Söndag, men knappast någon ro eller vila.

Det har varit en galen helg. Intensiv som bara den. Vi har jobbat från 07:00-23:00 hela helgen.
Folk är som galna i att gå på bio under filmfestivalen. Vi säljer kaffe, massa kaffe! Våra underbart goda hallon/chokladscones går som smör i solsken. (Jag ska ta och berätta historian bakom dom en annan dag.)

Jag är lite trött med det är INGET mot vad jag kommer att vara nästa söndag. Jag kommer se ut som en rugguggla, hoho.

Om, jag får loss tid så lägger jag ut bilder men bara om.


Då var vi igång.

Igår drog filmfestivalen igång. Det kom massa folk som var filmsugna, men även kaffesugna.
För er som inte hänger med på vad Göteborgs Filmfestival är så ska jag förklara det lite snabbt.
Under 10 dagar visas filmer över hela Göteborg, varenda biograf har flera föreställningar varje dag. Det finns folk som tar ledigt för att rusa från biograf till biograf för att se film. Alla biografer har en liten kiosk där dom säljer godis. Vi har turen att ligga brevid en biograf och vi har fått tillstånd att sälja våra grejer inne på biografen. Detta är MYCKET värdefullt då det kommer 13000 under filmfestivalen till denna lilla biograf.
I övrig så är det en underbar liten alternativ biograf och sånt älskar vi.
=)

Vi har öppet på Con Amor till 22:00 9 dagar framöver. Det blir långa dagar men det är helt klart värt att. Vi fick massa ros för den nya kaffeblandingen som jag och Johanna bestämt. Den är grym, på riktigt.

Idag är det lördag och lördagar är kaos och galenskap. Nu är det dags att göra sig iordning, vi hörs ikväll. Förhoppningsvis så har jag en massa bilder att  visa er då.

 


Göteborgs filmfestival.

God morgon.
 Idag är det fredag och på fredagar intar jag och Johanna vår egen övervåning för frukost och mys.

Idag är det en spännande dag, Göteborgs filmfestival börjar nämligen idag och vi har turen att få samarbeta med en av biograferna. Vi kommer alltså ha möjlighet att sälja våra grejer inne på Bio Capitol. Som om inte detta vore nog så har vi även fått vår egen bönblandning från da Matteo. Herregud så coolt det är!!!
Vårt egna kaffe som vi själva valt ut.
Under festivaldagarna kommer alla att serveras detta underbara kaffe. Jag menar det verkligen, kaffet är fan i mig helt underbart! Vi tror att detta kommer att gå hem bland andra alternativa själar.
'
Detta är ren lycka!


Ett kaffe utöver det vanliga, de Indonesiska kaffet ger en rökig ton medan det Etiopiska har tydliga inslag av citrus. Kombon är fantastisk!


Spa, precis som det ska va.

Jag kan bara säga att jag har haft 2 alldeles förträffliga spadagar. I tisdags eftermiddag checkade vi in på St:Jörgens Park Resort, detta genuina ställe låg endast ett stenkast från centrum, alltså Hisingen. Det är en helt ny anläggning och stället är otroligt snyggt!

Tanken var att vi skulle börja med ett träningspass men efter en benövning dog kroppen. Den sa helt enkelt ifrån att nu fick det banne mig vara nog. Av med träningskläder och på med badkläder. Vi provade först lite  olika bastur, men eftersom min kropp gått in i väggen så låg jag mest raklång på dom olika träbänkarna och frös och dvalade. Ingen roligt sällskap minsann men snälla Kristoffer höll modet uppe. Efter att ha tinat upp några timmar på Spaet kvickna jag till och resten av kvällen ägnade vi oss åt att äta och dricka gott.
När klockan var 22;00 gick ögonen i kors och dagen efter  klockan 07:30 var jag tillbaka till någolunda vanliga Jill igen.

Dagen efter spenderade vi hela morgonen med att hänga i spaet. In i en bastu, ut och ner i kallbaden, upp igen, in i annan bastu, ut i snön och rulla sig och sedan plaska i den 40 gradiga utomhusbassängen i snöfall, en klar favorit. Vi ägnade även tid till att ligga i varsin solstol och läsa, ja och jag sov givetvis. Om man blundade riktigt hårt så skulle man kunna tro att solen stekte.

Efter att ha legat i vatten en hel dag åkte vi hem och slänga oss på soffan, ja jag somnade igen. När klockan närmade sig 21:00 släpade jag mig bort till sängen och, ja somnade.
Idag vaknade jag, ganska pigg.
=)
Tack snälla Kristoffer för ett fint sällskap.

