Gott nytt!

Det blev en trevlig tillställning igår. Tack och lov så dracks inte all alkohol upp, då hade jag förmodligen dött.

Jag har som sagt ingen dator och uppdateringarna blir därefter, hoppas att ni har överseende med detta. Håll ut ty snart så kommer jag att ha en egen dator. Jag klarar helt enkelt inte av att leva utan.

Nu ska kameran laddas, klänning väljas och kropp tvagas. Det blir ett stillsamt nyår med goda vänner, eller stillsamt vete fan. Det brukar inte bli stillsamt då jag är i farten.

Ja, ha ett riktigt gott nytt år och ge fan i smällarna.


Tradition som ej får glömmas.

Jag gillar läget nu, tycket att allt är toppen. Numera när Kristoffer inte är hemma och jag själv stiger upp på morgonen så låter jag tv:n vila, likaså radion. Jag sitter i soffan och stirrar in i väggen och låter tankarna jobba istället. Ibland kommer jag på bra saker, ibland dåliga.
Nog om det.

Vilken urmysig dag det varit på jobb. Vi har jobbat, fikat och bjudit stammisar på kakor. Som jag älskar mitt jobb och mitt underbara lilla café.

Idag är det dagen innan nyår. Som regel är det idag man köper alkohol inför nyår men råkar dricka upp den dagen innan. I vart fall brukar det bli så för mig och mina vänner. Inte kan man vara perfekt.
I vart fall så står det spelkväll på schemat. Det kommer att bli en knivig kväll.
Må bästa kvinna vinna.


Kallt!

Det är kallt idag. Solen skiner från en klarblå himmel och termometern visar på många minus. Detta gillar jag verkligen. Dags att bylsa på sig och bege sig ner till jobbet.


Ur fas.

Det finns inget värre än att inte få sova. Sömn är bland det viktigaste som finns. Nu har jag i två nätter legat och vänt och vridit på mig en bit in till 03:00. Jag var dödstrött igår när jag gick och lade mig men när jag precis somnade så vaknade jag igen. Bläääääääääääääääääää.

Jaja, tack och lov så behöver jag inte gå upp klockan 06:00.

Jag startar dagen hemma idag, att hasa runt i myskläder med en kopp te i handen är inte dumt alls. Ingen träning blir det idag heller, det är svinkallt ute vilket resulterar i att det som töat numera har ersatts med is. Jag tror inte att det hade varit så poppis om jag gick och slog ihjäl mig i skogen på köpet.

Idag har vi ännu en mysdag framför oss på jobbet. Glädjer mig åt det lilla.


Årets sista personalmöte.

Ja, det blir ju lite speciellt när man bara är två på ett företag.

Idag bestämde vi oss för att låta ideérna flöda tillsammans med vin och ost. Det är ju viktigt det där med att följa med i tiden, att inte slappna av. Efter att haft öppet i snart 3 månader så börjar vi se saker och ting med andra ögon.

Jag och Johanna bor grannar, så himla enkelt och bra. När vinet tog slut så sinade även ideérna, då var det bara att ta sitt pick och pack och gå ner ett par våningnar, smidigt även det.

 


Jobba mellandagarna.

Att jobba mellandagarna är inte dumt alls. Det är en avslappnad stämmning här på jobbet. Jag bakar kakor, vilket jag aldrig gör annars, då måste jag vara avslappnad.
Vi har folk på besök, till och med jag och Johanna kan sätta oss ner och ta en fika. En stor fördel med att ha ett eget place är väl att man bara behöver ta några steg för att ta en fika med goda vänner. =)

Jag börjar komma i fas.


Julen är över och jag med den.

I mina ögon är i vart fall julen över. Tack och lov. Igår var jag helt slut, som en urvriden disktrasa.
Efter att ha varit ledig i 5 dagar så är jag tröttare än någonsin. Vem sa att det ska vara avslappnande med semester? För tillfället lever jag ensammen då mannen är uppe i Oslo och jobbar i ett par veckor. Lika så bra är väl det för jag var ingen vacker syn igår och ensamheten var den enda jag ville umgås med.

Jag har ätit, träffat gamla Hasslörävar, umgåtts med min familj, träffat vänner och återupplevt gamla minnen.


Percis innan denna bilden togs så bråkade mina syskon om vem som skulle sitta vart vid bordet. Visst är dom underbara?

Som vanligt när jag och mina syskon träffas så ska kroppar jämföras, även armbrytning och brottning står på schemat. Storsyrran vann i år, hon hade inte slarvat med träningen för och si det sånn.


Årets förnedring. Jag som brukar vinna.....


Julafton anno 2009. Årets bakullaste dag.


Juldan hemma hos min barndomskamrat Carin. Det blev livat, en av årets roligaste.


Min barndomsvän Carin, underbar människa. Årets underbaraste.

