i form för träning.
Har jag sagt att jag ska vara ledig på söndag?
Jodå, vi stänger faktiskt ner. Vi ska försöka göra det en helg i månaden för vi behöver verkligen vila.

Nu sittar jag här i soffan, lite lätt nedsjunken och har det ganska så bra. Ja, det hade varit helt perfekt om jag kunde få slippa höra kulsprutor så här på morgonen. Kristoffer spelar TV-spel, det är någon form av krig som går mig på nerverna, detta ingick inte i mina morgonmysplaner!
Men, vid närmare eftertanke så är det ju inte Kristofferdagen idag så han borde ju inte heller ha så mycket makt, vi ska nog kunna mötas halvvägs eller så...
=)


Även en Kristofferdag har ett slut.

Äntligen hemma!
Happ, då har man varit och ätit på Rumpan Bar igen, nu var det banne mig sista gången. Maten var som.....tja, vi fick vad vi betaldade för helt enkelt. Varken mer eller mindre.
Efter Rumpan gick vi och tog en kaffe på Doppio, en välkänd kaffebar här i Göteborg. Det var trevligt att sitta i någon annans kaffebar och sippa kaffe. Jag fick massa nya ideér och har bestämt mig för att jag måste ut och reka mer bland stadens kaffebarer och cafeér. Tyvärr så är det alltid tid som saknas i mitt liv.

Efter att vi druckit kaffe så gick vi till bion och eftersom det var en Kristofferdag så fick Kristoffer gå preciiiiis så långsamt som han behagade.
 HERREJÄVLAR VAD LÅNGSAMT DET GICK!!!
Ni som känner mig vet att det är tok omöjligt för mig att gå långsamt. Det var en plåga, det kliade och sprang myror fram och tillbaka över hela benen. Efter att hotat Kristoffer, bönat och bett så tänjde han lite på regeln och vi hann med bion och rättan tid.

Alice i Underlandet i 3-D  på Bergakungen var en behaglig upplevelse, helt klart sevärd.

Nu tror jag att även denna dag börjar nå sitt slut.
 Kristoffer verkar nöjd över sin dag, antar att det bara fattas att jag kysser hans fötter också som grädden på moset...


På väg till Rumpan Bar.



Kristoffer i sina 3D-glasögon och med ett handfast tag om sina popcorn.


Guten morgon alla folkens!

Ännu en dag i paradiset, jojemen. Idag är det ingen vanlig dag utan en Kristofferdag!

Om ni minns så fick jag en Jilldag för några veckor sedan. Jag gjorde saker som jag gillar att göra men sällan har tid till som t ex spela squash och ligga på soffan och lata mig en hel kväll. =)

Motsatsen till min något slappa Jilldag så vill Kristoffer faktiskt göra något. Det kommer att bli middag på Rumpan Bar och efter det så ska vi se Alice i Underlandet, sedan får vi se vad han vill hitta på den lilla gossen.

Klockan närmar sig 07:00, dags att röra på påkarna.


Ännu en dag.

Står på jobbet och har lite svårt att förstå. Vi ligger på 19:e plats över de populäraste cafeérna på www.cafekartan.se över hela sverige . Det är sanslöst, jag är fan mållös, på riktigt.

Nu är mitt fina underbara café stängt för idag, dags att röja upp här och sedan bege sig hemåt. Funderar dock på om jag inte ska ta och ta på mig träningskläderna och ta en löparrunda hem , kanske en liten kortis på 6km eller så...
 Jag behöver lite tid till att tänka och smälta.


Riktiga förebilder!

Igår tittade jag på TV.
 Jajemen, det sker emellanåt att jag  faktiskt ser på ett program eller två.
Det som fick upp mitt intresse var Hollywoodfruarna.

De där två 50-åriga damerna som likt utsvultna vargar kastade sig över dom små gossarna.
Finns dom på riktigt???
Barbiefest???
Har man det när man är 50 år?
Jag trodde ju man hade det som 5-åring.



Kände precis att det får bli Pokémontema nästa år då jag fyller 30.



Morgonmys med allt vad det innebär.

Det var ingen lycka när klockan ringde 06:00 imorse. Lyckan som var minimal blev obefintlig då jag kravlade mig ur sängen och började gå. Uj,uj,uj, jag gick som en cowboy, träningsvärken efter söndagens träning har slagit ut i full blom! Med lätt böjda ben och lite stel gång begav jag mig till gymet för att påbörja morgondagens träningsvärk i rygg och triceps.