Lisa: Tack för att du ställde upp som min ersättare.
Åsa: Du är hjärtligt välkommen att hälsa på, nu kommer jag garanterat att vara tillgänglig 7 dagar i veckan. ;)





Lite skumpa efter spaet är aldrig fel.

 

Angenäm förrätt som egentligen var dessert och mindre angenäm dessert.


Ny dag, mera spa.


Mitt förträffligt muntra sällskap.

 
Favoriten, big time!


Mitt tillfälliga paradis.


En sån här bastu vill jag ha hemma!


Lite skadliga UV-strålar s

Lite skadliga UV-strålar som gjort min bleka hy lite så hade allt varit perfekt.


Tillbaka till verkligheten.

Herregud så bra jag har haft det. Spa is the shit.
Ikväll lägger jag ut lite bildet och gör en ordentlig uppdatering.


Spa, spa, spa.

Nu är jag på jobbet. Om några timmar är jag på spa! Åh, det ska bli så skönt! Jag ska träna, läsa, bada och slappa. Sova ska jag också passa på att göra.
 Som jag längtar. Tack snälla fina Kristoffer som gav mig denna grymma julklapp!

Johanna ska inte för den sakens skull behöva stå här själv imorgon, hon ska få en grym reserv som heter Lisa. Lisa hoppade in och jobbade med oss för några veckor sedan då vi höll på att bli överkörda av alla studenter. Hon kommer att bli en grym ersättare och jag är rädd att min position i företaget kan ha ruckats då jag kommer tillbaka igen på torsdag.

NU är det dags för kaffe, Anna Thernheim och uppskärning av grönsaker, dvs morgonmys.
=)


Trögstartad.

Helsikotta vad jag är trögstartad idag. Jag halvligger i soffan och önskar att jag kunde få blunda lite. Jag har druckit både te och två koppar kaffe, kroppen vääääägrar svara på bahandligen.
Det finns ännu en utväg. Kaffe, intravenöst. Det är tunga grejer, riktigt tunga grejer.


När man är som mest sliten.

Morrn.

Jag kan inte direkt säga att jag vaknade utvilad idag vid 06:00. Det kändes som om jag precis släckte lampan. I vilket fall som helst så var det skönt när jag väl kommit upp. Idag blev det styrketräning med fokus på mage och triceps. Otroligt skönt och frigörande. Det känns som om all stress rinner av mig när jag får träna.

Imorgon händer det grejer vill jag lova. Jag och Kristoffer ska på spa, weeehaaa! Jag fick det i julklapp av Kristoffer och nu ska jag äntligen få utnyttja det. Det ska bli sååå skönt. Jag ska bara svassa runt i morgonrock och ta det lungt, knappt tänka på jobbet alls. =)
Som jag längtar och snart så är jag där!!!



Söndag.

Jag är helt slut. Trött i huvudet, trött i kroppen. Varken glad eller ledsen. Inget bu eller bä.

Jag behöver vila helt enkelt.

Veckan har varit suverän. Vi är nöjda med Con Amors resultat, med tanke på att det är den fattigaste veckan på året.

Träningen har gått bra. Ett 11-kilometerspass i löpspåret, 2 styrketräningspass med fokus på överkroppen och idag avslutade jag veckan med ett hårt squashpass som nästan tog kål på mig.

Nu mina vänner ska jag tappa upp ett bad och koppla av.

Imorgon är det ny vecka med nya möjligheter. Klockan är ställd på 06:00, då är det dags att riva av veckans första träningspass.
=)


Mysdag.

Idag är jag lite slö. Jag och Johanna sitter i skyltfönstret och hejar på folk som går förbi. På övervåningen sitter folk och myser. Tillsammans lyssnar vi på Bob Dylan, det är helt tyst förutom musiken då.
Dessa söndagar är helt underbara.


Klammeri med polisen.

Under mitt 28:åriga liv har jag aldrig haft något otalt med polisen, i vart fall inte med den svenska. =)

Men under en 3 månadersperiod så har polisen svårt att låta mig vara ifred. Jag kan inte förstå varför dom inte kan ta och göra nytta istället för att besvära mig och mitt företag. Jag vet, dom gör bara sitt jobb, blablabla. Det hjälper tyvärr inte mig ett skit för tillfället, jag måste ÖVERLEVA. Jag antar att dom vill ha sin del av den ekonomiska kakan som alla andra organisationer.
Jag länkar:
www.cafeconamor.blogg.se


Madrugada får göra vår morgon.