Man kan säga att min ledighet gick i ett och vissa personer som man hade velat träffa tyvärr inte hanns med.

Avslutningsvis så kantades min ledighet av otur.

- Jag tappade bort min dator under resan ner till Karlskrona. För mig är det otänkbart att leva utan dator.
- Jag glömde mina visa-kort ute hos mina föräldrar.
-Min enda mobilladdare hamnade hos Carin vilket resulterade till en död mobil.

Så, om uppdateringarna är dåliga så beror det enbart på att jag helt enkelt inte har en dator.

Livet är underbart....

-

 


Jag lever!

Hej alla läsare därute!

Som ni säkert alla vet så är det lite stress kring jul, även för mig. Hoppas att ni kan förlåta mig och gå vidare med att läsa min blogg.

Jag kommer att utförligen ge er min jul men innan dess måste jag ta ett snack med ensamheten. Vi har ett och annat och disskutera efter alla dessa dagar med folk runt omkring.

Återkommer igen om några timmar.


Ändrade planer.

Idag skulle jag ha åkt bil ner från Göteborg till Hasslö tillsammans med en vän men tyvärr så sket sig bilen.
Det blidde till att åka tåg istället. Wehej!
Det var ju lite tråkigt eftersom jag hade kommit hem ett par timmar tidigare med bil.

Jag har iallafall påbörjat min ledighet nu, den började för 2 timmar sedan. Det första jag gjorde var att dra hem och ta på mig löparkläderna. Det var en fröjd samtidigt som det var ett helvete att löpa i skogen. Det var snö och glashalt och man kunde inte ta i ordetligt så det blev att jag trippade fram 2 steg och halkade bak 1. Jag tog 1 mil idag, blev dock knappast andfådd eftersom jag inte kunde springa på med däremot så fick låren sig en omgång av den kuperade terrängen.
Som jag saknat det!


God morgon.

Nu sitter jag här på mitt golv och packar. Jag är värdelös på att packa. Glömmer alltid massa kläder.

Nu ska jag in och jobba ett par timmar, sedan blir det bil ner till Hausslö. Det ska bli skönt att få ses igen. Ok, ett par timmar kvar på jobb, sedan hägrar ledighet efter 70 dagars konstant jobb.

Jag är fan i fin form för att ha jobbat så mycket, någon extra rynka kanske man har fått.
Bra jobbat Jill!

Nästa gång i vi hörs är jag nere i de södra delarna av Sverige.

Kram


Nu är det jul!

Nu har jag varit nere på stan och härjat. Jisses vad mycket göteborgare det var som skulle trängas och hålla på.

Nåväl, det blev lite shopping till mig. Nya skor.
Men skit i det nu.
Nu ska den årliga julskivan få dammas av och åka in i spelaren. Klassiska jul och nyårslåtar så spelas på högsta blås så att grannarna hör, till detta ett glas rödvin.
Nu jävlar är det jul! Tjohej på er!


Dumt att klaga.

Står på jobbet, klockan är lite över 08:00. Lyssnar på Bob Dylans julskiva. Dörren står öppen och jag nickar är grannarna som är på väg till jobbet. Ute vräker snön ner, inne är det varmt och ljus är upptända lite varstans.
Detta är första gången på många år som jag har julkänsla och jag gillar det.

Vårt lilla pepparkakshus som har börjat ge efter av vind och kyla.


Vår fina julegran, folk som går förbi brukar stanna och titta på allt krimskrams v
i ställer ut varje dag. Ingen dag är en andra lik. Snart är vi ikapp NK:s julskyltning. =)


Min skatt, min stolthet, mitt allt. Där, till vänster om disken brukar jag stå och morsa på folk som går förbi.


Mys på övervåningen.


Hörde ni, årets julklapp är kaffe. Iallafall om du frågar fröknarna på Con Amor. Vi har sålt kaffe till höger och vänster. Det är verkligen en perfekt present med finkaffe. Och vilket UNDERBART kaffe det blir sen. Oh my!
Jag har redan sippat i mig 2 dubbla nu på morgonen.


In position.


Morgonmys alena.

Idag sitter jag här i skummet själv och myser,  tv-n är avstängd och inga ljus är tända. Det är tyst och lite tomt utam min man.
För exakt 1 år sedan hade jag lämnat Köpenhamn bakom mig och bodde tillfälligt i Oslo för ett par veckor för att hjälpa till jobbmässigt där. Som så många gånger förr fick jag bo hos min gamla chefs lillebrorsa och hans fina flickvän. Det var en fröjd. Vi brukade laga goda middagar, dricka lite för mycket rödvin och röka några ciggaretter för mycket och prata strunt om kvällarna. Det var en härlig tid och lyckan över att snart få åka hem till Sverige var alltid total.

Nu är jag i Sverige. Detta året blir det ingen lång resa hem men jag är pirrig över att få åka hem. Jag har inte varit hemma sedan i påskas och då höll jag mig hos familjen, så det är helt enkelt 1 år sedan jag fick se mina vänner.

