Träning har gett resultat.

För första gången på riktigt länge så har jag fått springa på bar mark. Bar och bar är väl en defenitionsfråga med tanke på att jag fick springa genom 10 centimeter djupa vattenpölar under mina 6 kilometer. En skön löpartur var det iallafall!
Under vintern så har min löpning sett lite annorlunda ut eftersom underlaget har varit så halt. Det har oftast blivit 2 steg framåt och 1 bakåt men idag så kunde jag skjuta ifrån ordentligt och få upp farten. Nu ligger jag på 33 minuter på 6 kilometer vilket är en klar förbättring men långt ifrån perfekt. Om jag lyckas hålla detta tempo så kommer jag att klara Göteborgsvarvet på under 2 timmar, men det gäller också att hålla detta tempo i 21 km, inte bara 6 km. =)

Så fort snön smälter bort ordentligt så ska jag sätta igång med intervallträning. Om det är någon som är sugen på att haka på så är det bara att hoja till.

Nu kära vänner är det dags för Jill att söndagsmysa för nu har jag fan gjort mitt för idag.
Nu blir det bubbelbad och slappe framför tv.

Ha en skön söndag.


Slut men glad!


Våren på väg.

Våren är på väg, jag känner det i luften. Snön smälter i en väldans fart och det börjar banne mig bli ljusare om morgonen. Jag får vårkänslor här hemma. Jag vill ta fram sommarkläderna och packa ner alla mörka fula vinterkläder. Antar att jag får hålla mig lite till och under tiden svassa runt här hemma i mina strandkläder från Thailand.

Idag tar vi och lägger in ett extra löparpass efter jobbet, har bara kört ett styrkepass denna vecka och då kompenserar vi upp det med ett pulspass som heter duga.
=)


Sköna söndag.

Ligger i sängen och drar mig. Skönt att vakna utvilad klockan 08:00 och sedan veta att man inte behöver vara på jobbet förrän 10:30.

Detta är livets små stunder som man ska ta vara på.


Sömn ska inte underskattas.

Det var ljuvligt att ligga på soffan med ett glas vin i handen och kolla på skidskytte igår. När klockan var 23:00 kastade jag in handduken och sov ända till 09:00 idag. 10 timmars sömn, det är grejer det. Jag kan säga att det var behövligt. Nu är jag på topp igen. Sömnen är viktigt och jag har aldrig prioriterat sömn så mycket som jag gör nu. Att jobba 7 dagar i veckan kräver en viss vila, 7 timmar om vardagarna och ett långpass om helgerna.

Om en liten stund ska jag ner till jobbet. Lördagar är roliga dagar och det ska vi ta vara på.
Ikväll blir det 3-rätters, varsin rätt ska vi slänga ihop, jag och mina vapendragare. Jag står för huvudrätten, vilken fortfarande är hemligt men jag kan avslöja att det kommer att ge några förvånande utrop.

 

Jag återkommer!


Fredagsmyset fortsätter.

Nu är det jävlar i mig fredag!!!

De 3 odödliga kamraterna, Jill, Johanna och Kristoffer firar med att laga fredagskäk.

Kristoffer står vid spisen, som sig bör. Han verkar slänga ihop kycklingfilé späckad med soltorkade tomater, oliver, basilika och honung, till detta blir det rotfrukter i ugn och mustig sås på vitvin och charlottenlök.
Jag spelar låtar från You Tube, skär sallad och viktigast av allt, dricker vin. Johanna har fastnat i en kokbok med älsklingsmannen Per Moberg som hon precis fått av Kristoffer.
Vi fyller alla en funktion och vi är alla nöjda och glada.
Trevlig helg.


Frukosten är serverad.

Fredagen är här och vi med den.
Som vanligt på fredagarna så tar vi sällskap till jobbet och öppnar tillsammans.
Nu har den sedvanliga fredagsfrukosten bullats upp. Nu sitter vi här och mumsar samtidigt som vi planerar helgen.
Mat, spel och god dryck står på helgens schema.

Idag blir det en bra dag.





Snabba cash.

Kom precis hem efter att ha kollat på Snabba Cash. Fördelen med att bo i Göteborg är väl ändå att det går en massa bioföreställningar hela dagarna. För mig är det numera osannolikt att hålla båda ögonen öppna under en kvällsföreställníng. Filmen var bra, bättre än jag trott. Boken läste jag för längesedan så jag hade helt glömt den vilket resulterade i att jag hela tiden blev överraskad.
Den får en 3:a av 5 möjliga.