Madrugada betyder gryning på spanska, Madrugada är även ett norskt rockband från Norge. Musiken är underbar, sådär lagom tung och melankonisk. Sångarens röst är djup och mörk. Jag är lite förälskad i detta band för musiken berör mig och framförallt våra gäster. Det är många som undrar vilka dom är. I vart fall så ska Madrugada göra min morgon här på Con Amor, det ska nog även få liv i mina morgonkunder.
Mer Madrugada åt det svenska folket!


Morgonkaffet i högsta hugg. Givetvis en espresso lungo.


Hoho?

Ok, jag fattar. Inte en endaste jävel har pengar nu. Jag har verkligen fattat det. Det är tomt inne hos mig, utanför går folk förbi och kastar lystna blickar på mitt mysiga loft, dom vill så gärna men kan inte.
Men för den sakens skull, skit i och handla hem det nödvändigaste, kom till mig och köp kaffe istället vettja! Man kommer att bli både glad och pigg, tro mig!
=)
Nja, jag vet att det är nu vi ska härda ut, jag är bara lite otålig, vilket jag knappast kan hjälpa.


Värsta veckan på året.

Jodå, detta är visst den västa veckan på hela året.
Det är nu folk har som minst pengar. Vi märker det, men inte jättemycket. För oss så är allt över 0 kr bra. =)
Jag kan förstå att folk inte lunchar ute i samma utsträckning som innan.
Det är nu vi lägger på ett extra kål. Vi har satt ut en gatupratare där vi hela tiden byter erbjudande. På morgonen är det lite billigare kaffe, under lunchen är det billigare för studenter. Det funkar, vi håller huvudet över vattenyten och det är huvudsaken.
=)


Har Fröken Alexandersson tappat förståndet?

Idag valde jag att gå upp 06:00, ta på mig träningskläderna och springa till gymet. Väl där blev det crosstraining a lá fettförbränning och sedan blev det mag och ryggträning. Jag lyssnar på kroppen och även denna dag kändes det bra. Nu sitter jag hemma och mumsar på gröt. Nu har jag ensamtid och behöver inte lyfta ett ringer förrän 09:30 vilket är total lycka!
För några år sedan hade jag gått upp en timma innan jobbet, förmodligen bakfull och sliten. Det är mycket som har hänt genom åren.
Imorgon blir det vila, det har jag gjort mig förtjänt till.


Får man gå och lägga sig nu?

Upp tidigt och gå och lägga sig tidigt. Ja, det har väl  blivit min grej. Idag gick jag av jobbet vid 16:00, tvingade på mig löparkläderna och begav mig ut. Jag trodde att det skulle gå segt efter gårdagens styrketräning och dagens hemska träningsvärk men icke, det gick som på räls. 11 kilometer blidde det så nu har jag klarat av ett av veckans löpträningar. För tillfället snittar jag 6 minuter/kilometer så om jag bara ger lite mer så ska jag nog klara av att ligga på 2 timmar under Göteborgsvarvet som är på 2,1 mil. Detta är mitt mål och jag ska verkligen prova att klara det.

Nu sitter jag i soffan, duschad och färdig. Jag skulle helt ärligt kunna gå och lägga mig nu men det vore väl helt sanslöst? Om jag gör det så kommer jag vakna vääääldigt tidigt imorgon och det vore väl onödigt.

=)


Slut på att åka gratis genom Göteborg.


Var 12:e Göteborgare tjuvåker spårvagn gratis. Vanligtvis är det en kille i 18-25 som tjuvåker om helgerna....och jag då förstås. Herregud så mycket jag har tjuvåkt genom åren, ojojoj. Inte en enda gång har jag åkt fast, fast jag har varit nära ett par gånger. Lite spänning i vardagen. =) Kanske jag måste sluta åka gratis nu, kontrollerna har nämligen skärpts avsevärt. Jaja, det var roligt så länge det varade och jag antar att jag börjar bli lite för gammal för att åka fast. Det hade i och för sig varit en syn, haha!

Nu ska jag andas lite innan det är dags att ta tag i dagens arbete.


Familjen annorlunda.

Jag tittar på tv:n. Det sker ganska sällan att det händer nu för tiden. Idag åkte i vart fall dumburken på och Familjen Annorlunda uppenbarade sig.
Jag är stum, imponerad och mållös. Hur i hela friden kan man hålla reda på alla barn??? Hur är det möjligt att ge alla barn ensamtid??? Hur har dom råd???
Ja, frågorna är många. Jag kan bara säga att jag är imponerad. Själv hade jag aldrig fixat det, med tanke på hur disträ jag kan vara hade jag med största sannolikhet glömt barn till höger och vänster. Jag hade nog inte blivit en bra 10-barnsmamma.
 Vilken tur att det inte ingår i mina framtidsplaner.