Nu halvligger jag här hemma i soffan och har morgonmys. Träning och dusch är avklarad.
Gröten ligger på magen, ännu inte i magen, nyhetsmorgon är på i bakgrunden och kaffekoppen sitter i ett säkert grepp i högerhanden.

På återseende!


Vilken dag!

Åh, vilken härlig och fartfylld dag det har varit! Det har varit fullt upp på jobbet, massa fina människor som kommit och besökt oss.

Vi har även haft ännu ett möte med daMatteo. Nu har vi även bestämt oss för en ny espressoblandning. Det är fantastiskt att kunna byta så ofta som vi vill.

Idag fick vi en glädjande nyhet. Vi har fått otroligt bra betyg från en gäst som besökte oss i helgen på sidan:
www.cafekartan.se och sök på Café Con Amor. Det blir inte bättre än så här. Att en gäst ger oss full pott känns fantastiskt!!! Vi är så glada och stolta men lovar att aldrig slappna av utan hela tiden sträva efter att bli bättre.

Eftersom det blev en extra lång dag på jobbet idag så blev det en kortare runda i spåret. Jag var lite stressad och stum i benen efter gårdagens tokträning så det fick bli 4 snabba kilometrar istället.

Nu är det 1000 andra saker som jag måste göra innan det är dags att lägga sig.





Ny vecka!!!

Japp, nu är det ny vecka!
 Nu lägger vi det gamla bakom oss.
Alltså, ny vecka, nya möjligheter.

Nu är det dags att jobba. Efter jobbet kickstartar vi träningen med ett långpass. Hur långt jag ska springa idag vet jag inte än, det märker jag utefter dagen hur formen känns.

Hej så long!


Söndag.

Vaknade idag med en konstig smak i munnen, alltså det var inte bakfylla utan det lass med vitlök som följde med maten igår. Herregud så mycket god mat vi gjorde.
Jag älskar dessa lördagar!

Nu är det snart dags att börja jobba igen, efter det så blir det en välbehövligt träningspass för benen.


Full fart i köket.


Kristoffer var dj och vi fick önska musik.


Det fick bli en ädelostpaj, spansk omelett, vitlöksbröd, stekt halluimi, otsbricka, heta köttbullar i tomatsås.


Kvällen avrundades med TP.


Nu är det lördag!

Hej och håååå!
Den här dagen gick i ett nafs. Vi har haft så mycket att göra och det är så roligt! Eftersom jag och Johanna jobbat sida vid sida i så många år så är det bara att fokusera och köra, det blir sällan kaos.

Nu är vi hemma, jag har svidat om till denna lördagens tema som blir tapas. Vi ska ställa oss i köket, ta fram det som finns att spisa och sedan laga. Vad det ska bli vet vi inte än med det kommer garanterat bli bra.
 Nu blir det vin, matlagning och lite grym musik.
Om vi orkar så drar vi även igång en spelkväll.
Åh, vad jag älskar våra lördagar!






Afrikaan stylish: Sjal Mexico, klänning Uganda, halsband Guatemala.


Nu kör vi!

Solen skiner från en klarblå himmel. Jag är utvilad och redo. Lördagar är bra dagar.
Jag älskar att jobba lördagar, på riktigt. Alla är glada och trevliga. Vi är glada och trevliga, fast det är vi ju alltid, ja förutom mot kärringar med för mycket päls och för liten hjärna. Men det är en annan historia.
Nu ska vi baka en massa olika kakor, weeehaaa!


Nu kör vi folkens.


Mer färg åt folket fortsätter. Tänkte att jag skulle matcha påskliljorna idag på jobbet.


Underbara fredagar.

Gårdagen var så fantastisk som fredagar ska vara.

Igår hade jag ett trevligt besök av en man på Con Amor, han var fotograf och hade sin egen studio inte långt ifrån oss. Jag älskar att knyta nya kontakter med folk. Vi började samtala om ett samarbete och om allt går vägen så kommer snart vårt vackra lilla café bli ännu vackrare.
Jag kommer att hålla er updaterade.

Vi hade även daMatteo på besök, våra leverantörer av kaffe. Vi gjorde en ny kaffeprovning (kopping) och blev genast förtjusta i en Kenyan. Han ska få förgylla vår brygg ett par veckor framöver tills vi tröttnar på honom, då byter vi ut honom mot en annan uppstickare.
Provade även på att äta kaffebönor igår. Gott, faktiskt!

