Bekanta från förr.

För lite mer än 2 år sedan så var jag och Johanna ute och reste lite i centralamerika. Det var en sanslöst rolig resa och vi fick vänner som vi sent ska glömma. En vän som vi skaffade oss var Jordi. Jordi var en sprallig Mexikan som vi stötte på nere i Puerto Escondido. Vi fattade genast tycke för honom hängde med honom om kvällarna.

För 2 dagar sedan kontaktade Jordi Johanna på Facebook, det visade sig att den lilla spellevinken skulle flytta till Oslo om 3 veckor. Han hade visst träffat en tjej (läs äldre) som var härifrån. Han hade inte så många vänner så vi lovade att komma och hälsa på. Synd att han inte flyttade till Göteborg för här har vi massa spansktalande vänner som skulle kunna ta hand om honom.

Jag har ju bott i Olso i närmare 7 år så en liten sommarresa till den norska huvudstaden hade helt klart suttit på sin plats.

Undrar vad man som Mexikan tänker när man kommer till Olso.
 Har man en romantiserande bild av hur det ska vara?
Rika Norge där alla lever lyckliga?
Kanske svårt att förstå hur kallt det kan bli om vintern?
Många frågor som kräver många svar.

Det ska bli kul att träffa Jordi igen och jag passar på att välkomna honom till kalla, stela Norden där alla sköter sig själva och jantelagen är den lag som gäller.






Vänner

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0