Nackdelen med mitt jobb.

+

=

sant.

Ja, även att jag tycket att mitt jobb är det bästa i hela världen så finns det även klara nackdelar.
En av dessa nackdelarna är alla jävlar kakor som vi bakar. Kakorna är så jäklar goda att det knappast går att låta bli att snappa åt sig en eller två under dagen (vissa dagar slinker det ner betydligt fler). Jag ÖNSKAR att jag kunde ge fan i dom med hur lätt är det när man står med näsan över dom hela dagarna?

Vi får helt enkelt börja baka lite äckliga kakor med nötter i. Johanna tål inte nötter så då hade vi gjort det lätt för henne iallafall. ;) Om vi bakat kakor med bajs i så skulle nog även jag avstå...


Bra start på veckan.

God morgon på er!

Klockan är 08:00 och jag börjar inte jobba förrän 10:00 idag. Det bästa är nog att jag redan har hunnit träna och duscha. Jojemen. Det finns ett gym ganska nära lägenheten och från och med idag och 2 veckor framöver så har dom öppet hus. Detta kommer jag självklart passa på att utnyttja. Idag har jag fått träna rygg, triceps och mage. Jag passade på att springa lite på löpbandet också, fi faaaaaaaaaaaan vad tråkigt!!! Jag kan inte fatta dom som köper ett gymkort för att enbart stå och springa inomhus.
Imorgon kommer jag ha grym träningsvärk i armarna, dom känns nämligen fortfarande som gelé.

 


Lyxigt värre.

Nu har jag det bra.

Som alla andra söndagar steg jag upp 09:00 imorse för att gå till jobbet. Det har varit en riktig mysdag med stressade studenter, kära par, pensionärer och småbarnsfamiljer. Det är en salig blandning om helgerna. När vi stängde vid 17:00 tog jag på mig löparkläderna och tog en runda på 11 kilometer. Det var otroligt skönt och behövligt.
Denna vécka har varit bra i många avseenden samtidigt som den har varit väldigt intensiv. Att få sätta sig ner och koppla av har det knappt funnits tid till. Nåväl.
Vi har dock haft vår näst bästa vecka sedan vi startade upp för 3 månader sedan. Både jag och Johanna är förvånade, vi vet inte vad som har hänt.
Träningsmässigt så har jag hunnit med en löpartur på 6 kilometer, ett hårt squashpass och ytterligare en löpartur på 11 kilometrar.

Jag har nu börjat träna inför Göteborgsvarvet på riktigt. Jag varierar långdistans med kortdistans och därimellan vill jag även få in ett fyspass för att stärka muskelaturen i kroppen.
Jag vill bli snabbare, uthålligare och smidigare.
=)

Nu ska jag ta mig en välförtjänt dusch för att sedan njuta av min söndag som alla andra dödliga människor.


Nyårsafton? Nä, bara en lördag hemma hos oss.

Igår hade vi så jäklar trevligt.

Jag, Kristoffer och Johanna stod i köket i max 1 timma. På den timman han vi slänga ihop calvadosbrässerade champinjoner, helstekt oxfilé i ugn, mustig rödvinssås, fetaostfyllda champinjoner och skivade potatis i ugn.
När våra fina vänner kom så hade dom med sig 3 olika små förrätter och avslutnigsvis så åt vi pannacotta med hallon och café con amors chokladkaka med grädde.
Vilken ljuvlig 3-rätters och vilket underbart sällskap!

Det är knappt jobbigt att göra något sånt här om man är fler, bara trevligt. Det behöver knappats bli dyrt heller om man väljer råvaror med omsorg.
Åh, som jag älskar dessa avslappnade tillställningarna.


Jag var svapmansvarig.


Flitiga Kristoffer och Johanna.


Jag var svampansvarig.


Jag lagar mat hela dagarna på mitt jobb, ändå älskar jag att sitta i köket och laga hemma.


Underbart god dessert som med fördel hade kunnat ätas varje dag. ;)


Lördag!

Hemma, åh så skönt!

Nu blir det till att svabba av sig och svida om. Om en stund ska jag ställa mig i köket med en flaska vin och laga middag med mina två vapendragare Johanna och Kristoffer. Vi gillar att göra saker tillsammans och visst är det roligare och laga mat i trupp än att stå ensam.