Förresten, på tal om något helt annat. Snön har kommit till Göteborg, äntligen.


Sköna söndag.

Idag är det tomt här hemma. Ingen man vars knä jag kan lägga huvudet i och vila. Typiskt.
Nu är Kristoffer uppe i Oslo, han ska vara där i 3 veckor och jobba.

Det är konstigt det där med vilka oskrina uppgifter man har i ett förhållande. Kristoffer är den som alltid låser dörren om kvällen till vår lägenhet, det är även han som ställer klockan på väckning. Nu måste jag själv  komma ihåg och låsa dörren och hur många gånger jag än har kollat så att jag har ställt klockan så är jag livrädd för att försova mig.
Nåväl, vårt förhållande är uppbyggt på långdistans men även om vi levt tillsammans i nästan 5 år så är det fortfarande jobbigt att skiljas åt, jag blir aldrig trött på den mannen.

Igår var vi ute och åt. Stället Kristoffer hade valt var helt ok, om det inte varit för den pratsjuka ägaren som mer än  gärna ville berätta om sitt liv. Maten var också helt ok, fast jag hade nog gjort det bättre själv.
Jag gillar god mat, men vissa glömmer att lägga ner lite själ på¨maten och det märker man efter första tuggan.
Lite för torr oxfilé, lite för smaklös potatisgratäng samt frysta påsgrönsaker! Hur i hela världen kan man ens lägga på sådana grönsaker på en huvudrätt som kostar 240 spänn???
Jag blir fan inte klok på folks snålhet.
Ju mer jag tänker på det ju mer förbannad blir jag. Det var nog ett av de dåligaste ställerna jag någonsin varit på, ja så var det. Tack och lov så hade jag ett magnifikt sällskap som lyste upp tillvaron.
=)


Min fina man.


Tråkig dag idag.

Idag är det ingen rolig dag. Min älskade man ska lämna mig. Han ska vara borta i 3 hela veckor. Jag antar att det är min tur att bli lämnad nu istället för tvärt om.
Han ska upp till Oslo och jobba lite, skrapa ihop pengar till brödfödan.
=)
Det blir ingen jul ihop, däremot så får vi ses till nyår, wehej!
Det kommer bli tomt här hemma.
Vem ska laga gröt till mig under tiden?
Vem ska värma mig om natten?

Jaja, nu är det dags för jobb.
Hörs senare.

2 dagar kvar till ledigheten.


Redo!

Nu är jag kirrad. Jag har duschat, fönat håret (vilket aldrig sker), sminkat mig, valt kläder och klätt på mig. Allt på mindre än en timma. Kristoffer brukar säga att han är tacksam över att  ha mig som flickvän, allt är väldigt okomplicerat. Jag bryr mig inte mycket om dåliga hårdagar eller dåliga kläddagar, jag skiter i vad andra skulle tycka och gör som jag vill. Spiller jag kaffe över en ny tröja så är det synd men det är ingen katastrof, det är sånt som sker. Känner jag mig tjock börjar jag träna. Känner jag mig trött så försöker jag sova mer genom att lägga mig tidigare. Är jag deppig muntrar jag upp mig med det som gör mig glad. Så är det bara.
 Jag är även tacksam över att ha en pojkvän som är väldigt enkel och okomplicerad. Livet blir, ja lite mindre komplicerat.
=)

Nu ska det bli så jäklar gött med restaurangbesök. Det var evigheter sedan jag var ute och åt.
Skål på er underbara!


Nu ska det ut och ätas!


Utekväll.


Äntligen hemma!
Jisses vad trött jag är, helt slut om jag ska vara ärlig.
Ikväll händer det roligheter. Eftersom Kristoffer har en sådan förträfflig flickvän så har hon bjudit ut sin karl på valfri restaurang.

Kristoffer har bestämt sig för ett Italienskt hak. Vi ska dricka rödvin, äta kött och prata strunt i timmar.
Jag älskar att gå på restaurang, Kristoffer också.

Innan jag gör någonting annat ska jag ta ett glas rödvin och andas lite innan jag gör ett ryck inför kvällen.


Nyss hemkommen från jobb, lite trötter och bleker.


Morrn.

Termometern perkar på -8 grader. Iiiiiih! Jag vill ta fram termobralls och skidjacka, nu! Det är kallt, kallt, kallt! Var det så här kallt förra året? SKa vi ha det så här kallt nu ända fram till maj? Det är kallt ute, kallt inne och kallt i mitt sinne.


Nu är det sista lördagen på Con Amor på detta året. Vi hoppas på ett jäklar drag. Nu lägger vi in en sista växel.
4 dagar kvar till ledigheten.

Inte alla som har en isbana utanför fönstret.


Fredag kväll.