Vi passade även på att pynta med våra nya blommor igår. Man kan säga att vi garanterat ligger lite före alla andra när det gäller att påskpynta. Det ser ut som....ja jag vet inte, men roligt hade vi!

Efter en härlig 12-timmarsdag på jobbet begav vi oss hem till ett dukat bord som avslutades med ostbricka. När klockan var 21:00 var jag tvungen att kämpa med ögonlocken. Det är banne mig helt sanslöst och när klockan var 22:00 gav jag upp.
Haha, det var den partypinglan det!
Herregud, ni som känner mig från förr skulle knappats känna igen mig.
;)

Fördelen med att lägga sig tidigt är att man vaknar 07:30 på en lördagsmorgon, utvilad och full av energi!!!


Här ska det provas kaffe!


Hitta en fin spann att sätta påskliljor i...


...en teburk fick även göra plats för lite lökar...


ljuslyktan och våra små ljushållare fick också offras...


...ja alltså inget fick gå till spillo.


Gult, gult, gult, så långt ögat kan nå.


Fredagsmyset är i full gång.

Jajemen, nu är fredagsmyset i full gång till Con Amor!

Storhandlingen gick som smort. Vi hängde på låset klockan 06:00 som vi gör varje fredag. Idag hade vi även assistans av Kristoffer. Vi tog varsin kundvagn sedan jobbade vi oss metodiskt igenom hela butiken.
När vi storhandlat färdigt smög vi även in i blomsterhallen dit blomsterbutiker går för att köpa sina blommor.
Vi är ju inte direkt någon blomsterbutik men eftersom vi är så otroligt trevliga så fick vi köpa loss blommor till grymma priser.
;)

Något som jag lärt mig under min tid som företagare är att man kommer jäkligt långt på att bara vara trevlig och fråga snällt.

Nu ska jag fortsätta med mitt fredagsmys.


Tidig fredag.

05:15, jojemän. Klockan ringde så tidigt idag. Nu 20 minuter senare står jag redo för att gå. Vi ska nämligen ut och storhandla innan vi öppnar upp idag, vilket vi gör 07:30. Det är inte alltid guld och gröna skogar att vara egen företagare, knappast aldrig. Men roligt är det.

;)


Middagstips.

Ett litet tips för er middagssugna.
 Om ni, precis som jag försöker hålla er undan det fördömda vetemjölet och har lite köttfärs över.

 Ta då en aubergin eller en zuccini och skiva i tunna skivor. Släng ihop en bechamelsås. Varva sedan köttfärs, "plattor", bechamelsås. Om du har lite burkar med majs, svamp, färska tomater mm så är det bara att slänga i.
Varva, varva, varva, till sist slänger man på lite ost på toppen.
Låt stå i ugnen tills det får färg.

Det blir rackans så gott!!!


Salta ur vätskan i dom små rackarna innan du hoppar in i duschen.


Varva, varva, varva.


Tadaaaaa!




Träningen avklarad, häpp!

Klockan är bara 17:00 och jag har jobbat OCH hunnit löpa 6 km. 
Jag har fått ont i knäna, jävlar skit också, måste vara åldern.
Hört att krämporna kommer vid 29 års ålder.
Nu är mina 2 löpträningar avklarade för denna vecka, 6 respektive 8 km. Nu är det bara ett styrkepass kvar sedan har jag gjort mitt.
=)

Nu är jag härligt svettig och mör i kroppen, dags för en dusch och sedan blir det allt lite matlagning.




Torsdag.

Jaha, då var det snart helg igen. Kan inte fatta vart tiden tar vägen. Mina dagar är ständigt fyllda av aktiviteter, vilket jag antar hjälper mot tristess och leda. Ibland önskar jag väl bara att tiden kunde gå lite saktare, speciellt om helgen. =)

Nu är det dags att jobba mina vänner.


CSI

Det var för många, många år sedan när jag precis flyttat upp till Oslo som jag för första gången blev introducerad för CSI. Jag och min dåvarande kära sambo Jenny (som numera bor i London) satt uppkrypna i soffan med varsin pläd och följde CSI slaviskt varje tisdag. Det var veckans höjdpunkt.
Jag tänker fortfarande tillbaka på den tiden då jag ser CSI, vilket jag gör nu.
 Det är goda minnen från en svunnen tid.




Nu är det dags.

Nu är det slut på slappe.
Dags att ta tag i denna dag på allvar.
Om 50 minuter ska jag stå på jobbet och då är det full fokus som gäller.
Vädret i Göteborg är grått och trist, önskar att det kunde bli lite sol istället.
Nu blickar vi framåt.
Fokus.