Ikväll bjuder vi in två andra vänner till festligheterna. Det händer faktiskt att andra människor får komma in i vår gemenskap, tro det eller ej. =)

Dags att sätta fart.


Gårdagen, en arbetsdag i mannaminne.

Hej på er!

Jag vet, dåligt med uppdateringar igen men än en gång så har det gått i étt för mig. Gårdagen slutade med 18 timmars arbete, haha. Jag ska inte klaga, många kom, många minglade och många ställde frågor. Vårt mest populära moment var nog när vem som helst fick in och laga sin egen latte, självklart med våra hjälpade händer. Kön ringlade lång!
 Idag är det en ny dag, närmare bestämt lördag. Dags att ta nya tag.
Jag önskar att jag hade hunnit springa efter jobbet men vi får se hur formen känns, jag är trots allt ganska sliten.

Ikväll vankas det mat. Oxfilé med diverse tillbehör ska slängas ihop. Jag tror bestämt att det kommer att bli en 3-rätters för det är vi värda.
=)

Dags att kila, plikten kallar.


Saker som gör mig lite extra glad.

Fick det här paketet av min barndomsvän Carin får någon vecka sedan, vi har känt varandra sedan vi var 4 år, häftigt va?
Vi träffas inte så ofta men där det väl sker så rör vi om i grytan så att det står härliga till.
 Jag hade visst glömt lite grejer hemma hos henne efter julhelgen. I vilket fall som helst. Hur glad blir man inte när man får ett sånt här fint paket???
Tack världens bästate Carin!


En lång dag avklarad.

Nu är jag äntligen hemma efter en dag full med festligheter.
 Jag var uppe 05:00 imorse, det känns nu vill jag lova, ögonen går i kors och kroppen är som gröt.

Vi har haft en fantasisk dag. När lunchen drog igång idag så fanns det inget slut på människorna. Det bara vällde in folk och vi stod och bara gapade. När alla grönsaker, ägg, ost och kyckling var slut och kön fortfarande var lång så ville jag bara lägga mig ner och gråta. Alla ville ha en Con Amorsallad!!!
Då kom det in en uppenbarelse på Con Amor.
Uppenbarelsen hette Lisa. Vi lärde känna varandra i Oslo för många herrans år sedan då vi båda var butikschefer över varsitt café. Vi jobbade ihop även i somras uppe i Bergen.
Nu stod hon där och helt spontant så bad jag henne komma in och jobba. Det ville hon givetvis och vips så stod vi tre gamla arbetskamrater tillsammans igen och jobbade. Det var som om tiden hade stått still.
Vilken nostalgi och vilken lycka för oss!
Tack snälla gulliga Lisa, du är grym!

Nu blir det duschen och sedan sängen. Imorgon blir det ännu en lång dag. Vi går på jobbet 07:00 och hoppas på att vara färdiga vid 23:00 imorgon kväll. Imorgon är vårt Event med Mary Key. Förhoppningsvis så kommer det massa folk som vill äta och dricka. Håll tummarna!

Jag längtar till den 19 februari, då ska jag minsann få vara ledig en hel helg.

 


Morgonmöte.

God morgon!
 Eller det är knappast morgon längre, i vart fall inte om man har varit uppe sedan 05:00. Vi var supereffektiva och röjde igenom hela sortimentet av grönsaker, mejeriprodukter och kött på mindre än en timma. Lite fattigare men med kylarna fulla av godsaker är vi nu laddade inför helgens festligheter.

Idag unnade vi oss en frukost på vårt eget place. Vi satt på övervåningen och såg ut över vårt livsverk och njöt av gott kaffe och gott sällskap. Vad mysigt vi har det, jag och Johanna.


Även denna dag verkar snart nå sitt slut.

Ibland förstår jag inte vart all tid tar vägen.
Tjoff!
Ja, så är det bara vissa dagar.

Idag hade vi ett intressant möte med da Matteograbbarna, rosteriet som vi tar våra bönor från. Vi kommer i framtiden styra lite mer om vilka bönor som ska rostas i vår espressoblandning. Hur många har den chansen???
Vi avslutade med kopping vilket menas att vi jämförde olika bönor från Brasilien, Guatemala, Indonesien, Peru m.m. Det är som en vinprovning fast med kaffe.
Vi har det grymmaste kaffebönorna i stan, utan tvekan. Nu är det bara upp till oss att hantera kaffet rätt i maskinen så att det slutgiltliga resultatet blir utöver det vanliga.