Idag var jag ute och sprang, 6 kilometer i 1 decimeter nysnö. Ingen hit, tro mig...Herreguuuuuud så tungt det var, jag ångrade mig efter 3 kilometer eftersom jag körde stentungt benpass igår men det bara att gneta vidare. Jag kommer att bli påmind imorgon, varje steg jag tar kommer att kännas i rumpestumpen.


Idag fick jag en present av Kristoffer. Denna gång ett inslaget paket och inga förväntningar.
Gissa om jag blev glad då jag slet upp en löparjacka samt löparbyxor!
Mina gamla kläder börjar bli lite söndernötta och obrukliga men nu har jag världens finaste löparset.
Jag är extremt petig med kläder när jag springer, ingenting får skava eller irritera huden för då tappar man koncentrationen och då blir allt förstört.
Kläderna är så mjuka, så mjuka. Det känns som om man springer naken, fast utan att frysa.
=)


Nu till nästa favoritprogram. Alltså, jag skrattar så att jag gråter när jag ser det. Givetvis så var det inte förrän för någon vecka sedan som jag upptäckte Anders och Måns. Dom är så roliga att tårarna sprutar. Helt klart mitt roligaste program! Antar att ni inte har så höga förväntningar på en fröken som aldrig ser på TV.
=)




Hockeymorgon.

Ganska småtrevligt att sitta här en tidig morgon och sleva gröt samtidigt som man tittar på hockey.
Jag gillar OS, mest gillar jag när vi slår norrmännen i diverse skidsporter. Norge har alltid haft lite mindervärdeskomplex gememot Sverige. Det mest sanslösa är väl när Norge någongång vinner, då står det över löpen i hela Oslo att dom slagit storebror. Inte mig emot men när Sverige någongång vinner slänger vi inte upp det på löpet att vi slagit Norge ELLER påminner varenda norrman vi stöter på att vi tog dom.

Dom ser upp till oss samtidigt som dom föraktar oss, helt klart en viss hatkärlek.


Nu måste jag sluta såsa runt här hemma och göra ett ryck.


Ett litet tips.

Ja, jag vet att jag är något efter de flesta när det gäller TV:n. Som regel tittar jag inte så mycket på TV över huvudtaget. Detta får skyllas på dålig tid samt ointresse (från min sida, inte TV:ns).
Jag har dock fastnat för 2 program som fångat min uppmärksamhet till max.
Det ena är "Landet Brunsås". Programmet är som klippt och skuret för mig. Intressant upplägg om vår matkultur som presenterat av Sveriges hetaste 40-åringar.
Det är som att både få kakan OCH äta upp den.

Sätt genast på SVT Play och knappa in Landet Brunsås.

Imorgon avslöjar jag nästa favorit.



Ännu en dag som börjar nå sitt slut.

Visst är det skönt att hålla igång en hel dag med träning, jobb och flitigheter?
Ja, ännu skönare är det när man väl sjunker ner i soffan nu på kvällen och låter kropp och huvud vila.
Sträcka ut benen, sänka axlarna och ta djuuupa andetag.

Vilken dag det har varit.
Jag har fortfarande inte riktigt kommit in i det svenska lönesystemet efter alla år utomlands vilket innebär att jag idag blev lite fundersam då kön av människor aldrig ville sina. Alltså jag antar att folk har fått lön, annars så har folk fattat hur förbannat bra vi är.
=)
För min del skulle det kunna vara löning varje dag.
Om jag någon gång blir vald till statsminister så ska jag införa det.


Oooohlalalalalala!

Onsdag! Hur kan det vara möjligt? Tiden går så snabbt så snabbt.

Idag släpade jag mig upp ur sägen vid 06:00, ålade mig över golvet och krängde på mig träningskläderna. Under tided malde jag mina ledord" Det här kommer bli en bra dag" om och om igen.
Jag blir lika förvånad varje gång jag piggnar till efter en stund.
Idag vrålkörde jag ben och axlar. Jisses så stark jag ska bli till sommaren, fast nu känner jag mig bara skakis och svag.