Onsdagen här!

Sitter i soffan och lyssnar på P3, i knäet har jag laptopen och i handen har jag mitt rykande heta kaffe. Idag var jag uppe 06:00, veckans första styrketräning avklarades. Jag gillar att gå upp 06:00 varje morgon, även om jag inte behöver. Det ger mig lite struktur i vardagen och mycket bättre sömn om nätterna.

Det är mysigt och sitta här och bara slappa på morgonen...ja efter att ha svettats som ett vilddjur på gymet först.


Bild från lördagens galej.


Present 2 och 3!

Ja, här kommer äntligen bilderna på mina finfina presenter som jag fick förra veckan.

Tadaaaaa!
Ja, om ni undrar vad det är för speciellt med denna bilden så är det faktiskt kylskåpet.
Det gamla kylskåpet stod högst upp på min hatlista. I slutet vägrade jag öppna fanskapet för det var så skabbigt.
I förra veckan så kom ett nytt. Vilken lättnad!
Nu vill jag bara öppna, beundra och smeka mitt nya kylskåp.



Dessa finfina presenter fick jag av min barndomskamrat Carin. Ja, som tack för hjälpen med att jag stod i hennes kök under min lediga helg. Jag säger bara en sak:
Jag skulle helt klart göra om det, den enda lön för mödan jag ville ha var några glas rödvin och lite sällskap.
Tack för de fina presenterna Carin, jag blev jätteglad och väldigt förvånad.


2 bordsunderlägg, muffinsformar, en slickepott(!), en bakbok och en disktrasa med hållare.


Allt har kommit till användning.


Se vilka finfina skapelser jag gjorde med dessa ting!


Kamera återfunnen!

Oh yes!

Nu har jag varit ute och tagit mig en lite tur på 8 km. Det var skönt för både kropp och själ. Jag mår så bra när jag får springa fritt och låta tankarna flyta.

Idag fick jag ett mms av Kristoffer, det var en bild på min garderob, i mms:et stod det: Gissa vart kameran är.
Jodå, överst på garderoben så låg det en grå liten tingest. Hur i hela friden fick jag upp den där, och var tänkte jag på??? '
Herregud vad jag måste vara slug på fyllan.
En annan gång gömde jag 25000 kr när jag var på kanelen, jag tänkte väl att det var bäst att förvara dom på ett säkert ställe. Det tog mig en vecka att hitta dom, men det är en annan historia. =)

Nu kan jag blogga med bilder igen, tjohooo!


BaCk On TrAcKs!

Nu är vi tillbaka igen, var så säker. Idag kör vi jobb fram till 16:00, sedan ska jag nog satsa på en långrunda i löparspåret. Det känns som om det var en evighet sedan jag var ute i spåret.
Jag längtar.


Jag kiknar!

Jag döööör! Hahaha, så roligt!
Jag vet, jag är hemskt efterbliven när det gäller det senaste men nu har jag i vart fall hitta denna sidan och jag måste tipsa er som INTE varit inne här.
www.tjuvtittat.se

 

SM i stryptips


Måndagar är måndagar.

Ja, måndagar är måndagar, så är det bara. Man rör sig i slowmotion på jobbet, hjärnan värgrar samarbeta med kroppen. Man tappar saker, fumlar och beter sig som om man vore blond. Tack och lov så är den här dagen snart över. Imorgon blir det en normal dag igen, då blir jag kvicktänkt, altert och på hugget, haha.
Imorgon tar jag även tag i veckans träning.

Min lilla kamera är fortfarande på vift. Vi håller tummarna på att den snart kommer fram igen. Jag kan ju ha lagt den på något smart ställe på fyllan och villan.

;)


Måndagar...

Idag är det måndag och jag kan erkänna att jag fortfarande har efterdyningar efter lördagens fylleri. Usch och fy, jag vill aldrig mer dricka. ;)
Jag har i vart fall fått lite sovmorgon idag vilket att jag utnyttjade till att sova, istället för att träna.

Tanken var att jag skulle lägga ut lite bilder från helgen men min kamera är puts borta. Var i hela fridens namn har jag lagt den???
Sist jag såg den var i lördags.
Jag har med stor sannolikhet lagt den på något utomordentligt smart ställe.

Måste leta, måste leta, måste leta....

 


Huff da...

Usch, fy, blä.