Jag har även hunnit med att se Avator i 3D-format ikväll. Vi såg den på Bergakungen och det var en upplevelse utöver det vanliga. Se den i 3D om du nu ska.

Nu är det dags för mig att lägga huvudet på kudden. Imorgon ska jag upp 05:00, prick! Det finns ett grossistlager här i Göteborg som ska rea ut massa bra saker imorgon, vi ska hänga på låset 06:00 för 07:30 ska vi öppna upp dörrarna till Con Amor. Vi ser detta som vår egen lilla mellandagsrea, hihi!


Kopping hos oss, otroligt trevligt eftermiddagsmöte. Detta är alla kaffenördas våta dröm.





Snygga 3D-briller, annat var det på 80-talet!


Ett litet tips.

I många år har kaffe varit en del av mitt jobb.
Jag har på senare gått från att dricka espresso och skummad mjölk 50/50 till att nu dricka espresso och vatten 50/50. Gudomligt gott!
För er som har maskin hemma, prova att köra en espresso på ca 25 sek, ta sedan och kör igenom vatten ytterligare en gång till du har dubblat mängden kaffe. Det du får är en brygg med crema med en mjuk smak fast med sting.
Espresso Lungo är det nya hos mig iallafall!


Mmmmm


Åååååh, vilken morgon!

Morrn.
 Ja vet inte hur fantasktiskt din dag har börjat men jag har i vart fall öppnat upp onsdagen med att spilla te över hela mig samt impulsnyst i samma ögonblick som jag hade munnen full med gröt. Det var ju onödigt att jag tvättade sofföverdragen igår.
Nu är klockan snart 07:00, alltså dags att gå till jobbet.
Nu kan det inte bli värre va?


Nu vätskar vi upp minsann!

Happ, då börjar den här dagen lida mot sitt slut.

Mötet med revisorn gick som smort. Jag såg bara ut som en fågelholk ett par gånger under mötet. I vilket fall som helst så korrigerade hon felet och nu är allt frid och fröjd igen. Varken jag eller Johanna kommer att kastas i fängelse.

Idag har vi planerat inför vårt event på fredag. Det är så kul att driva igång projekt, både jag och Johanna är eld och lågor. Det som sker är att det kommer att hållas en hudvårdsklass på vår övervåning. Jag och Johanna kommer att erbjuda gästerna snittar och kaffe till en nätt suma pengar.

Nu ska jag ta tag i en av dagens sista to do, nämligen att springa. Idag får det bli 6 kilometer asfalt. Kläderna ligger på köksgolvet och väntar på att få bli använda.


Att sakna.

Vissa saker saknar jag verkligen. Små saker men ändå ganska stora som t ex solen. Ibland undrar jag hur vi svenskar överlever i detta mörker utan att ta livet av oss. Ja, och då tillhör jag knappast till de pessimistiska.
Ja, vad vet jag. Vad jag däremot vet så hjälper det att titta på gamla sommarbilder.


Bergen, jag hade turen att bo i denna underbara stad en sommar.


Jag hade även turen att få besöka unika platser, samtidigt som jag hade oturen att bli överraskad av ett åskoväder mitt på en bergstopp. Jag hade dock turen att bara bli blöt in på bara skinnet istället för att bli grillad in på bara skinnet.


Små smutsiga barfotabarn.


Morning has broken.

Mornings, ännu en dag. Lite trötter och trög. Gröt och te ska råda bot på det.

Snart ska jag till revisorn, det är en smula nervöst.

Ha en fin dag.


Snart så.

Nu är det dags för egentid. Skönt att få undan lite måsten. Denna vecka kommer att bli hektisk och långa dagar förväntas av båda mig och Johanna. Mycket ska planeras in och inget får lämnas åt slumpen. Det bästa är väl att man i vart fall slipper ha tråkigt. ;)


Det eviga pappersarbetet.


Bra fas.

Måste säga att jag är i bra fas idag. Än så länge har jag hunnit jobba, träna, äta, duscha och slänga in några tvättar.
Dagens träning blev squash, det blev ett svettigt och hårt pass, vi kämpade båda väl men i slutändan så var det jag som vann, wehej!