Ni kan inte ana vad jag hittar på en fredag.

Ingenting alls.

Sitter och drömmer mig bort, mot varmare breddgrader. Blir lite sentimental. Tack och lov att jag får packa mina väskor på tisdag och resa bort en stund ty det är endast en resa som kan råda bot på min leda. Knappast blir det långt heller för den delen, men som jag sa, det råder bot på min tillfälliga leda.


Freitag!

Här sitter jag i mörkret och äter min gröt. Brevid mig har jag en tidning som heter Revisorn, en mycket trevlig tidning som tar upp företagsaktuella frågor såsom redovisning, skatter, affärsrätt m.m. Den ger mig tips, inte som min Vagabondtidning som ger mig griller.

Idag är det fredag och på fredagar är det extra roligt att jobba. Lite mer folk än vanligt besöker oss och ett och annat känt ansikte brukar titta förbi. Vi får se vem det kan vara idag.


Bonnasnytning.

Som ni alla vet vid det här laget så är jag ute och springer några gånger i veckan. När det är lite extra kallt så brukar jag bli snorig i näsan efter några kilometrar, jag antar att dom flesta blir det. Eftersom jag inte gillar att ha snor som rinner ner i munnen som på en 3-åring så brukar jag dra en bonnasnytning. För er som inte är bönner så ska jag förklara lite snabbt. Man tar ett pekfinger på valfri hand och placerar den på näsvingen som ska täppas till. Tryck ganska hårt så att det inte sker en olycka. Ta sedan i för kung och fosterland och blås snabbt ut luft i den näsborre som är fri och  dra sedan lika blixtsnabbt in igen. Förhoppningsvis så kommer det irriterande snoret ut och det ska inte heller komma något snor på varken kind eller klädsel.

För en stund sedan gick jag hem från jobbet, efter någon kilometer blev jag snorig och i rena farten så gör jag en bonnasnytning, jag har alltså varken träningskläder eller joggingskor på mig. 5 meter framför mig går en man i motsatt riktning.
Jag svär inombords och lovar mig själv dyrt och heligt att bonnasnytningar hädanefter hör hemma ute i skogen när jag joggar och ingen annan stans.


Mornings.

Jag antar att det är fler än jag som har nedräkning till ledigheten.
Jag har slagit mitt gamla jobbrekord med råge. Nu är jag inne på min 9:e vecka i rad utan ledighet. Det ska bli skönt att ligga kvar i sängen på morgonen, kunna umgås med familjen och vänner.
5 arbetsdagar kvar.


Göteborgsoperan.

Vem skulle inte vilja få biljetter till en operabalett i 26-årspresent? Så tänkte jag och sedan gjorde jag.

Kristoffer jublade inte, vilket jag inte heller hade förväntat mig eftersom jag tydligen hade dubbelbokat med en (mindre viktig) Chelseamatch som gick på tv:n.

Nu har vi iallafall varit där och det var SÅ MÄKTIGT!
Opera kan vara tråkigt, balett kan också vara tråkigt, symfoniorkester är dock sällan tråkigt. Tillsammans utgjorde trion en perfekt föreställning för nybörjare. Den mäktiga musiken, operasångarnas kraftiga men samtidigt låga röster och dansarnas muskulösa och graciösa kroppar.
Det kommer bli fler föreställningar.

Grejen är den att man ska passa på. Jag bor ändå i en storstad där det hela tiden finns massa konserter och annan underhållning. När jag bodde i Oslo så hade jag som regel ett stenkast till Oslo Spektrum, inte en enda gång såg jag konsert där. Så himla dåligt. Man måste passa på att njuta, det måste man.
Seså, passa på att njut.


Jobba, hem byta kläder och sedan iväg. Därav allt huller om buller.


Underbara man.

'


Starbucks till Sverige.

Det har varit en evigt tjat om att Starbucks kommer till Sverige inom kort. Med detta menas att Starbucks ska öppna upp på Arlanda.
Tro mig, det är ju jättetrevligt med Starbucks, absolut. Jag kan tänka mig en isande frappuccino en varm dag i Kuala Lumpur eller en stor latte i kalla New York, det hör semester till för mig.
Däremot så är jag inte jättesugen på att se städer bli invaderade av Starbucks för ni vet väl att detta är deras strategi?
Öppna så många som möjligt på en och samma gata, och gärna på alla gator. Går en dåligt stänger dom ner med omnejd och öppnar upp nåra kvarter bort. Aggressivt och koncist, sen blir man aldrig av med dom, som kackerlackor.
Madrid är en bra exempel på hur en vacker stad kan förfulas av deras gröna logga.

Svenskarna jublar, amerikaniserat, dyrt massprudecerat kaffe till Sverige.
Jag, jag gäspar.



Slut som hjälte.