Kan ha blivit liiiite mycket rödvin igår. Huvudet är tungt och kroppen är seg. Snart ska jag jobba och då finns det inte tid för att vara fyllesjuk. Jag kan dock erkänna att jag gärna velat ligga kvar i sängen och dra mig...


Lördag!

Jag vet inte om jag varit extra snäll i det sista men jag ser definitivt ett mönster. Denna vecka har jag fått 3 presenter! Allstå, jag brukar inte ens få så gär mycket grejer ens när jag fyller år.

Present nummer 1:

Igår när vi anlände till jobbet tidigt på morgonen så låg det en tygpåse utanför. I tygpåsen låg en sån där jutesäck som man har till kaffebönor under transport. Det fanns även ett brev med.

 

Vi blev jätteförvånade och glada. En okänd människa har tänkt på oss.
 Senare under dagen så bestämde vi oss för se vad vi skulle hitta på med säcken, jag gick ut för att rista den fri från damm. När jag som bäst står där och ristar så ser jag en äldre utländsk kvinna lite längre bort som iakttar mig. Tillslut så verkar det som om hon tar sig mod och hon stegar fram och för att bekänna färg. Vi har aldrig sett damen innan, hon har aldrig besökt oss.
Däremot så berättar hon att hon varje morgon går förbi klockan 07:00 på morgonen på väg till jobbet, samma sak hem. Hon tycker att vi är så duktiga som jobbar så hårt och hon tycker att vårt ställe är så fint. Under dessa 5 månader som vi har haft öppet har hon följt utvecklingen med kunder, från att stå med tomma lokaler till att ha dom fyllda, hon var glad för vår skull. Hon hade fått säcken som en gåva och tänkte med en gång på oss.
Hur rörande är inte detta?

Det finns hopp för mänskligheten.

Så här gjorde vi iallafall.


Visst blev det fint?

Nu är det dags att göra ett ryck här hemma. Resten av presenterna får ni se ikväll.

Idag är det lördag och då ska det bakas och stökas så det står härliga till nere på Con Amor. Vädret är underbart!
Det blir en bra dag idag.

 


Kickstart!

God morgon!

Kickstartade fredagen med att gå upp 05:30 för att storhandla till Con Amor innan vi öppnade.  Man tror knappt att det är sant när klockan ringer.
Nu har vi iallafall handlat färdigt och öppnat upp Con Amor. Det obligatoriska fredagsmyset har börjat. Vi sitter på övervåningen och morsar på grannar som stapplar förbi i kylan.
Nu har vi det så där bra igen.


Som sagt, "tema mer färg" är påbörjat. =)


Paket!!!

Jag har fått paket!
Och, vilket paket sen!


Bra dagar.

Det finns bra dagar och så finns det förträffliga dagar.

Denna dag har varit förträfflig. Massa att göra och vänner på besök.
Jag och Johanna gillar bebisar.
Hur mysigt som helst att få låna bebisar och gulla med, kunna umgås med vänner och släppa alla måsten för en stund.


En härlig samling vänner. Jag och Johanna passade på att låna lilla Ari.

 
Vi tyckte det var viktigt att hon redan i unga år fick känna på hur det var att stå vid kassan.


Uteserveringen invigdes också då solen kikade ner vid 16:00.

 


Nu lämnar vi vintern bakom oss.

Japp, nu är det slut på vintern. Det har jag bestämt.
Nu kommer jag att välja ljusare färger och jag skiter fullständigt i vad modebloggarna spår för vårens färger.
Mer färg åt folket för bövelen!


Torsdag, snart stundar minsann helgen.

Masade mig upp 06:00 idag och stack iväg till gymet. Torsdagar är helt klart den jobbigaste morgonen att ta sig upp på. Idag blev det triceps och rygg så nu är jag allt bra mör i överkroppen. Jag gillar helt klart mina morgnar här hemma, jag kan koppla av, titta på nyhetsmorgon och bara vara. Små saker egentligen men otroligt viktiga för mig.


Life is good.

Jag är hemma, klockan är lite över 16:00 och middagen är under kontroll. Ja, alltså Kristoffer har kontroll.
 Solen skiner och folk besöker oss på cafeét som aldrig förr. Om en stund blir det bio. Jag är nöjd, mycket nöjd.


Vin, grädde, brie, dijon, lax. Någon smaskens är allt i görningen.


Onsdag.

Står på jobbet och njuter av solen som sakta hittar ner längs berget som Skansen Krona står på. Uteserveringen är på plats och idag hoppas jag på att vi kan få inviga den.