Den 25:e februari börjar bokhysterin, eller jag menar bokrean. Det är spännande och gå runt och fynda böcker som man läser ut på några dagar och sedan låter ligga under sängen och damma. Jag får dåligt samvete, böckerna borde få komma till användning. Jag tänker att jag borde ge bort dom, ja det ska jag banne mig göra.
Alla vänner kan förvänta sig att få 10 pocketböcker var av mig!!!
=)


Varje morgon kokar jag upp dubbla portioner gröt, kör ner 1/2 deciliter russin och 1 banan. Jag brukar alltid undra om jag inte tagit mig lite vatten över huvudet men jag är envis. En bastant frukost är en viktig start på dagen. Metodiskt slevar j jag i mig gröten, tugga för tugga.
Om jag blir mätt?
Jajemen.


Tillbaka i fas!

Vilken dag! Det har varit smällkallt i Göteborg, snön har knarrat under folks fötter där dom gått och var och varannan person har använt solglasögon. Solen har strålat och värmt våra bleka lekamen. Vi passade på att inviga vår uteservering idag då solen kikade ner vid 15:00.
Ja, alltså vi ställde ut 2 stolar och 1 bord.
=)

Jag fortsatte denna fantastiska dag med att köra 11 kilometers löpning. Det var som balsam för själen att springa med solen i ansiktet och gnistrande snö så långt ögat kunde nå.
Nu ska jag koppla av efter en urursel sömnlös natt.



 
23 år mellan bilderna. Carin lyckades knappa in någon centimeter på mig under åren.


Hubbabubba, tefat och banankolor. Nostalgi utan dess like.


Ingen som missat att vi bara fyller 29 år?


Carin fick en tuggummimaskin, ren lycka för fördelsedagsbarnet!


Givetvis så serverades det goda drinkar med lysande drinkpinnar.


Varför dricka 1 när man kan ta 2 samtidigt?


Varför dricka Mojito i små glas när man kan blanda i 1-liternsflaskan?


Sen gick Carin lös med tulpanvasen och blandade till en 3-litersdrink som hette duga.


Antar att de flesta inte pyntar sina drinkar med en hel annanas men det gjorde minsann Carin!
-Vi måste ha färg, massa färg!


Min fina lilla fjant till lillasyter kikade förbi, det gjorde mig glad!


Carin höll fanan högt hela kvällen.

Vi hittade även en ny vän som vi 30 minuter senare hade glömt av.

Tack till alla inblandade!


Jag ser ljuset i tunneln!

Sitter och lyssnar på nyhetsmorgon. Det verkar som om det finns hopp för mänskligheten! Vi håller på äntra en ny fas där solen stiger högre och högre och värmer mer och mer. Visst är det underbart?! Det verkar som om jag än en gång överlever en vinter utan en längre utlandsvistelse. Nog för att livet hade varit lite lite roligare med en resa men man kan tydligen inte få allt här i livet.
=)

Idag är det tisdag och då lägger man måndagen bakom sig och går vidare. Idag eftermiddag blir det ett löparpass á la 11 kilometer. Jag längtar, på riktigt. Det ska bli skönt att få låta kroppen jobba och få sig en riktig genomkörare.
Nu mina vänner är det dags att traska ner till jobbet.
Ha en skön dag.


Helgen i bilder.

Vilken måndag, uff da. Värsta på länge. Måndagsdepp, finns det något värre?
Så, nu har jag banne mig gnällt färdigt men jag har inte varit en solstråle idag direkt.

Tänkte lägga ut lite bilder från helgen. Åh herregud vad bilder vi har tagit!
Håll till godo!


30 minuter innan gästerna ska komma står jag och lagar kakor i en väldans fart!


Vi passade även på att ha tävling om vem som kunde blåsa störst bubblor med Hubba-Bubba, jag vann inte...


Ett gottebord utöver det vanliga.


Mumma!


Nä, nu orkar jag inte mer. Fortsättningen följer imorgon.
Muntergöken ska nog gå och lägga sig i sängen och ta det lilla lugna.


Måndagar...

Jahapp, då var man framme vid favoritdagen på veckan igen. Kan säga att jag bara ville dra täcket över huvudet och glömma det som var runt mig när klockan ringde 08:30. Jag varken ser eller känner mig utvilad.

Det var i vilket fall som helst helt underbart med 2 dagars semester och jag vill passa på att tacka Carin för gästfriheten samt underhållningen hon har stått för under helgen.

Dags att ta tag i denna dag, wehej...


Status: Ur fas

Åh, herregud.