Kom precis innanför dörren och jag är helt slut som artist.
Ögonen går i kors och jag lovart er att jag  skulle kunna börja böla för vad som helst.
Imorgon återkommer jag med nya krafter.
I helhet har jag haft en fantastisk dag.


Idag är det ingen vanlig dag!!!

God morgon underbara vänner!

Idag är det ingen vanlig dag utan min bästa underbara sambos 26-års dag. Åååååh, vad stor han har blivit min pojk. Svårt att tänka att han bara var 21 när vi träffades. Fast liten har har aldrig varit.

Idag fick han massa pussar i sängen och så fick han min present som var 2 trisslotter, ett valfritt restaurangbesök på lördag och två biljetter till Göteborgsoperan. Vi ska se på balett med musik av Mozart. Det sistnämnda ser han nog mer som ett straff än som en gåva, haha.


Vi ska vara värst.

Ja, så är det. Vi har det grymmaste pepparkakshuset på hela gatan. Det var inte så svårt att fixa eftersom vi är dom enda som har ett. I lördags köpte vi en julgran, den grymmaste på hela gatan. Inte heller det var så svårt eftersom vi är dom enda som har en.
Det går inte att missa Café Con Amor för och si det sånn. På trottoaren står en styck pyntad julgran, ett styck pepparkakshus, ett ljusarrangemang, en meny, 2 stolar och några marshaller.
Eftersom vi var tvugna att betala 600 kr till polisen så tycker vi att vi ska få pynta för dom 600 kronorna.
More is more helt enkelt.


Julefint på Con Amor

 


Trött måndag.

Happ, ännu en måndag. Idag var jag slut, det fick bli sovmorgon fram till 08:30, det var jag värd. Oj som jag längtar till jul och ledighet. Jäklar vad jag ska slappa, haha.


Söndagsmys.

Jag ligger på soffan, Kristoffer lagar mat. Idag har jag önskat pannkakor, med grädde och sylt. Det får man minsann äta på söndagar. Imorgon blir det återigen träning för hela slanten.
Jag måste ha världens bästa man.


Blir inte bättre än så här en slösöndag.


Nu nalkas lucian.

Jisses, redan lucia! Jag hade nästan glömt bort denna urmysiga svenska tradition. Jag hoppas på att få höra någon liten luciakör idag. Kanske jag även ska ta och äta en liten lussebulle eller två. Det är också så himla svenskt med lussebullar. Man glömmer av de fina traditionerna man har som svennebanan ibland. Detta året ska jag fan njuta av det.

Igår var det inne ännu en bloggare på jobbet som ville ta bilder till sin blogg, haha. Det är fan helt otroligt. Bloggar är helt klart det nya marknadsföringsknepet.
Jag ska se till att vi har en blogg till veckan.

Nu är det dags att laga gröt. Ordinärie grötansvarig ligger och småsnarkar i sängen, han kom nämligen hem 04:30 efter en pokerkväll med grabbarna. Han har dispans idag.

 


En frukost som man står sig på.


Lördag.

Minus 3 grader, vindstilla och uppehåll= perfekt löparväder. 9 kilometer på asfalt blev det idag. Jag saknar skogen, hur mycket som helst. Jag vill ut och springa på stigarna och försvinna in i mig själv. Jag är trött på asfalt och buller. Jag längtar tills ljuset kommer tillbaka och jag kan ge mig ut i skogen igen. Det hade ju gått att köpa en pannlampa och ge sig ut om kvällarna men Kristoffer skulle nog aldrig tillåta det.
=)

Nåväl, idag firar jag lördagen ensam igen. Kristoffer är och roar sig kungligt med poker och öl. Jag ska roa mig, knappast lite kungligt men nästan med vin och...ja jag vet inte.

Det första jag gjorde när jag kom innanför dörren var att tappa upp ett glas vin. Så nu sitter jag här i soffan, lite svettig och rosig om kinderna och smuttar på mitt vin, glad att det är lördag.
Skål på er!


Att vara näst bäst.

Något som har slagit mig i det sista är i tävlingar som t ex Idol  eller liknande så ler alltid den som kommit på andra plats och ser munter ut. Är detta en tillsägelse på produktionen att den som kommer på andra plats inte får visa sina riktiga känslor eller ta uppmärksamheten från ettan?

Jag menar, om jag t ex hade stått bland dom två sista i Idol och inte vunnit så hade jag nog inte sett glad ut. Jag hade skrikit, gråtit och betett mig allmänt illa, men det är väl en narturlig reaktion?
Vilken tur att jag aldrig någonsin ska uppträda i offentliga sammanhang, för då hade ni fått skämmas.

På tal om något helt annat. Vi funderar på att göra en blogg för Café Con Amor, det är många som söker på namnet och kommer till min bloggsida. Vi måste hänga med i ungdomarnas tempo.

Förresten så var det ytterligare en bloggare inne hos oss igår som ville ta bilder. Hon hade visst någon sida där hon guidade studenter genom Göteborgs djungel av cafeér. Jag hoppas hon länkar så att jag kan lägga ut den här.