Nu är det dags för lite pappersarbete. Det finns inget slut på det, uhuhuhu.
Imorgon ska jag till revisorn, jag och Johanna har klantat till det rejält, fast vi vet inte riktigt hur det gick till. Vi har redovisat way to much moms i bokföringen. Gött att åka fast för bokföringsbrott första året som egen företagare, haha! I vart fall så hoppas vi på att revisorn vet vad felet är. Innan dess måste jag ta och plugga in alla papper så att jag slipper sitta som en fågelholk imorgon och önska att jag inte fanns.
Nåväl, jag kommer definitivt att lära mig något på det.

Dagens middag, i all enkelhet. ;)


Mitt nya sunda liv (igen och igen och igen)

Guten morgens på er!
Idag är det dags, jag menar det verkligen!
Idag ska jag börja mitt nya sunda liv igen. Tillbaka till träningen, in med fisktabletterna och bort med vetemjölet och sockret. Det har slarvats så till den mildra grad i det sista. Magen står ut som en ballong, ryggen värker och humöret kunde definitivt varit bättre. Nu är jag laddad!
På dagens schema står först och främst jobb, senda blir det en tur net till squashen för en riktig genomkörare.
Nu kör vi!




Härliga söndagar.

God morgon kära läsare.

Idag är det söndag och söndagar är sköna dagar.

Igår var det lördag och lördagar är roliga dagar. Vi passade på att ut och äta igår, polsk robust mat på restaurang Krakow. Jag älskar polsk mat. Mustig kål, mört kött, smakrika grytor. Trevligt sällskap fick jag också på köpet. Jag älskar verkligen att äta god mat och gärna i gott sällskap.

Idag blir det mys på Con Amor.


Zywiec, god polsk öl.


Zigernarplätt, åh så gott!


Mina fina vänner.


Finfina människor.


10-topp anno 2009!

Herregud, det känns som om jul och nyår bara svishade förbi. Jag har haft fullt upp att sörja min dator, jag har in i det sista ringt tåg och bussar, min dator finns ingestans. Tur att man har lösenord på den. I vart fall så är jag lite ledsen, alla bilder som tagits är borta och därmed mitt arbete med Con Amor.
Nu ska jag sluta gnälla och gå vidare.

I vilket fall som helst så har tiden gått så fort att jag helt glömt att lista året som var. När tid och ork finns så kommer en fullmatad lista med årets highlights.

Nu ska jag och Johanna göra en lördag på Con Amor.

Hej så long!


God morgon.

Äntligen fredag, underbart. Idag är det mysmorgon hos oss. Vi har tänt massa ljus överallt och lyssnar på grym musik. Fredagar är speciella, man får ta sig ett glas vin, äta godis helt lagligt och tillåta sig själv att bara ligga på soffan och slappa.

Ikväll kommer min sambo hem, efter 3 veckor i Oslo ska han nu få komma hem till sin käresta. Ensamheten har varit behövlig och behaglig men nu ska det bli skönt att ha någon att prata med istället för väggen som bara ger tomma svar.




Upp och ner men vad gör det?

Jag stängde för 30 minuter sedan men fortfarande har jag inte lyft ett finger.
 Jag sitter här i skummet och myser, kastar då och då en förstulen blick på kakorna, sträcker långsamt ut handen och drar blixtsnabbt åt min en himelskt god non-stopkaka. Kanske är den så himelsk just därför jag glömde att äta middag, eller så är den rätt och slätt god.
En vän tittade in för några timmar sedan, vi satte oss och fikade och tjoff! Plötligt så var klockan 19:00 och det var dags för stägning. Jag har inte förberett någonting och allt är upp och ner men vad gör det? Det är inte så viktigt att komma hem tidigt idag, jag kan gott sitta här ett tag till, lyssna på musik och kasta lystna blickar på kakorna och njuta av ensamheten.


Dags att gå skiljda vägar.

Här på bloggen har det blivit ganska mycket skriverier om mitt företag Café Con Amor blandat med träning och annan strunt. Nu känner jag att det är dags för oss att gå skilda vägar. Många som söker information om vårt ställe komer oftast till min blogg. Jag har därför gjort en aldeles egen blogg till Café Con Amor. Tanken är vi där kommer att lägga upp info och annat om vårt lilla café.
www.cafeconamor.blogg.se
Än så länge har vi inte skapat något men under dagen så ska vi nog vara igång.

Dags att gå till jobbet, hej så long.


God morgon Sverige.

Sitter här i mörkret med mitt duntäcke tätt omvirat. I knäet har jag min dator och i höger hand håller jag min kära kopp gröna te i högsta hugg. Jag tar det lilla lugna nu på morgonen, låter kroppen få vakna långsamt. Igår fick jag än en gång problem med sömnen, det gick bara inte att sova. Kanske det berodde på att jag smällde i mig en energirik pizza kl 20:00 på kvällen?
Vad vet jag.