Jag är hemma i Göteborg igen. Jag möttes av en kall och tom lägenhet. Jag kan säga att gårdagens kalajs har satt sina spår på fröken Alexandersson.

Imorgon återkommer jag med nya krafter, fram tills ´dess ska jag nog bara ligga i sängen och stirra upp i taket.

 

 


Status: Nu kör vi.

Brunchen med släkten Trolle gick som smort. Vi var liiiite efter i planeringen men det löste sig. Resultatet blev så här:


Carin har världens finaste lägenhet. Varenda detalj är genomtänkt.


Blåbärspannkakor med lönnsirap oc grädde.


Grönsaksmuffins.

Jag har även hunnit med en sväng på stadens gator samt en powernap. I skrivande stund så ligger jag i Carins dubbelsäng med en kall öl i näven och lyssnar på discomusik i bakgrunden.
Nu är det dags att hoppa in i duschen för att sedan ställa sig i köket igen och laga ännu mera grejer inför kvällen.
Länge leve semestern!!!


Status: Ej i fas

Om 1 timma kommer tjocka släkten.

Jag står i köket i myskläder och osminkad och lagar blåbärsplättar för glatta livet, ja samtidigt som jag gör grönsaksmuffins.

Ja, och Carin hon virvlar runt och mummlar för sig själv:
 -Vi har tiden på vår sida, vi är inte stressade.


Rapport från Karlskrona.

Igår när jag kom till Karlskrona mötters jag av stående ovationer av en viss fröken Carin.

Jag spenderade min första lediga kväll med att baka. Fröken Carin hade visst bestämt att hon minsann skulle ha ett gäng cupcakes på sin fördelsedag, samt en avancerad hallonmarängtårta med citronbotten.

Ja, en kort sammanfatting:

1,5 flaska vin senare hade vi ett gäng cupcakes from hell, 16 felpressade citroner, en tårtbotten vi inte orkade slutföra och ett kök som var i stort behov av sanering. Vi kom i säng seeeent och nu är det dags att sätta igång igen. Om 3 timmar kommer tjocka släkten Trolle och då ska det bjudas på brunch vilket inkluderar blåbärsplättar, grönsaksmuffins, toast, fruktspett och slutligen en glass au four....och vi har inte ens börjat.

Vi ska inte ens prata om den "lilla" kaffefläcken på Carin lite smått dyra matta som MÅSTE bort innan Mamma Trolle kommer.
MEN
Vi har tiden på vår sida.

Jag vet inte vad jag har gett mig in på, ge mig styrka.


Det är omöjligt att fånga fröken Trolle på bild, hon rör sig i ljusets hastighet, hela tiden.


Bästisarna första dagen i skolan. Vi vet knappast vad vi har framför oss.
Min absoluta favoritbild någonsin.

 

 


Nu är det fredagsmys!

Visst är det underbart att starta fredagsmyset redan vid ottan.
Jag laddar upp frukosten med Turreyoghurt, antar att ni inte kör 5-kilosspannen hemma men här på jobbet gör vi det. Kör i några nävar hallon och ringla sedan flytande honung över.
Frukost deluxe!
Till detta blir det nymixad apelsin/jordgubbsjuice, espresso och bröd.
Bara glada miner runt vårt frukostbord idag.

Om några timmar ska jag sätta mig på ett tåg och vet ni vad?
Jag längtar, jag längtar efter att få sätta mig ner med vetskapen om att jag inte behöver lyfta ett finger på över 4 timmar. Jag ska sova, läsa och inte göra något alls.


 


Äh!

Det snöar fortfarande.
Vet ni vad?
Jag skiter i att springa idag.
Jag tror fasiken att jag latar till att ordentligt.

Nu ska jag hem och packa för imorgon då bär det av mot hemmatrakterna.
Jag ska hem till Karlskrona, tjohej!


Det var ju själva....

Tänkte att jag skulle springa efter jobbet ikväll men nu har det börjat snöa. Inga massor men det snöar.
Vet inte om jag är så sugen på att än en gång pulsa igenom snö.
Varför kan inte våren komma snart?
Jag har dock en teori.
Grejen är den att min barndomskamrat fyller år på lördag och varje år hon fyllt år så har det snöat eller legat snö.
Så, våren kommer, men den kommer inte förrän efter den 20 februari.
=)


Utvilad!

God morgon!