Jag ser ljuset.

Godmorgon. Såhär på morgonkvisten ser jag allt att det inte längre är beckmörkt ute när jag stiger upp. Det ger hopp om livet minsann!

Idag vill vi har en fin stor sol på himlen, ju finare väder, ju fler folk ute och bättre omsättning för vår del.

Ikväll blir det bio, Shutter Island ska granskas i sömmarna. Det är en liten småtrevlig aktivitet så här mitt i veckan som jag gärna unnar mig nu när jag jobbar så mycket.

Nu är det dags att ta tag i denna dag folkens.

 


Nämen titta solen!

Slog precis upp ögonen efter min micropaus. Ja, jag har varit uppe sedan 06:00, passat på att hänga på gymet, duscha, äta frukost och somna på soffan med kaffekoppen i handen. Hur är det möjligt???Ja allstå att somna om efter att ha varit vaken i 3 timmar???

Nu är jag i vart fall pigg, vaken och redo för en dag på jobbet.

Det som jag skulle komma till var ju att solen har börjat titta fram titt som tätt. Ingen blir gladare än jag över att se denna uppenbarelse. Det är fantastiskt väder i Göteborg idag. Några minus och en stor sol.
Det här blir en bra dag folkens.


Utsikt från mitt vardagsfönster.


Jag vill äta upp mig själv.


Vill bara tipsa om Body Shops underbara Satsumaserie. Helt klart värd sin vikt i guld. Nu när det blir många vändor i duschen så är denna kombo perfekt. Allstå, man luktar clementin och den är en härligt frisk doft som gör att man vill börja tugga på sig själv. Lätt den bästa jag har provat.



Andas Jill, andas.

Idag träffade jag en man som jobbade som föreläsare. Han föreläste om utbrändhet och hade själv gått in i väggen två gånger. Jag bad om tips och det han kunde komma med var det vanliga snacket om att man ska lyssna på sin kropp och micropauser. Jag har aldrig varit särskilt bra på något av det men jag har definitivt blivit bättre än mitt forna stressade ego. Jag har bestämt mig för att försöka införa micropauser i vardagen. Han sa att jag skulle göra något som jag tyckte om, t ex läsa en stund. Jag tycker om att skriva och då passar jag på att göra ett inlägg på bloggen. ;)

Jag passade på att fråga  om när man skulle börja oroa sig för ens psyke, då svarade han att när man börjar känna sig förföljd så ska man dra öronen åt sig, hahaha. Underbart! Än känner jag mig inte förföljd så då måste jag gå säker.
Grunden till att jag sitter här nu är för att skitskrivaren väääääägrar skriva ut de verifikationer som jag vill att den ska göra. Den rackaren bara står och blinkar och skiter fullständigt i att  jag har tryckt tusen gånger på "skriv ut" knappen. Det är sådana här stunder som jag kan få för mig att kasta ut skrivaren genom fönstret.
För att unvika eventuella skador på lägenheten så tar jag helt enkelt en micropaus. Andas in, andas uuuuuuut.
Jävlar skit.

 


Ambitiösa måndagar.

Måndagar är bra dagar.

Ja, jag vet att jag hatade måndagen för ett par timmar sedan men nu måste jag säga att jag gillar det.
Måndagar är en ny frisk start för veckan och för livet. Varje söndag sätter jag upp nya mål och planerar min träning så gott jag kan. Som sagt 2 löparpass och 2 styrkepass i veckan ska det hinnas med.

Idag har jag har hunnit med att jobba och springa. Idag fick det bli 8 km asfalt, jag skulle egentligen springa 11 km med jag fuskade, uhuhuhuuhu. Nä, det var faktiskt som så att jag inte pallade ha 1 liter vatten som skvalpade och tungde ner mina fötter under 11 km så jag  tog helt sonika och kortade ned rundan lite. Förhoppningsvis så kommer det ett torka upp i veckan så jag slipper springa med våta fötter.

Nu blir det hopp in i duschen och sedan ska jag faktiskt sätta mig och arbeta lite till. Det finns en hel del pappersarbete som måste göras och jag känner att jag har orken och viljan att göra det NU.


Åh, underbara måndagar.

Huff da. Idag var det allt lite trögt att pallra sig upp minsann.
Måndagar är måndagar, så är det bara.

Idag kickstartar vi veckan med träning, 6 kilometer asfalt blir det.
Men först jobb.
Ha en förträfflig måndag.



RSS 2.0