Dags att jobba, hej så long!


Morgonmys med den bästa.


Lilla, lilla oss.

Lilla, lilla Con Amor. Detta trånga, pyttelilla, varma ställe som ligger helt avsides till resten av smeten. Göteborgarna verkar fan gilla det iallafall. Jag blir stolt, rörd och en smula överraskad. Fast mest stolt. Min och Johannas lilla bäbis är omtyckt och det berör oss djupt. Vi tackar ödmjukast för alla fina ord, vi kommer nu anstränga oss ännu mer för att bli bättre.


GLAAAAAD!

Ok, nu har jag jobbat och hunnit löpa de 6 obligatoriska kilometrarna. När jag kom innanför dörren hade Kristoffer gjort köttfärssås och sallad, smaskens.

Nu till den glada nyheten. Min kära vän och forna arbetskamrat Lisa lyckades snubbla över oss på en blogg här i Göteborg.Bland Göteborgs kändaste cafeér så kommer, jo just det, lilla oss!!!!! Gissa om man blir glad!!!! http://hannaojohn.streetstyle46.se/ Lite längre ner på sidan finns det även bilder från våra frukostar, visst ser dom härliga ut?

Återkommer lite senare när jag är lite mer sansad.


Torsdag igen.

Än en gång torsdag. Ännu en vecka som bara sprungit iväg för mig. Jag fattar inte vart tiden tar vägen.
Idag blir det jobb och sedan löpning. Igår passade jag på att vila, det var verkligen skönt.

12 dagar kvar till min första ledighet, yes!!!

 


Bastu!

Jag var färdig på jobbet lite över 20:00 idag, som vanligt gick jag hem i raskt tempo. Jag bor 2,5 kilometer från jobbet, uppe på ett berg, alltså 2 kilometers uppförsbacke. Det finns flera vägar hem, idag valde jag den kortaste och brantaste, bra träning för lår och rumpa. När jag kommit upp för backen var jag härligt varm och lite svettig. När jag väl öppnar dörren till min oas, min efterlängtade lägenhet så är det som att springa in i en vägg. Det är så otroligt varmt!
Äckligt, kladdigt och svettigt.
I soffan sitter Kristoffer bar överkropp och undrar varför jag beter mig som en hytsterisk terrier.
Jag försöker skruva ner våra gamla element men det går inte, jag bänder, trixar och ber en bön men skiten har rostat fast och vägrar ge med sig.

Tidigare under dagen så har det visst skett någon renovering i huset, detta verkar dock ha påverkat regleringen av värme i elementen.

Det kommer att bli en lång natt. För er som inte känner min man så kan jag informera om att det finns INGEN som svettas så mycket som honom under natten. Karlen är så varmblodad att både lakan och täcke blir blött. Till saken är att vi delar täcke. Wehej!
Märkligt nog så svettas han noll under dagarna, inte ens efter ett tufft pass på Squashbanan, antar att han tar ut det under natten, på mig....



Min varmblodiga man, bar överkropp är obligatoriskt här hemma. Jag klagar dock inte.


Onsdag.

Igår hade vi ett spännande möte med 2 kvinnor från ett annat företag hos oss. Vi kom fram till givande ideér.
Än en gång så har entreprenörerna Jill och Johanna kommit igång igen.
Fan vad detta är roligt!

Januari kommer att bli en spännande månad, det känner jag på mig.
Nu är det slut på morgonmyset. Nu ska jag ut och gå en tur innan jag ska ner på jobbet. Självklart så har jag med mig träningskläder om jag skulle känna att springa efter jobbet. Idag måste jag inte, bara om jag vill, annars vilar jag.

Hej så long!


Sovmorgon.

Ligger på soffan med filten uppdagen till hakan och datorn på magen. I köket hör jag Kristoffer skrammla med kastruller. Snart ska jag få gröt. Han är grym min man. Jag älskar mina mysiga mornar.

 


Hem och vända.

Hittills idag har jag hunnit jobba och spela Squash. Squashen var grym idag, vi höll ett högt tempo och spelade agressivt. tyvärr så vann jag inte. uuuhuhuh.

=(

Nu är jag hemma, passar på att äta dagens varma mål, om några minuter måste jag kasta mig i duschen för klockan 19:00 ska jag ner på jobbet igen och ha möte. Det kom in en tjej i helgen som gärna skulle vilja främja kvinnliga företagare, vi får se vad hon har och komma med.

Jag kommer nog somna gott ikväll.

Tack Carin för det bra tipset!
Det måste ju vara fler än mig som spyr på julemusiken???
 Eller är jag bara lite hysterisk?

Jaja, dags att röra på påkarna igen.


Må dåligt av julmusiken.