Idag tog jag sovmorgon. Planen var att jag skulle gå upp 06:00 och köra veckans sista träningspass men jag struntade faktiskt i det och sov 2 timmar längre.
Min Jilldag igår gav helt klart mersmak. Jag har redan frågat Kristoffer när vi kan tänkas ha nästa.

Jilldagen fortsattes med att jag blev serverad en svensk oxfilé som var det möraste och godaste jag någonsin ätit.

Efter att ha pelat i mig så myclet oxfilé att jag knappt kunde röra mig fortsatte kvällen i vertikalt läge i soffan med duntäcket och fotmassage. Avslutningsvis blev det en överraskande ostbricka.
Jag somnade gott och förnöjt 22:30.


Alltså, detta var den bästa dagen på länge! Det var som att fylla år samtidigt som det var julafton.
Jag ska smyga in lite fler såna här dagar framöver.
=)


Idag är det ingen vanlig dag.

Nä, idag är det minsann ingen vanlig dag ska ni veta.
Idag är det en Jilldag.
 En Jilldag är en dag som det bara händer massa roliga saker på.
Jag bestämmer upplägget helt själv.
Idag fick jag sluta 15:00 för snälla Johanna, bara det var en rolig sak.

 Efter ett noga övervägande så begav jag mig till solariet. Jag har inte solat på evigheter eftersom jag är livrädd för att få rynker men eftersom det var min dag så bestämde jag att det var okej. Om my så skönt det var!
Jag låg och småsov i 20 minuter och bara njöt av värmen och ljuset. Det var behövligt för kropp och själ.



Efter energiboosten jag fick av soliariet så gick jag en promenad i Göteborg och njöt av staden i 30 minuter. Klockan 16:45 hade jag bestämt att jag skulle spela squash med Kristoffer. Det var en tuff match med blod, svett och en stukning men i slutändan så var det JAG SOM VANN!!!



Snart är det middag.
Jag har bestämt att jag vill äta rotfrukter i ugn, en köttbit och till detta bea. Givetvis så är det Kristoffer som står i köket och fixar denna brakmiddag till mig.



Ni kanske undrar vad jag gör?
Jo, jag sitter i ett nedsläckt storarum med massa tända ljus. Fötterna är nerstoppade i ett fotbad och i handen har jag en kopp te. I knäet har jag min (kristoffers) dator.
Nu myser jag ska ni veta!



Det där med roliga brev.

Skatteverket har en tendens att skicka brev till mig. Ett par gånger i veckan kan det dimpa ner brev, moms, skatt, bla, bla, bla.
Idag fick jag ett brev som var lite roligare än de vanliga.
Jag fick ett personligt brev där tanten frågar hur jag år 2008 har klarat att försörja mig på de 6000 kr jag har deklarerat. Minimum för att klara sig ett år var något på 60 000. De vill ha ett utförligt svar tillbaka hur jag har gått tillväga
 
Jag har funderat ut ett par alternativ:
-Antingen så skiter jag i att svara, för det har inte dom med att göra.
-Eller så tar jag slänger ihop någon festlig historia om hur jag försörjer mig genom min rika sambo (som deklarerade något mer)
-Eller så berättar jag sanningen, att jag tjänade massa pengar i Norge och reste runt i vida världen och levde loppan.
Fast det vore ju tråkigt.





Ett något roligare brev fick jag från min barndomskamrat Carin! Världens underbaraste människa som jag känt i hela 25 år. Fatta hur länge det är.
Till helgen fyller hon 29 år. Jag klappar igen butiken och tar ledigt i dagarna 2 för att komma ner och fira henne. Jag är inte ute så ofta nu för tiden så tillfället ska tas i akt banne mig!
Nu ska jag ladda mentalt, inför det som komma skall.
Jag bävar och längtar massa!



Morgonmys.

Varför känns det som om det skulle vara torsdag idag? Jag blir lika förvånad varje gång jag inser att det bara är tisdag. Alltså ännu ett par dagar kvar till helgen.

Idag har jag styrketränat, det blev bröst och rygg idag. Skön träningsvärk efter styrketräningen i söndags.

Nu ska jag morgonmysa med min gröt och mitt te.


Personalfest á la Jill och Johanna.

I fredags anordnade jag och Johanna en liten personalfest. Vi gillar att ordna med evenemang och denna gång var det Kristoffer som skulle överraskas.