=)


Här ska fanimej firas!

Jag blev så uppspelt innan att jag råkade springa ner till pizzerian, köpa den dyraste pizzan och sen springa hem igen. Nu sitter jag här och begrundar mitt byte.
Mumma!


Den största och köttigaste pizzan är det som gäller, inget fjanteri här inte.


HEJ!

Ikväll har jag fått låna Johannas dator. Snälla Johanna. Jag får panik över mina dåliga uppdateringar och vet knappt ut eller in när jag inte får skriva.
Nåväl, idag har det inte varit någon vanlig dag utan en alldeles speciell dag. Vi har blivit omtalade i ännu en blogg.
http://mittgoteborg.wordpress.com/
Kan bara säga att vi ödmjukast tackar för de fina orden. Vi lovar att aldrig slappna av och ständigt försöka göra nya förbättringar för våra gäster. Vi är mycket tacksamma för alla som stöttar/eller besöker oss!


Hej på er kära läsare!


"Vi ska bli bäst, så är det bara."

Jag och Johanna, vi står här på jobbet. Vi öppnar inte förrän om en timma. Johanna provbakar scones, jag filosoferar och försöker komma på nya ideér. För en stund sedan satt vi hos en konkurrent och åt frukost, det var en riktigt besvikelse för detta skulle vara ett populärt frukostställe, vi gick hungriga och glada därifrån. På något sätt så blev vi glada för vi vet att vi är mycket bättre. Vi har en vision.
Vi ska bli bäst, så är det bara. Det är en lång väg dig men vi ska lyckas.

För övrigt var jag ute och sprang de lovande 11 kilometrarna på asfalt igår. Det var en fin tur bortsett från att det var snöstorm och minusgrader. Ögonen tårades och tårarna frös ihop mina ögonfransar, snoret rann och frös fast på kinden, snön la sig som ett tcke över hela mig. Jag hade bara ett mål och det var att springa och det gjorde jag.
Idag blir det vila, det har jag förtjänat.


Jag som såg ljuset i tunneln.

Dags att tänka om. Såg precis på SMHI att det ska börja snöa idag, upp till 2 dm. Jag som preciiiiiiiis kunde börja löpa igen då vägarna var någolunda torra. Kallare blir det också så det gäller att bylsa på sig. Jag såg verkligen fram emot att vi skulle gå mot ljusare och varmare tider.

Naiv som jag är...


Tisdagar må va bättre dagar.

God morgon kära vänner.
För några veckor sedan så hade vi ett spännande möte med 2 unga kvinnor som även dom är företagare. Vi beslutade att göra ett samarbete och nu har det blivit av. Tjejerna har verkligen gjort ett superfint jobb och vi kan inte vara mer än nöjda över deras presentation om oss.
www.ljconcept.se
Den 15 december drar eventet av stapeln, det ska bli såååå spännande och roligt!

Var för övrigt ute och sprang igår. Kan säga att det gick sådär. Jag sprang 5 kilomter och kroppen protesterade vilt genom att vilja kräkas och streta emot. Skam den som ger sig. Idag blir det långdistans, ska se om jag kan hitta en runda som ligger över milen. Det börjar bli dags att komma i form inför det stundande Göteborgsloppet.

Dags att göra lite nytta på jobbet.


Måndag, en bra start på veckan.

Ja, en bra start på veckan hade varit på sin plats men icke! Idag skulle jag börja 10:00. Jag vaknar 09:50. Yes, underbart, fantastiskt! Jag har försovit mig som bara den! Tack och lov att den andra chefen hade förståelse.

Ja vet, uppdateringar suger men jag har fortfarande ingen dator och inte heller fått några nya visakort att betala någon ny dator med. Håll ut!

För övrig höll jag på att bli överkörd vid över övergångställe igår. Det höll även på att sluta med misshandel av förare. Haha, näää så illa var det inte men jag skrek massa hemskheter efter dumhuvudet som kunde kostat mig livet.

Nu ska jag ut och springa, premiärlöpet för detta året. Det är kallt, rått och ruggigt. Kroppen känns som en degklump efter allt för mycket att av det goda.

Hej så long!


God morgon.

Idag är det lördag och lördagar är jobb.

Det ska faktiskt bli skönt att gå tillbaka till ett mer normalt leverne. Alldeles för mycket mat, alkohol och godis har förekommit i det sista. Huff, jag längtar efter sallad och träning, haha.


RSS 2.0