Ser på nyhetsmorgon. Varje år kommer det in massa klagomål från butiksanställda som mår dåligt av julmusiken. Tro fan det! Jag hade kräkts julemusik om jag hade varit tvungen att lyssna på det varje dag i 3 veckor.

Grejen är ju den att det är SAMMA skiva som spelas överallt. Det verkar finnas ett begränsat antal jullåtar som människor vill köpa. Herregud, jag mår dåligt när jag tänker på det.

Ett tips till alla er där ute.

BOB DYLAN HAR SLÄPPT EN SKIVA MED JULSÅNGER, PRÖVA DEN VETTJA!

=)


Måndag.

Idag blev det träning. 6 kilometer på asfalt. Kroppen kändes bra och benen pinnande på som tåget. Jag älskar att springa när formen känns som den gjorde idag. Det känns som om man kan springa i en evighet.

Imorgon ska jag bli av med en ångestframkallande sak. Jag ska nämligen gå till frissan. Jag har en tendens till att få panik så fort håret känns risigt och sedan stoppar jag huvudet i sanden och låtsas som om det regnar medan håret blir värre och värre. Tillslut så skäms jag så mycket att jag inte ens klarar av att gå till frissan och då brukar jag kapa håret själv, resultatet blir därefter. 
Dumt?
Jojemän men sån är jag.


Trasselsudd.


Måndagar.

Ett tjockt täcke av grå massa täcker Göteborgs himmel. Så tråkigt och omotiverande.
Blä. Vetskapen om att det ska vara så här i ett par månader till gör mig inte gladare.
Detta är min andra vinter i Göteborg, dom andra åren har jag varit runt på andra ställen där det funnits snö eller en strand.
Jag måste sluta läsa resebloggar och inse fakta.
Cheer up!


Stressiga söndagar som övergår till lata söndagar.

 

Vissa dagar är lite mer speciella än andra dagar. Idag fick jag en överraskning som hette duga på jobbet. Min lilla söta, gulliga och otroligt bortskämda lillasyster Linn kom och överraskade mig!

Hon och hennes pojkvän hade tagit sig från Karlskrona till Göteborg under gårdagen för att gå på Lisebergs julmarknad och för att hälsa på mig.  Åh, det var en sån enegikick att få pussa, krama och nypa henne i kinderna. Det är tyvärr aldeles för sällan jag får träffa mina nära och kära då jag valt att bo långt ifrån dom.

Idag har det varit julmarknad i Haga, julmarknad betyder folk och folk betyder business. Jag har hängt upp massa fina lappar i Haga om vårt ställe.

 


Skit i Haga! Hörrö folkens, dit ska ni istället!

Jag och Johanna har även byggt ett pepparkakshus. Ja, det var väl mest Johanna, min estetiska ådra är begränsad. Vi gav oss fan på att vi skulle ha gatans grymmaste pepparkakshus vilket inte var så svårt att överträffa eftersom varken pizzabagaren eller guldsmeden brevid har något hus i huvud taget. Vi är mycket nöjda, vad tycker ni?


Tomten blev iallafall glad över ett hus.


En smula hysteriskt men en stor favorit bland barnen.

Kristoffer har jobbat hos oss idag. Eller jobbat och jobbat. Han var med oss på morgonen, drack kaffe och åt frukost, sedan tog vi och skickade bort honom till biblioteket där han kunde studera istället, efter några timmar kom han tillbaka och lagade sig lunch, tog rast, drack ytterligare mer kaffe och gick sedan bort till bibblan igen. Efter ytterligare en tid kom han tillbaka för att dricka ännu mer kaffe.
Jag tror nog att vi ska ta bort Kristoffers privilegie att få äta och dricka gratis hos oss.


En av Kristoffers många raster.

Kristoffer med sin brorson Leon. Visst ser man likheterna?

Nu kära vänner blir det en lat söndag i soffan. Det är jag värd.


Söndagar är mörka.

Nu sitter jag här i soffan och laddar.

Gårdagen var lika trevlig som vanligt, vi spelade spel och drack vin. Det slutade som det brukade. Johanna vann, Kristoffer kom tvåa och jag kom sist. Johanna är överjävlig som vanligt, hon är grym på geografiska kunskapsspel  och jag är tydligen sämst, vilket jag gång på gång försöker överbevisa.

Nu ska vi snart in och jobba, vi hoppas ju självklart på att det blir välfyllt med nöjda gäster även idag.


En önskan.

Jag har en önskan, en liten en.

Jag önskar att alla dagar vore som dagen som vi hade idag.

Vi hade så mycket att göra att vi fick ringa in praktikanten, närmare bestämt min kära sambo Kristoffer.
Kristoffer kom ner på ett par sekunder och räddade oss från att tappa ansiktet.
Det var så otroligt kul att jobba. Tänk er själva att få jobba med er bästa vän och pojkvän, eller kanske det hade varit en katastrofal tanke för de flesta??? Hihi.
Nåväl, vi tre är en sammansvetsad enighet som numera har gjort det mesta tillsammans, vi har bott tillsammans otaliga gånger, vi har gjort flera resor tillsammans och nu även jobbat tillsammans.
Imorgon ska vi jobba tillsammans igen.