När Kristoffer kom till Con Amor vid 19:00 i fredags hade vi dimmat ner belysningen och tänt upp massa ljus på övervåningen. Vi överraskade honom med en liten after work hos oss. Efter after worken hade vi bokat bord på "Hos Pelle" en av de i särklass bästa restaurangerna i stan. Väl där käkade vi grym 3-rätters och drack gott till detta.

Kristoffer tyckte nog att det var trevligt. Det lönar sig att vara snäll och arbetsam.
Gnäll bestaffas, hårt arbete belönas.
 Stackars våra framtida anställda, haha!


Mys på vår övervåning med vin och öl efter closing.


Skönt att slippa gå en meter till after worken. =)

 




Litet lamm blev det till förrätt.


Hos Pelle får man allltid 3 olika förätter och 3 olika efterrätter. Total lycka om man frågar mig!


Hemma, i någolunda tid!

Hemma! Konstig känsla. Jag har precis varit ute och springit milen. Det gick riktigt bra, kroppen var i fin form. Jag älskar att springa när kroppen går som en klocka, jag kan även tillägga att jag fullkomligt hatar att springa när kroppen svider och stretar emot, vilket den endast gör då jag är helt slutkört och har ätit dåligt.

Nu ska jag hoppa in i duschen, sedan kommer det bilder och uppdateringar ifrån helgen.


Måndagar må inte vara den bästa dagen på veckan.

Jisses vad måndagar kan vara trötta och sega. Jag står på jobbet och försöker kväva mina gäspningar. Om en stund så kommer jag att piggna till, det är bara det att den här stunden är direkt jobbig. Jag ogillar skapt trötthet.
Nä, nu får det vara slut på gnäll.
Dags för ett par dubbla underbara espresso samt lite bra musik, sen är vi igång!
Hej måndag nu kör vi!


Tack Lollo för den fina Buddhan! Han passar perfekt in på vår övervåning.


Hej och hå, vilken helg.

Nu är jag tillbaka. Åter igen har livet gått lite i ett för fröken Alexandersson. Preciiiis i denna stund, alltså 21:00 på söndagkvällen är första gången jag sitter hemma i min egen soffa på hela helgen. Skit i det nu, jag återkommer om den fatastiska helgen imorgon.

Det som jag vill tipsa om är ett gäng tesorter som jag har upptäckt. Jag provade dom för första gången när jag var på spa, smaken är underbar. Det finns 3 olika sorter beroende på vilken sinnesstämmning man är i. Det finns ett värmande, ett svalkande och ett uppiggande. De olika sorterna innerhåller lakritsrot, ingerfära, svartpeppar och annat bös.  Vatan är min favorit, den smakar ljuvligt!
Det går att beställa dom på internet.


Fredagsfrukost hos oss.

Idag när jag slog upp ögonlocken så slog det mig att det var fredag och på fredagar äter man inte den sedvanliga gröten hemma utan bullar upp med storfrukost på jobbet. Jag antar att ni vet hur det ser ut nu.

Mysigt har vi det iallafall. Vi sitter här på övervåningen med dunkel belysning och tända ljus och surplar med våra små kaffekoppar , äter ostmacka med marmelad och pratar om livet.

Livet är allt bra härligt.


Vädergudarna hör bön.

Vilket väder!
 Det är kallt och soligt.
Jag ställde mig för en stund sedan på gatan och lät solen värma mitt ansikte för en kort stund, det var underbart.
Om en liten, liten stund ska jag ta på mig löparkläderna och ge mig ut i det soliga vädret.


God morgon!

Torsdag, visst är det underbart! Snart fredag, snart helg, snart lite sovmorgon, yes, yes, yes!

Idag har jag skön träningsvärk i mage och rygg så idag blir det vila från vikter, däremot så lägger jag in ett extra joggingpass ikväll på 6 kilometer, sedan blir det helvila i 2 dagar innan jag kör veckans sista pass på söndag.

Ha en fin dag!


Ok, jag vill ha sommar nu!

I somras var jag på min kära vän Sandys 30-årsfest.
Idag hade hon lagt upp bilder på facebook från den festen.
Oj, vad jag längtade tillbaka till sommaren som var.
 Oj, vad jag längtar fram till sommaren som kommer.
Jag är nog som lyckligast när solen skiner på mig, ja solen får gärna skina på mig året om.
JAG VILL VARA BRUN NU.
Punkt.

Jag och min kära vän Sandy.



 


Dagens träning färdig.