Nu sitter min älskade man i soffan och tittar på fotboll, jag och Johanna har överraskat honom med ostbricka som han sitter och smaskar på.
Nu blir det renskavsgryta och rödvin för tre och senare spelkväll.
Må bästa manskvinns vinna.

Detta är Göteborgs bästa godisbutik, jag lovar!


Godis i långa rader. Folk går i lämmeltåg här inne.

Överraskningen till snälla pojkar.


Fredag.


Hej och hå vad trevlig med fredag. Idag blir det jobb i många timmar sedan blir det allt fredags mys för hela slanten.

Tack och lov att det är fredag.



Det viktigaste är inte att deltaga utan att vinna.

Idag spelade jag och Kristoffer squash för första gången på 2 månader. Jag måste ju säga att det gick strålande! Kondisen och tekniken var kvar vilket förvånade mig.  Nu ska jag jäklar avara 1 dag i veckan då vi spelar squash, det är rolig träning och ger massa.
Hittills så har jag fått in någon form av träning varje dag denna vecka. Imorgon blir det vila. Antar att jag kommer ha träningsvärk efter dagens fyspass.
=)
Nu sängen.


Primitiva medel.

För några veckor sedan gick vår elvisp sönder, vilket till en början var katastrof.
Numera klarar vi oss bra utan. Det är ju hur enkelt som helst att vispa ihop grädde för hand eller blanda ihop en smet.
Aldrig mer elvisp.

5 minuter, det är allt som behövs.


Motion före och efter jobb.

Jag går nästan överallt. Fötterna är mitt bästa fortskaffningsmedel. Om jag börjar jobba sent så brukar jag ta en omväg till jobbet. Om kvällarna tar jag en omväg hem från jobbet. Dagar då jag börjar 07:00 och det är svinkallt småspringer jag hela vägen till jobbet.
Igår när jag kom hem efter min promenad väntade ett varmt upptappat bad på mig.
Detta kallar jag win-win!


Smällkall men vacker morgon.

'

Hacke Hackspett.


Botaniska trädgården, ett av mina favoritställen.








Mysiga Haga som man för allt i världen ska missa en lördag.


Julefint på Con Amor.


Hej mitt vinterland!

Sverige är ganska vackert, speciellt när det är kallt.

 


Utsikten från mitt vardagsrumsfönster.


Ännu en morgon, ännu en dag.

Idag har jag mysmorgon igen.
Ligger i soffan med gosiga Guatemalafilten, datorn på magen, kaffe i högsta hugg och nyhetsmorgon i bakgruden.
Jag har kikat ut genom fönstret och med tanke på att det är fost på bilarna så inser jag att det är rätt så kallt idag.
Brrrr, antar att vi har varit skonade länge nog från kylan.
20 dagar kvar till min första lediga dag.


Ååååååååh vad skönt det är att vara hemma.

Nu har jag jobbat tillräckligt många timmar, jag har även varit ute och sprungit 6 kilometer i kylan, iiiiiiiiih vad kallt det var!
När jag kom hem så hade min kära pojk lagat mat till mig. Löjligt god lax i ugn blev det. Han använde sig av citron, pesto och grädde, oh my god!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan krypa ner i sängen och läsa min nya Historiatidning som damp ner i brevlådan idag. För er som inte vet så är jag otroligt intresserad av historia, inte av krigshistoria utan mer om Inkafolket, Mayaindianer, Romartiden och speciellt Egypten. Jag fashineras av kulturer och har alltid gjort. Otippat kanske.
=)


Ser ni? Egyptiens mumier, yes.


1 december.

Jag kan inte fatta. Redan 1:a december. I och för sig så skrev jag redan för 1 månad sedan att det var 1 december i ett svagt tillstånd.

 

Idag har farbror polisen varit här igen och hälsat på. Denna gång var dom inte lika snälla eftersom vi inte skickat in papprerna som vi lovade. Det hjälpte föga att förklara att papprena var undertecknade men inte kommit iväg. Nu är det tomt på trottoaren, så må det vara fram till våra papper har blivit godkända av polisen annars får vi böta 2000kr i timman och det kände vi väl inte var riktigt värt att.
=)
Jaja, det gäller att springa i uppförsbacke ibland.


God morgon.

2 kilo har jag gått upp sedan jag öppnade Con Amor för 6 veckor sedan, inte bra, alls. Tänk om jag ska fortsätta gå upp 2 kilo var 6:e vecka? Det kommer att bli katastrof! Idag ska jag ut och springa.

Bullfesten till veckan är garanterat inställd.


RSS 2.0