Idag köpte jag mig ett årskort på gymet, trodde aldrig att det skulle ske men det gjorde det. Nu hoppas jag bara på att jag kommer att utnyttja det till max. Nu är klockan är lite över 08:00 och jag har redan hunnit träna med fokus på mage och rygg och duscha. Nu har jag har 1,5 timma på mig att slappa och ta det lungt innan jag börjar jobba.

På tal om något helt annat. För någon vecka sedan sa Kristoffer att han har köpt en present till mig.
-Åh, något tjusigt att ta på sig eller någon god parfym tänker ni då.
Nej, nej, inte min Kristoffer.

En reflexväst!

Ja, visst är det en fin present! Han tänker på mitt liv när jag är ute och springer om kvällarna. Jag tycket i vart fall att det är omtänktsamt och funktionellt.
;)


Ny fixering.

Jag kan lätt snöa in mig på saker och ting.

Det kan vara allt från skor till fonder. När jag väl snöat in mig så måste jag uppdatera varje dag, gärna flera gånger om dagen. Nu har jag snöat in mig på att söka vårt företagsnamn alltså Café Con Amor. Detta MÅSTE göras varje dag, annars blir jag stressad. Det jag vill veta är ju om någon ny bloggare nämner oss eller om vi har fått någon ny recension. Det sker någon gång ibland men absolut inte varje dag. Att det bara sker någon gång ibland att vi blir omnämnda struntar jag i, det är lika spännande varje gång jag klickar på sökknappen och ögonen febrilt letar efter någon ny artikel.

Antar att mina kickar som förr var att revja loss på en strand i främmande länder eller hitta på äventyr numera har blivit ersatt av tokoskyldigt googlande av mitt eget företagsnamn.
Vad hände?

Antar att jag snart får hitta på lite bus igen för att få jämnvikt.
=)

Dagens träning: 9 kilomter asfalt. Formen var inte bra och jag sparar mig till morgondagens styrketräning.


Tisdagar.

Visst är det skönt att vara uppe tidigt när man väl stigit upp ur den varma sängen? Jag sliter oftast med att få upp ögonen när klockan ringer men när jag väl kommit ur sängen så tycker jag faktiskt bara att det är skönt. Att starta dagen med lite skön musik ser jag som en bonus.

Nu är jag som sagt tillbaka, mer motiverad än någonsin till träning. Igår blev det 6 kilometer på asfalt, eller rättare sagt is. Det gick väldigt bra och jag förbättrade mina gamla resultat.

Antar att vila lönar sig.
=)

Idag blir det 11 kilometer asfalt efter jobbet. Det ska bli spännande och se hur det kommer att gå. Imorgon kommer jag att köpa ett årskort på gymet. Jag vill kompletera löpningen med styrka där jag lägger fokus på mage/rygg/ben. Detta för att kunna förbättra mina resultat och bli strakare i kroppen.

Göteborgsvarvet känns avlägset men jag vill vara i fin form då jag väl ska springa mina 2,1 mil.

Jisses, vem skulle tro detta om mig för 1 år sedan. Det är så att jag själv blir förvånad när jag tänker tillbaka på att det var i somras som jag satte igång med löpningen. Det har gått fort och detta är givetvis motiverande.

Nä, nu är det dags att ta tag i dagens arbete här i köket.
Ha en fin dag!


Köket på Con Amor.


Laddar!

Står på jobbet och laddar inför min första löpning på över 2 veckor. Dricker massa vatten vilket jag har varit dålig på i det sista. Givetvis så blir jag jättehungrig precis 1 timma innan det är dags att snöra på sig skorna. Eftersom jag äger ett café så är det ganska enkelt att fylla på energinivåerna igen. De flesta skulle knappats jubla men i mina ögon är detta riktigt gott och mättande:
Nu jäklar ska det springas!


2 ägg, 2 skivor ost, 2 skivor skinka, strö på fetaost och salt och ät med fingrarna.
Grönskarna skiter vi i denna gång.


Måndagar är trötta dagar.

Man kan säga att stressnivån har ändrat sig något efter Filmfestivalen. Från att inte ens haft tid till att äta (jag har levt på kakor), dricka (jag har bäljat espresso) eller sitta ner så är det nu drastiskt lungt. Det känns som om jag och Johanna lufsar igenom dagen. Ingenting känns stressigt i jämförelse mot vad det har varit.
Det är ju fan att det inte existerar en balans som heter lagom.


Tillbaka!

God morgon!

Jajemen, jag har sovit ut idag. Gissa om det var skönt? De här 10 dagarna med 16 timmars jobb och minimal sömn har tärt lite på mig men nu har jag ju allt fått sova igen mig lite.

Någom som jag har saknat till tusen är min träning. Jag satt hemma igår och planerade veckans träning, full och förhoppningar. Idag börjar jag jobba 10:00 och slutar 20:00, efter det så blir det löpträning i halkan, 6 kilometer blir det idag. Som jag längtar!
Nu är det dags att göra ett ryck.


Söndag och sista dagen på festivalen.

Ja, nog är det så att allt har ett slut, även Göteborgs filmfetival.

Herregud vilken resa det har varit, utan dess like.

Nu sitter vi här på jobbet och tar kaffekopp efter kaffekopp. Vi längtar till att få sova ut om mornarna och lägga oss i anständig tid.

Nog om det nu.

Har ni sett våra nya fina tröjor som vi införskaffat?
Dom är grymma!
Det känns plötsligt lite mer seriöst när man har sin logga på kläderna.
Vi är nöjda.
Vad tycker ni?


Det sedvanliga fredagsmyset.

Nu sitter vi här på jobbet och kör vår traditionsenliga frukost. Vi har bullat upp med espresso, te, bryggkaffe, bröd, smör, ost, marmelad, yohgurt, frysta hallon m.m.
På något sätt har det blivit jag, Johanna och Kristoffer som sitter här och gottar oss.

Vi är alla trötta och slitna men vid gott mod. Det är långa dagar för oss alla.
Idag är det fredag och då jäklar. 3 dagar kvar av festivalen och nu kör vi det sista.


Trötter.

Varför känns det som om jag precis släckte lampan?

Nit, nit.

Helgen närmar sig och det kommer garanterat att bli lajbans.

Det roligaste med Göteborgs filmfestival är som jag nämnt tidigare att man får träffa en massa spännande människor. Regissörerna är ofta på plats och presenterar sin film på Bio Capitol. Igår kom höjdaren när en glad gubbe kom in till mig på Con Amor och köpte en latte, innan han gick sa han att latten var väldigt god. Det visade sig visst vara självaste Roy Andersson, svensk filmregissör. Jörn Donner, en annan höjdare inom svensk filmindustri gillade våra mackor skarpt. Jag vil ADRIG att detta ska ta slut.

Nåväl, idag får ag nästan min önskan uppfylld då jag ska stå och jobba till 23:00.

=)

Ha en fantastisk dag.


Väntar på att kaffet ska göra verkan.

God morgon!

Det verkar visst som om vi får leva med snön ett tag till. I Göteborg snöade det hela dagen igår. Kan erkänna att det var lite småjobbigt att gå till jobbet idag när inga vägar var plogade. Nåväl, jag får se det som ett träningspass.
Det är intensiva dagar. Ni vet hur det kan vara ibland när det är lite stressigt på jobbet och man får slänga i sig maten på 5 minuter. Så har vi det 16 timmar om dagen. Vi springer omkring som skållade råttor och försöker hinna med allt som ska hinnas med. Vi kollar på klockan och jagar hela tiden minutrar för vi vet att när som helst så slutar en bio och då brakar helvetet lös igen. Det är total lycka, tro mig! Flera hundra människor har upptäckt vårt lilla place och våra produkter. Vi har fått enormt god respons från nya gäster, vilket själklart är härligt.

Nu ska jag ge mig själv 5 minuter till, sedan tar vi tag i denna dagen.


Espresso, svårt att leva utan denna ädla dryck.


det där med jobb.

Jag kan bara informera er om jag enbart kommer att jobba denna veckan. Det finns inte till till varken träningen eller fritid.

Idag känner jag mig som en utvriden disktrasa. Jag vet att det snart kommer att släppa för att i min kropp har precis två dubbla espresso börjat jobba aktivt.

Missförstå mig rätt, jag är trött som bara den men samtidigt otroligt lycklig. Det är så många sköna människor som hänger på Filmfestivalen. Kulturmänniskor i alla åldrar trängs i våran lokal. Jag önskar att vi alltid kunde ha det såhär.

5 minuter till ska jag sitta på min övervåning och ta igen mig, sedan kör vi igång denna dagen.

 


RSS 2.0